År 2007 var tidigare amerikanska Apparel CEO värd $ 700 miljoner. Idag är han helt bruten.

Video: År 2007 var tidigare amerikanska Apparel CEO värd $ 700 miljoner. Idag är han helt bruten.

Video: År 2007 var tidigare amerikanska Apparel CEO värd $ 700 miljoner. Idag är han helt bruten.
Video: Gary Vaynerchuk Summer Intern Fireside Chat | 2016 - YouTube 2023, Oktober
År 2007 var tidigare amerikanska Apparel CEO värd $ 700 miljoner. Idag är han helt bruten.
År 2007 var tidigare amerikanska Apparel CEO värd $ 700 miljoner. Idag är han helt bruten.
Anonim

Tidigare amerikanska Apparel CEO och permanent pervert, Dov Charney, står inför rockbotten igen. Charney, som du kanske kommer ihåg, blev avfyra förra året från klädföretaget som han grundade och sprang i 25 år. Han står inför anklagelser om våldsam sexuella trakasserier och missbruk av företagsmedel. Nu hävdar Charney att han är så bruten att han inte har råd med en advokat att representera honom.

Charney är målet för en rättegång från hedgefonden Standard General, en stor investerare i American Apparel som är inblandad i omstruktureringen av företaget. Charney har representerat sig själv i fallet. I ett brev till Delaware Chancery Court dömde, sade Charney att han inte kan hitta nya advokater i Delaware "villig att arbeta med mig."

Han gick vidare till detalj hur han avfyrades av Los Angeles-baserade företag som han grundade utan avgång och hur han har uttömt sina besparingar i sin kamp för att försvara sitt livsarbete och mycket grundläggande juridiska rättigheter (förmodligen inkluderar inte hans rätt att gå runt kontoret i hans underkläder).

Mat Szwajkos / Getty Images
Mat Szwajkos / Getty Images

Charney, 46, bor för närvarande i ett 8 sovrum, 11 000 kvadratmeter herrgård i det trendiga Silver Lake-området i Los Angeles.

Det här är inte första gången Charney har begärt ekonomisk nöd. I december förra året sa han att han bara hade 100 000 dollar kvar till sitt namn och sov på en väns soffa på Manhattan. Som grundare och ordförande för American Apparel brukade Charney göra en grundlön på 800 000 dollar.

När American Apparel blev offentlig 2007 ägde Charney 27% av bolaget (47,2 miljoner aktier). Efter den första handelsdagen var Dovs insats värd 450 miljoner dollar. Wall Street hade höga förväntningar på företaget och inom några månader slog aktien en hög tid på $15.50 per andel. På den nivån var företaget som helhet värt 2,7 miljarder dollar och Dovs personliga insats var värt $ 730 miljoner dollar. Charney utropade offentligt att han snart skulle bli LA: s nyaste miljardär.

American Apparel arkiverad för konkurs i början av oktober. Detta torkade ut Charney helt.

Sedan hans avfyring i augusti 2014 har Charney varit inblandad i ett antal rättegångar i ett försök att behålla sin andel i företaget. Han lanserade också ett förevändningsfall mot Standard General och hävdade att de konspirerade för att tvinga honom ur sitt företag och få honom att förlora sina aktier.

Charney är också målet för flera rättssaker gällande sexuella trakasserier och olämpligt beteende på kontoret.

Charney och American Apparel har gjort rubriker i åratal för sina sexuella annonser med tonåriga unga kvinnor. American Apparel publicerade också kraftigt att de var "sweatshop-free" och "made in USA."

Rekommenderad: