Asiens rikaste man investerar lugnt i miljarder dollar

Video: Asiens rikaste man investerar lugnt i miljarder dollar

Video: Asiens rikaste man investerar lugnt i miljarder dollar
Video: Starkt köpläge på börsen enligt experterna | EFN Marknad 1 oktober - YouTube 2023, Oktober
Asiens rikaste man investerar lugnt i miljarder dollar
Asiens rikaste man investerar lugnt i miljarder dollar
Anonim

I en tid när gränserna och födelselanden börjar betyda mindre än någonsin, expanderar den rikaste mannen i Asien nu sina företagsförvärv till att omfatta många företag i USA. Med en nettovärde på 30 miljarder dollar har Wang Jianlin utnyttjat sin affärsförmåga för att utnyttja sina fastighetssträvanden och hans kedja av biografer till en ganska förmögenhet.

Mer om Jianlins förhandlingar

Som nämnts äger den mogul en kedja av biografer. Det här är naturligtvis ingen körning av kvarnkedjan. År 2012 gjorde Jianlin en överenskommelse om att köpa amerikanska största teaterkedja AMC, på 2,6 miljarder dollar. Den insatsen i Amerikas största biografkedja är nu värd ungefär 2,2 miljarder dollar. Nu en framstående och välkänd personlighet är den en gång halvklumpiga affärsman nu världens 13: e rikaste miljardären.

(Fotokredit ska läsa Isaac Lawrence / AFP / Getty Images)
(Fotokredit ska läsa Isaac Lawrence / AFP / Getty Images)

Flaggskeppets framtid

Som med de mest rika affärsmännen är Jianlin inte nöjd med att bara vara Kinas lokalt rikaste man. I ett uppdrag att omvandla sitt flaggskepp, Dalian Wanda Commercial Properties, till ett globalt företag, är Jianlins mål att se sin försäljningsökning med 60 miljarder dollar vilket skulle innebära att 100 miljarder dollar omsätts under de närmaste 5 åren. För att hjälpa till med sina strävanden har mogul de senaste 5 åren lagt miljarder i utländska investeringar. Det sägs att upp till hälften av dessa 10 miljarder dollar spenderades i USA på hans AMC Theaters förvärv samt olika fastighetsinvesteringar i både Beverly Hills och Chicago.

Dessutom, med planer på omförpackning både underhållande och sport för Kinas imponerande medelklass, anser mogul att hans senaste investeringar kommer att visa sig vara ganska lukrativa, trots allt är sagt och gjort. Även om han påpekar att dessa sektorer inte har gjort exceptionellt bra på den asiatiska marknaden tidigare, noterar han också att tiderna har drastiskt förändrats i området. Inte längre en tid där en stor befolkning anses vara ett hinder, nu när Kinas rikedom ökar kommer det att finnas en ökad mängd disponibel inkomst som kan användas inom sektorer som underhållningsområdet.

Dessutom, efter att ha utökat sitt redan massiva imperium för att inkludera en serie köpcentra, lyxhotell, biografer och mer, sätter Jianlin sina synpunkter på att skapa ett kinesiskt underhållnings imperium som är en av världens största. Hur som helst, förhoppningsvis kommer Amerikas förhoppningar med denna mogul förhoppningsvis att vara utmärkt fördelaktiga för alla berörda parter.

Rekommenderad: