Adele s "25" på tempo för att bli snabbast säljande album i amerikansk historia

Video: Adele s "25" på tempo för att bli snabbast säljande album i amerikansk historia

Video: Adele s "25" på tempo för att bli snabbast säljande album i amerikansk historia
Video: Skellefteå kommunfullmäktige 2022-03-15 - YouTube 2023, Oktober
Adele s "25" på tempo för att bli snabbast säljande album i amerikansk historia
Adele s "25" på tempo för att bli snabbast säljande album i amerikansk historia
Anonim

Kort efter Adele meddelade att hon skulle släppa ett nytt album i år, undrade vi högt om albumet hade möjlighet att vara ännu större än Taylor Swifts rekordbrytande 1989 album, som släpptes förra året. Swifts album, som släpptes den 24 oktober 2014, hade den största debutförsäljningsveckan för ett album sedan 2002 och var överlägset det mest sålda albumet 2014. För Adele s 25 att vara ännu större än Swift s 1989, skulle albumet göra några seriösa rekordbrytande saker. Trots de höga siffrorna 25 skulle behöva nå för att outseller Taylor Swift s 1989, drog vi slutsatsen att Adele bredare demografiska och resultatet av hennes ledande singel "Hej" som ett resultat av förväntan på albumet. 25 kan faktiskt vara ännu större än Taylor Swifts album. Jo, det har bara varit några dagar, och pojke vi hade vi rätt.

Adele släppte sitt förväntat tredje studioalbum, 25, det här förra fredagen, och försäljningsnumren är helt överdrivna. Från måndag har albumet sålt 2,3 miljoner kopior i USA Detta innebär att på bara tre dagar fördubblades Adeles album nästan antalet kopior 1989 som såldes under sin debutvecka. 25 är i takt för att ha den största sålda debutveckan i de amerikanska kartornas historia. * NSYNC: s 2000 insats, Inga strängar bifogade, för närvarande håller rekordet med 2,4 miljoner exemplar som säljs i sin debutvecka. Branschexperter förutspår att albumet kunde sälja nästan 3 miljoner exemplar under sin första vecka.

Getty Images
Getty Images

Så varför såg Adele's album så mycket mer än Taylor Swifts album? Tja, som Taylor Swift gjorde med 1989Adele valde inte att göra albumet tillgängligt för streaming på tjänster som Spotify eller Apple Music, vilket tvingade dem som ville lyssna på albumet för att köpa en fysisk kopia, vilket utan tvekan ökar hennes försäljningsnummer. Låt oss bryta ner hur hon ökar hennes försäljning. När det gäller strömming hanteras på diagrammen motsvarar 1 500 låtströmmar från ett album en albumförsäljning. Adeles 25 har 11 spår på den. Det betyder att ungefär 136 personer skulle behöva strömma Adeles album i sin helhet för att Adele ska få en enda försäljning på diagrammen. Låt oss realistiskt säga att 25 av de 136 personerna gick ut och köpte albumet. Bom. Det är 25 gånger så mycket försäljningen som hon skulle ha om hon gjorde albumet tillgängligt för streaming.

Dessutom, som vi nämnde i den senaste artikeln om Adele och Taylor Swift, når Adele musik en mycket bredare demografisk än den musik som Taylor Swift producerar. Adeses musik berör människor i alla åldrar och promenader i livet. Taylor Swifts musik - medan den fortfarande är bred och når - har en mer målinriktad publik än Adele. Till följd härav krävdes fler personer sannolikt att köpa Adeles album i motsats till Taylor Swift, vilket resulterade i dessa monsternummer.

Grattis till Adele för hennes stora prestation.

Rekommenderad: