Dessa 5 VD har Impressive (Severance) paket värda en kombinerad $ 1,3 miljarder

Video: Dessa 5 VD har Impressive (Severance) paket värda en kombinerad $ 1,3 miljarder

Video: Dessa 5 VD har Impressive (Severance) paket värda en kombinerad $ 1,3 miljarder
Video: Top 7 RECOMMENDED Compact SUVs (per Consumer Reports) - YouTube 2023, Oktober
Dessa 5 VD har Impressive (Severance) paket värda en kombinerad $ 1,3 miljarder
Dessa 5 VD har Impressive (Severance) paket värda en kombinerad $ 1,3 miljarder
Anonim

Uttrycket "du har ganska ett paket" har sällan varit värd en kumulativ 1,3 miljarder dollar, men när det gäller fem exceptionellt välbetalda VD, är det förbluffande är. Dessa fem företagsheahave imponerande paket-avgångspaket - utformade för att ta hand om sina ekonomiska behov långt efter att de avviker från sina nuvarande positioner.

Yahoo CEO Marissa Mayer kommer att gå bort med mer än 100 miljoner dollar om Yahoo säljs och hon behålls inte som VD. Så imponerande som det finns en handfull vd som har ännu mer imponerande paket - avgångspaket, det vill säga.

Yahoo's Mayer är bara en av fem verkställande direktörer, bland annat Steve Wynn från Wynn Resorts, David Simon från fastighetsinvesteringsgruppen Simon Property Group, Discovery Communications 'David Zaslav och Macys VD Terry Lundgren, som får de största utbetalningarna om deras företag säljs eller övertaget.

Sammantaget står dessa fem företagsledare för att göra 1,3 miljarder dollar som en del av sina förhandlade "förändringar i kontroll" avgångspaket. Var och en av dessa verkställande direktörer står för 100 miljoner dollar eller mer från dessa gyllene fallskärmplaner.

Ethan Miller / Getty Images
Ethan Miller / Getty Images

Den största utbetalningen från en förändring av kontrollen går till Steve Wynn. Den 73-åriga casino mogulen är på väg att göra 431,8 miljoner dollar om hans företag skulle gå igenom en förändring i kontrollen. David Simon, den 54-årige VD för den fastighetsinvesteringsförtroende han grundade, har ett avgångspaket inrättat för att betala honom 293,4 miljoner dollar vid en förändring av kontrollen. Discovery Communications 'David Zaslav är i linje för 266,8 miljoner dollar, Macys VD Terry Lundgren skulle kunna göra 154,2 miljoner dollar, och slutligen misshandlade Yahoo CEO Marissa Mayers guldskärm kan ge henne en utbetalning på 108 miljoner dollar.

Hur kommer dessa enorma avgångspaket? Tja, investerare och styrelser tenderar att koncentrera sitt fokus på vad VD: s lön är, snarare än vad deras avgångspaket innehåller. Men dessa enorma betalningar som i grunden gör att den nuvarande verkställande direktören går iväg kunde få större fokus, eftersom investerare fokuserar på att sälja bort delar av företag (som är fallet med Yahoo), eller vid fusioner och förvärv. Hittills i 2015 har det blivit 4,3 miljarder dollar i fusions- och förvärvsavtal meddelade. Det är en ökning med 19% under 2014. Med Yahoo som potentiellt till försäljning ser 2016 ut som ett varmt år för fusioner och förvärv, och med dem måste investerare och styrelser betala ut dessa guldfallskärmar.

Rekommenderad: