Awesome Eller Off-Putting: Forntida Graffiti

Video: Awesome Eller Off-Putting: Forntida Graffiti

Video: Awesome Eller Off-Putting: Forntida Graffiti
Video: Hecklerspray meets Mr.T sucka! - YouTube 2023, November
Awesome Eller Off-Putting: Forntida Graffiti
Awesome Eller Off-Putting: Forntida Graffiti
Anonim
Image
Image

Awesome eller Off-Putting är en veckovis dyna i kryptozoologi, ufologi, utomjordingar, medicinska underverk, vetenskapliga underverk, hemliga samhällen, regeringssammansättningar, kulturer, spöken, EVP, myter, antika artefakter, religion, konstiga fakta eller bara oförklarliga.

Denna vecka: Konstiga fakta / Forntida artefakter

Metro-värd vinnande blogg Hecklerspray har ett badrum på huvudvåningen som helt och hållet består av elfenben. Nu skryter vi inte, men varje urinal-, toalett- och golvplattor är huggen ut ur det magiska vita materialet. Men det är okej, för vi gissade varje elefant oss själva - och också mänskligt.

När vi kommer till hjärtat av dagens materia, kommer vi ibland att läsa graffiti som omger oss på stallmurarna, ibland när vi sitter där på vad som brukade vara en jätte herbivores rudimentära försvar. Du har alla sett det - de saker som läser 'Bloods = Rock, Crips = Saxar' eller "För en riktigt riktigt bra stund ring Call Court på 555-3442." (Det finns inget svar där förresten.)

Men allt som verkligen fick oss att tänka, hur länge har folk skrivit den här typen av saker i crappers? Vet du vad vi hittade? Det har pågått i minst 2000 år - med specifika exempel från Pompeji på nästa sida. Och intressant nog har inte innehållet i skribenterna ändrats så mycket.

Pompeii var en romersk stad begravd av vulkanutbrott när Mount Vesuvius blåste sin topp den 24 augusti 79 AD. Staden var begravd i ca 1600 år innan den av misstag återupptäcktes 1748. Asen täckte staden så fort att vissa människor var 'frysta' där de stod

Vi har hört att ingen upptäcktes sitta i ett uthus med en blå Sharpie som pressats fast mot väggen - men det betyder inte att de inte existerade. Flera exempel på antik graffiti upptäcktes. Förvånansvärt nog är det allmänna innehållet i vandalernas skrifter inte alltför mycket annorlunda än de som finns i badrum idag. Som Wikipedia sätter den, de gamla snidade ämnena täcker:

"… vardagliga latinska förolämpningar, magi, kärleksdeklarationer, alfabet, politiska sändningar och citat från känd litteratur, vilket ger oss en direkt inblick i det gamla romerska gatan."

Nu ska vi komma till de goda grejerna. Här är några faktiska översatta prov som hittats, som inte gjorts av oss alls. Du har Hecklerspray äkthetsgaranti:

"Satura var här den 3 september"

"Om hon kan bryta mitt ömma hjärta, varför kan jag inte slå henne över huvudet?"

"Celadus Thracier gör tjejerna stönande!"

"Här har Harpocras haft en bra kille med Drauca för en denarius."

"Lucius målade detta."

"För den som försvårar här. Var försiktig med förbannelsen. Om du tittar på denna förbannelse, kan du ha en arg Jupiter för en fiende."

"Gaius Sabinus säger en bra hej till Statius. Resenär, du äter bröd i Pompeji men du går till Nuceria för att dricka. Vid Nuceria är dricksen bättre."

"Stadens block av Arrii Pollii, som är i besittning av Gnaeus Alleius Nigidius Maius, kan hyras från 1 juli. Det finns butiker på första våningen, övre berättelser, högklassiga rum och ett hus. En person intresserad av att hyra denna fastighet bör kontakta Primus, slaven av Gnaeus Alleius Nigidius Maius."

"Om någon sitter här, låt han läsa detta först och främst: om någon vill ha en skruv, ska han leta efter Attice, hon kostar 4 sestertii."

"Restituta, ta av din tunika, snälla och visa oss dina håriga privata."

Och vår personliga favorit:

"Chie, jag hoppas att dina hemorrojder gnuggar så mycket att de skadar sämre än när de någonsin har haft det!"

Forntida människor var så råa!

Läs mer:

Graffiti från Pompeii - I-Am-Bored.com

Rekommenderad: