Om du är barn av en av dessa 14 Tech Billionaires, har jag några riktigt dåliga nyheter

Video: Om du är barn av en av dessa 14 Tech Billionaires, har jag några riktigt dåliga nyheter

Video: Om du är barn av en av dessa 14 Tech Billionaires, har jag några riktigt dåliga nyheter
Video: STRANGE NEWS of the WEEK - 55 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal - YouTube 2023, Oktober
Om du är barn av en av dessa 14 Tech Billionaires, har jag några riktigt dåliga nyheter
Om du är barn av en av dessa 14 Tech Billionaires, har jag några riktigt dåliga nyheter
Anonim

Mark Zuckerberg och Priscilla Chan välkomnade sin barndotter Max till världen med en pantsättning på 46,6 miljarder dollar för att donera 99% av sin rikedom till välgörenhet. De är en del av en växande trend bland miljardärer, särskilt inom teknikområdet, som har valt att inte lämna sina förmögenheter till sina barn. Visst finns det fortfarande ett antal rika människor som går ut och spenderar sina miljarder på privata flygplan och mega-båtar och andra extravaganser, men dessa 14 miljarder är mer välgörande. De har alla lovat att göra bra med sina pengar och se till att de inte lämnar det till sina barn.

Bill Gates

Microsoft grundare

Nettovärde: 79,5 miljarder dollar

Bill och Melinda Gates tre barn kommer inte att se största delen av Microsoft-förmögenheten. Gates har varit mycket öppen om sitt beslut att lämna sina barn cirka 10 miljoner dollar vardera och ägna resten av hans rikedom till filantropi genom Giving Pledge. Bill och Melinda Gates Foundation grundades 1994. Det hanterar för närvarande mer än 38 miljarder dollar i tillgångar.

Pierre Omidyar

eBay grundare

Nettovärde: 7,8 miljarder dollar

Pierre Omidyar och hans fru Pam gav bort mer än 1 miljard dollar av deras eBay-förmögenhet. De anses vara bland de mest generösa personerna inom teknikindustrin. Omidyars undertecknade Giving Pledge 2010, vilket signaliserar sin avsikt att ge bort majoriteten av sin förmögenhet under sin livstid. Omidyars är också de största privata givarna i kampen mot människohandel.

Kimberly White / Getty Images
Kimberly White / Getty Images

Larry Page

Google Grundare

Nettovärde: 36,7 miljarder dollar

Google grundare Larry Page är en annan teknisk mogul utan planer på att lämna sin förmögenhet till sina två barn. Istället vill han ge sina pengar till entreprenörer som Elon Musk - i princip människor som har stora idéer om hur man ska förändra världen. Det är inte en dålig idé att donera sina pengar till människor som vill göra världen till en bättre plats.

Elon Musk

Tesla / Space X Grundare

Nettovärde: 12,9 miljarder dollar

Elon Musk har fem söner - en uppsättning tvillingar och en uppsättning tripplar - från sin första fru, men de kommer inte att se mycket av fars fars $ 12,9 miljarder förmögenhet. Musk har redan donerat de flesta av sina pengar till förnybar energi, teknik, utbildning, vetenskap och barnhälsa. Han undertecknade Giving Pledge 2012. Muskos lön på Tesla är bara $ 1 per år.

Steve Case

AOL grundare

Nettovärde: 1,5 miljarder dollar

Steve Case grundade Case Foundation 1997. Han donerar huvuddelen av sin rikedom till den för att finansiera initiativ som fokuserar på teknik som ett medel för att göra filantropi effektivare. Case startade också Revolution Investments, ett företag som investerar i startups utanför Silicon Valley. Kom ihåg att AOLs huvudkontor var i förorts Virginia. Ärendet är också medlem i Giving Pledge.

Marc Benioff

Salesforce Grundare

Nettovärde: 3,2 miljarder dollar

Salesforce.com grundare Marc Benioff lanserade nyligen SF Gives, en kampanj som bad tekniska företag att höja 10 miljoner dollar för San Francisco-baserade ideella organisationer inom 60 dagar. Han uppmuntrar också andra företag att följa 1/1/1 modellen han är känd för. Det sägs att ett företag borde donera 1 & av eget kapital, 1% av anställdas tid och 1% av produktens / resurserna till filantropi. Benioff och hans fru Lynn har också gett 200 miljoner dollar till UCSF: s barnsjukhus.

Sara Blakely

Spanx grundare

Nettovärde: 1 miljard dollar

Spanx grundare Sara Blakely var den första kvinnan som undertecknade Giving Pledge. Hon har varit medlem i Giving Pledge sedan 2013. Blakely donerar huvuddelen av sin rikedom till välgörenhetsorganisationer som handlar om kvinnors problem.

Irwin Jacobs

Qualcomm grundare

Nettovärde: 1,74 miljarder dollar

Irwin och Joan Jacobs har gett bort cirka 500 000 dollar av hans förmögenhet till välgörande orsaker, inklusive San Diego Symphony, MIT-stipendier och Cornell Tech Roosevelt Island campus. Han är också medlem i Giving Pledge.

Justin Sullivan / Getty Images
Justin Sullivan / Getty Images

Gordon Moore

Intel grundare

Nettovärde: 7,1 miljarder dollar

Gordon och Betty Moore undertecknade Giving Pledge 2012. De har gett bort mer än 1 miljard dollar till filantropiska orsaker. De donerade hälften av sin förmögenhet för att skapa Moore Foundation 2001. Fonden fokuserar på frågor som rör miljöskydd, hälsovård och samhällsproblem i San Francisco.

Larry Ellison

Oracle grundare

Nettovärde: 48 miljarder dollar

Larry Ellison bor en ganska överdådig livsstil - han har en enorm Bay Area-egendom, äger mest av Hawaiian Lanai, och har en superbåt på 200 miljoner dollar. Så det kan överraska dig att Ellison har åtagit sig att donera 95% av hans förmögenhet till välgörenhet med fokus på hans medicinska grund. Han gick med i Giving Pledge år 2010. Ellison kommer inte att lämna sina barn oanständiga. Var och en av sina barn fick Oracle-lager när de föddes. Företaget var i sin tidiga tidpunkten och det var värt ett stort antal aktier.

Neilson Barnard / Getty Images
Neilson Barnard / Getty Images

Reed Hastings

Netflix grundare

Nettovärde: 1,4 miljarder dollar

Netflix grundare Reed Hastings och hans fru Patti Quillin tecknade Giving Pledge år 2012. Därefter var hans nettovärde bara 280 miljoner dollar. Hastings välgörenhetsintressen ligger i utbildning. Han var ordförande för California Board of Education från 2002 till 2004.Han och hans fru är aktiva i utbildningsfilantropi med fokus på charterskolor.

Richard Branson

Virgin Group grundare

Nettovärde: 5,1 miljarder dollar

Richard Branson och hans fru Joan undertecknade Giving Pledge 2013 som ett resultat av flera husbränder som ledde till att de inser att pengar inte leder till sann lycka. Vid den tiden sade Branson: "Stuff är verkligen inte det som ger glädje. Familjen, vänner, god hälsa och den tillfredsställelse som kommer från att göra en positiv skillnad är det som verkligen betyder".

Sheryl Sandberg

Facebook COO

Nettovärde: 1,2 miljarder dollar

Sheryl Sandberg och hennes sena make Dave Goldberg undertecknade Giving Pledge 2014 och satsade på att ge bort hälften av sin rikedom. Då angav inte paret en orsak. Sandberg är också författare till den bästsäljande boken Luta sig in. Goldberg dog i maj 2015 efter en tragisk olycka under utövandet på semester i Mexiko. Paret har två barn.

Mark Zuckerberg

Facebook grundare

Nettovärde: 47,1 miljarder dollar

Mark Zuckerberg tecknade givitillståndet 2010 när hans nettovärde var bara 6 miljarder dollar. Den 1 decemberstZuckerberg och hans fru Priscilla Chan meddelade två saker: deras dotter Maxs födelse och deras avsikt att ge bort 99% av deras rikedom. Han delade nyheten via ett brev till Max som publicerades på hans Facebook-sida.

Rekommenderad: