10 av Tom Hanks högsta betalande roll

Video: 10 av Tom Hanks högsta betalande roll

Video: 10 av Tom Hanks högsta betalande roll
Video: Top 10 Tom Hanks Performances - YouTube 2023, Oktober
10 av Tom Hanks högsta betalande roll
10 av Tom Hanks högsta betalande roll
Anonim

En skådespelare och filmare med en karriär som sträcker sig över 3 decennier, är Thomas Jeffrey Hanks fortfarande en mycket relevant Hollywood-personlighet. Med erfarenhet av att spela i alla typer av film, från ljushjärtade komedier till super seriösa drama, fortsätter sin stora talang och mångsidighet att vara oöverträffad. Så hur mycket har hans expertis varit värd under åren? Du är på väg att ta reda på det.

10. Toy Story 3 (2010)

Den tredje delen av den animerade 3D-dator komedi-drama serien, Toy StoryHanks, återigen låter sin sång till en leksaks cowboy som heter "Woody". Också med voiceover-arbete från Tim Allen, Joan Cusack och Ned Beatty, för att nämna några, gjorde filmen exceptionellt bra med ett 99% godkännandebetyg och Hanks fick 15 miljoner dollar för att spela rollen.

9. Kapten Phillips (2013)

En kritikerad biografisk överlevnads thriller där Hanks tar rollen som Captain Phillips, en modig man som tar kontroll över ett skepp för att hjälpa till att avvärja potentiell pirataktivitet. Med runt 93% betyg och en breakout performance från skådespelaren Barkhad Abdi, fick filmen flera utmärkelser och Hanks fick 15 miljoner dollar i processen.

8. Toy Story 4 (2018)

Den senaste och ännu inte frigjorda avbetalningen avToy Storyfilm franchise. Även om rykten har blivit svirlande när det gäller cast och det officiella utgivningsdatumet verkar de 15 miljoner dollar som betalas till Hanks ganska avslutade.

7. Da Vinci-koden (2006)

En mystisk thriller som tacklar ett antal konspirationsteorier,Da Vinci-kodenhade blandat sig till negativa recensioner på grund av känslighet i ämnet, ett hoppigt plot och bland annat religiös bakslag. Hur som helst, Hanks nettade 18 miljoner dollar för rollen som innehöll vinstaktier.

6. Kasta bort (2000)

Ett äventyrsdrama om en systemingenjör som fastnar på en öde ö,Kasta bortär en film som är centrerad på Hanks förmåga att semi-tyst och dramatiskt bära en rad scener. En film som fick kritik såväl som a Gyllene glob,Hanks hävdar sin mångsidighet och tjänade 20 miljoner dollar i processen.

Anthony Harvey / Getty Images
Anthony Harvey / Getty Images

5. Gröna milen (1999)

En dramafilm med fantasiekriminalitet som anpassades från Stephen King-romanen med samma namn, Tom Hanks spelar en åldrande man som har en flashback av hans dagar som ett fängelsevakt på dödsraden. Mottagande mestadels positiva recensioner från kritiker och fans, den här filmen har ett godkännandebetyg på 80% och Hanks fick 20 miljoner dollar för att ta rollen.

4. Du har mail(1998)

En romantisk komedi med huvudrollen Meg Ryan och Parker Posey,Du har mailvar en pop kulturell hit av episka proportioner. Markerad av sin komedi, som drevs av tekniken och utmaningarna unika i mitten av nittiotalet, tyckte många om filmen eftersom det sammanflätades en kärlekshistoria med en berättelse om tekniska framsteg och problemen i samband med franchising och stora affärer, gjorde filmen rättvist väl övergripande och Hanks fick 20 miljoner dollar för att spela rollen.

3. Rädda menige Ryan (1998)

En episk krigströmsfilm spelade också upp Edward Burns, Tom Sizemore och Matt Damon för att nämna några, den här filmen gjorde det bra på teatrar som fick ett godkännandebetyg på 92%. Vinnande en rad utmärkelser, inklusive flera Academy Awards, 2 Grammys, och a gyllene globHanks tjänade $ 40 miljoner för huvudrollen i filmen.

2. Änglar och demoner (2009)

En mystisk thriller regisserad av den legendariska Ron Howard och baserad på en roman med samma namn. Under en katolsk kontrovers och annan backlash mottog filmen blandade recensioner och Hanks fick 50 miljoner dollar för att ta rollen, vilket innefattade vinstandelar.

1. Forrest Gump (1994)

En episk romantisk komedi-drama,Forrest Gumpär en film om en man med under genomsnittlig intelligens och väl över genomsnittlig lycka. En film markerad av sina popkulturella referenser och hilariska förklaringar till slumpmässiga händelser genom historien, fick den här filmen allmänt positiva recensioner samt enAcademy Awardengyllene glob, viktigare, Hanks gick bort med 70 miljoner dollar (inklusive vinstandelar).

Tom Hanks karriärhöjdpunkter

  • Toy Story 4 15 miljoner dollar
  • Kapten Phillips 15 miljoner dollar
  • Toy Story 3 15 miljoner dollar
  • Da Vinci-koden 18 miljoner dollar (inklusive vinstandelar)
  • Kasta bort 20 miljoner dollar
  • Gröna milen 20 miljoner dollar
  • Du har mail 20 miljoner dollar
  • Rädda menige Ryan $ 40 miljoner
  • Änglar och demoner $ 50 miljoner (inklusive vinstaktier)
  • Forrest Gump 70 miljoner dollar (inklusive vinstandelar)

Totalt = 283 miljoner dollar

Totalt sett, med en nettovärde på 350 miljoner dollar och en tvättlista med potentiella roller, liksom kunskaperna för att göra egna filmer, är det osannolikt att denna Hollywood-tungvikt kommer att blekna i dunkel när som helst snart. Hur som helst, om han fortsätter att göra bra filmer eller aldrig arbetar i den staden igen, har han redan lämnat ett arv som representerar hans enorma talanger under många år framöver.

Rekommenderad: