Awesome eller Off-Putting: Tysklands Centuries-Old UFO Wars

Video: Awesome eller Off-Putting: Tysklands Centuries-Old UFO Wars

Video: Awesome eller Off-Putting: Tysklands Centuries-Old UFO Wars
Video: 10 Things Outkast's Big Boi Can't Live Without | GQ - YouTube 2023, Oktober
Awesome eller Off-Putting: Tysklands Centuries-Old UFO Wars
Awesome eller Off-Putting: Tysklands Centuries-Old UFO Wars
Anonim
Image
Image

Awesome eller Off-Putting är en veckoslut i kryptozoologi, ufologi, utomjordingar, medicinska underverk, vetenskapliga underverk, hemliga samhällen, regeringskonspiracies, kulturer, spöken, EVP, antika artefakter, konstiga fakta, udda observationer eller bara oförklarliga.

Vad är de första sakerna att tänka på när vi säger "Tyskland?" För oss är det halsiga språk, korta gröna byxor med axelband och vita människor som äter miljarder korv.

Även folkmord.

Efter att du läst den här fantastiska artikeln kan något annat komma till ditt hjärta också - UFO slår ut det i tyska himlen någon gång på 1500-talet. Har du hört talas om det? Har du inte? Läs alltså vidare på!

I enlighet med förra veckans tema för riktigt gamla, konstiga UFO-observationer, har vi en annan till dig idag. För en vecka sedan berättade vi om några få konstiga ljus som zoomade kring Bostonian Sea Side med disembodied röster. Denna vecka berättar vi om flygbollar i UFO som hålls minst två gånger i luftrummet över de skidvänliga delarna av Europa.

MysteryHistory.tv ger en ganska bra synopsis av den första:

Medborgarna i Nürnberg, Tyskland ser vad som verkar vara en storskalig flygstrid följt av utseendet på ett stort svart triangulärt objekt och en stor krasch (med rök) utanför staden. Ett nyhetsmeddelande (bilden ovan) skrivs ut 10 dagar senare (14 april 1561) som beskriver händelsen.

"Vid soluppgången den 4 april 1561 såg medborgarna i Nürnberg? En mycket skrämmande skådespel. Himlen tycktes fylla med cylindriska föremål från vilka röda, svarta, orange och blå vita skivor och glober uppstod. Korsar och rör som liknar kanonkornar uppträdde också varpå föremålen omedelbart började kämpa med varandra.?"

Intressant, men vi slår vad om att du vill veta vad nyheten sa tio dagar senare. Självklart gör du - här är det rakt från 1561:

"I gryningen den 4 april i Nürnbergs himmel (Tyskland) såg många män och kvinnor ett mycket alarmerande skådespel där olika föremål var inblandade, inklusive bollar, ungefär 3 i längden, från tid till annan fyra i en torget var mycket isolerat, och mellan dessa bollar såg man ett antal kors med blodets färg. Sedan såg man två stora rör, i vilka små och stora rör var 3 bollar, även fyra eller flera. Alla dessa element började slåss mot varandra.?"

Som om det inte är konstigt nog, i 1566 hände det exakt samma sak över Basel, Schweiz. Här är en redovisning från en UFO-webbplats som heter Signal i bullret:

"Den 7 augusti 1566, vid gryningen, såg många medborgare i Basel (Schweiz) i flera timmar de svarta områden som var inblandade i en formidabel flygstrid och invaderade himmelen i deras stad:" när solen steg, man såg många stora svarta bollar som rörde sig i hög hastighet i luften mot solen, gjorde sedan halvväxlar, slog en mot de andra som om de slog en strid ut en strid, ett stort antal av dem blev rött och igenöst, Därefter konsumeras de och dödas ", skrev Samuel Coccius, studenten i" krönta skrifter och liberala konster "som sände de underliga händelserna i stadens gazette."

Ganska konstigt, eller hur? Och riktigt nog att visas i tidernas tidningar. Riktigt nog för att människor ska kunna göra trissnitt på båda fallen också. Ändå gjorde vi en gång en skära av vår svärmor att bli ätit av tusen alligatorer, och det har definitivt inte hänt än. Vi antar att träsniderier inte nödvändigtvis är svåra bevis.

Carving ut alla dessa tänder var den värsta delen om det. Nu knäcker våra handleder.

Rekommenderad: