Den här kvinnan blev en miljonär genom att sälja virtuella varor för ett virtuellt spel

Video: Den här kvinnan blev en miljonär genom att sälja virtuella varor för ett virtuellt spel

Video: Den här kvinnan blev en miljonär genom att sälja virtuella varor för ett virtuellt spel
Video: Vegan Since 1951! 32 Years Raw! A Natural Man of Many Skills; Mark Huberman - YouTube 2023, Oktober
Den här kvinnan blev en miljonär genom att sälja virtuella varor för ett virtuellt spel
Den här kvinnan blev en miljonär genom att sälja virtuella varor för ett virtuellt spel
Anonim

Det är mycket möjligt att när du var barn sa din mamma att du slutade spela så många videospel och göra något produktivt. För 99,99999% av barnen var det förmodligen givande råd, men i fråga om Anshe Chung skulle hennes mamma troligen räkna med att det är lika bra att hålla hennes mun stängt. Det beror på att Chung är den första personen i historien som blir miljonär genom transaktioner som utförs i spelet - ledsen - "virtuell värld"Andra liv.

Det betyder inte att hon är miljonär bara i världen av Andra liv, men i verkligheten, beräknad i reell amerikansk valuta. För att göra saker lite crazier är "Anshe Chung" inte ens hennes riktiga namn (förutsatt att någon av oss har någon aning vad är verklig längre, vilket är tveksamt) - det skulle vara Ailin Graef, som skapade Chung alter-ego i spelet och som kan tacka hennes många innehav inom Andra liv universum för hennes miljonärstatus.

Ina Centaur och Anshe Chung / Foto via Ina Centaur / Wikimedia Commons
Ina Centaur och Anshe Chung / Foto via Ina Centaur / Wikimedia Commons

I grund och botten pengar (kallas "Linden dollar") i Andra liv kan likvideras till reella pengar, vilket gör att hennes ägande av virtuella köpcentra, butiker och till och med företagslager i spelet är värda riktiga pengar i den verkliga världen. Självklart var den takt som Chungs pengar skulle kunna göra till Graefs bankkonto, om hon bestämde sig för att sälja är något uppe till diskussion, men i teorin lyckades hon helt enkelt göra en stor summa pengar bara spela ett spel. Och enligt Chung / Graef, henne Andra liv framgång har redan börjat påverka hennes affärsmöjligheter i vad vi för närvarande hänvisar till som den verkliga världen:

"Hennes verksamhet har sedan dess vuxit till att omfatta utveckling och försäljning av fastigheter för storskaliga verkliga företag, och har lett till ett verkligt" spin off "företag som heter Anshe Chung Studios, som utvecklar fördjupande 3D-miljöer för applikationer från utbildning till företag konferenser och produktprototyper."

Du kämpar förmodligen för att komma med anledningar att du inte bör gräva ditt jobb och kasta huvudet först i den uppenbarligen lukrativa världen av Andra liv. Jag önskar att jag kunde hjälpa dig och säga att Graef's Andra liv miljoner stammar från en skandalig inledande investering, men tyvärr för oss alla som inte är fallet - det började med ett $ 9,95 konto i spelet, vilket är mycket mindre än det kostar att bli född här, i verkligheten.

När det gäller det sätt på vilket Anshe Chung blev en så framgångsrik tycoon inomAndra liv, de flesta av hennes kontakter verkar vara i fastigheter, med några missnöjda kunder som tar till internet för att klaga på hennes orättvisa affärsmetoder. Men vilken fastighets tycoon i den verkliga världen har inte gått på några halsar på vägen till framgång? Det verkar som om detta bara är ett annat sätt Andra livVerkligheten speglar vår egen - om det händer, kanske de behöver byta namn till Första livet.

Rekommenderad: