De 20 rikaste amerikanerna har så mycket pengar som de 160 miljoner fattigaste amerikanerna

Video: De 20 rikaste amerikanerna har så mycket pengar som de 160 miljoner fattigaste amerikanerna

Video: De 20 rikaste amerikanerna har så mycket pengar som de 160 miljoner fattigaste amerikanerna
Video: Transamericana with Rickey Gates running 3700 miles across America | Salomon TV - YouTube 2023, Oktober
De 20 rikaste amerikanerna har så mycket pengar som de 160 miljoner fattigaste amerikanerna
De 20 rikaste amerikanerna har så mycket pengar som de 160 miljoner fattigaste amerikanerna
Anonim

Om det känns som de rika, fortsätt att bli rikare medan du slog med, du är inte fel. I en rapport ut den här veckan släpptes en kraftfull statistik som beskriver hur extrema koncentrationen av rikedom har blivit i USA.

Låt mig bryta ner det för dig: Ta en Gulfstream G650-lyxstråle och placera de 20 rikaste människorna i Amerika - de 20 personerna har mer pengar än hela halvtjänstemännen i USA

Den sorgliga delen är det som inte ens verkligen berättar om hur mycket mer de rikaste 20 amerikanerna har än 152 miljoner amerikaner i botten av det ekonomiska indexet. USAs 20 rikaste människor, som inkluderar Bill Gates, Warren Buffett, Charles och David Koch, Mark Zuckerberg, Michael Bloomberg och Sheldon Adelson är nu rikare än den nedersta halvan av den amerikanska befolkningen, totalt totalt 160 miljoner människor i ungefär 57 miljoner hushåll.

Faktum är att medlemmarna i Forbes 400 har lika mycket rikedom som hela den afrikanska amerikanska befolkningen, plus mer än en tredjedel av den latinamerikanska befolkningen i USA kombinerad. Medianvärdet för en amerikansk familj är 81 000 dollar. Forbes 400 är värda mer än 36 miljoner av de typiska amerikanska familjerna.

För perspektivet är det 732 miljarder dollar för de 20 rikaste och 732 miljarder dollar för de 160 miljoner fattigaste amerikanerna. För de bästa 20, som fungerar ut till 36 miljarder dollar vardera. För de nedre 160 miljoner människor är det bara 4,575 dollar vardera.

JP Yim / Getty Images
JP Yim / Getty Images

Jag låter dig smälta det ett ögonblick innan vi kommer in i varför det här betyder så mycket.

Redo? Denna galna koncentration av rikedom är av flera orsaker, men mest relevant idag är svikten de rikaste familjerna håller över regeringen och valet. En liten handfull mycket rika amerikaner har ett enormt inflytande över de dagordningar som politikerna förföljer. (Jag tittar på dig Koch bröder!)

Nästan hälften av bidragen till presidentkandidaterna i båda större partierna kom från bara 158 familjer. Dessa donationer, för vad det är värt, skev tungt republikanska.

Resultatet av denna kraft som de rikaste amerikanerna har över politiker är politik som tar från den genomsnittliga amerikanska och omfördelar den till de rika. Dessa tekniker är mycket i spel. De är smygiga och bakom kulisserna, men finns i publikposten. Politik som faller i denna kategori är begränsningar av fackföreningar och enorma subventioner för stora företag. Låt oss inte ens komma in i banksprutningen - det är också en del av detta.

Ett annat resultat av det politiska inflytandet som den mycket rika vägen är i skatter. De rikaste av de rika får skattelättnader såsom skatteutskott i den borta framtiden. Detta tar på ett effektivt sätt belastningen av att betala skatt på miljoner eller miljarder och förvandlas till ökad vinst.

Om du undrar varför så många väljare är avfyrade med arg retorik, direkta lögner och tillverkade fakta, ser inte längre ut än den impotens de håller vid omröstningarna. Washington tillgodoser händerna som matar dem och dessa människor är de rikaste amerikanerna, inte Joe Smith i Iowa.

Det känns som en New Yorker-tecknad, den översta delen av linjen Gulfstream-jet med de 20 rikaste amerikanerna med 160 miljoner amerikaner på marken under dem. Varje grupp har samma nettovärde. Detta är America of 2015.

Rekommenderad: