Awesome Eller Off-Putting: Valentich UFO Disappearance

Video: Awesome Eller Off-Putting: Valentich UFO Disappearance

Video: Awesome Eller Off-Putting: Valentich UFO Disappearance
Video: Lil Nas X, Jack Harlow - INDUSTRY BABY (Official Video) - YouTube 2023, November
Awesome Eller Off-Putting: Valentich UFO Disappearance
Awesome Eller Off-Putting: Valentich UFO Disappearance
Anonim
Image
Image

Awesome eller Off-Putting är en veckovis dyna i kryptozoologi, ufologi, utomjordingar, medicinska underverk, vetenskapliga underverk, hemliga samhällen, regeringssammansättningar, kulturer, spöken, EVP, myter, antika artefakter, religion, konstiga fakta eller bara oförklarliga.

Denna vecka: UFOs

ol' h-sprejs har tagit dig en hel del konstiga UFO-historier, men lika intressant som de har varit de är sällan dokumenterade med någonting konkreta. När UFO-rapporterna i allmänhet går - måste du ta ordet av hur många vittnen som hävdar att de varit där. Den här veckan men vi har en konkret regering skriftlig bild av denna vecka Frederick Valentichfullständig och total försvinnande - flygplan och allt.

Rapporten är en dialog med 20 år gammal pilot Valentich hade med ett flygkontrolltorn. Han rapporterade ett konstigt hantverk som kretsar kring honom:

"… det märkliga flygplanet svävar på toppen av mig igen … det svävar och det är inte ett flygplan."

Den 21 oktober 1978 lämnade Frederick Valentich in en nattflygplan för en resa från Moorabbin till King Island och tillbaka. 20-årige Valentich hade en privat pilot licens, och var fullt kvalificerad för nattflygning. Han flög en Cessna-modell 182. Naturligtvis var Valentich ganska ung, alltså inte den mest erfarna pilot i Australien. Flygningen han tog har till och med beskrivits som a 'Träning' flyg. Skeptiker använder denna information för att diskreditera UFO-aspekten - men den UFO-aspekten är väldigt svår att diskreditera efter att ha läst Valentich / Air Control Tower transkriptet. Vid 1906 började Valentich motsvara flygkontrollen - mer specifikt med en flygledare som heter Steve Robey. En del av transkriptet läser:

' Robey: Delta Sierra Juliet, och du bekräftar att du inte kan identifiera flygplanet?

Valentich: Korrekt.

Robey: Delta Sierra Juliet, roger, stå vid.

Valentich: Melbourne, Delta Sierra Juliet, det är inte ett flygplan det är (öppen mikrofon i två sekunder).

Robey: Delta Sierra Juliet, kan du beskriva flygplanet?

Valentich: Delta Sierra Juliet, eftersom den flyger förbi den är en lång form (öppen mikrofon i tre sekunder) kan inte identifiera mer än den har en sådan hastighet (öppen mikrofon i tre sekunder). Det är framför mig just nu Melbourne.

Det är uppenbart att en händelse som är konstig och märklig som den här skulle ha sina anhängare och dess motståndare. Naysayersna gör ett överraskande anständigt argument - de säger att Valentich blev disoriented, vred upp och ner och såg ljusen av sin egen reflektion i vattnet under honom - trodde att det inte var identifierbart. En pilot som blir disorienterad och vänd upp och ner är inte ovanlig - även för erfarna piloter. Och Valentich var relativt ny på flygspelet.

Om så var fallet, och den unga flygbolaget fick vända sig och förvirrade - hade han inte bara sett en flygplan reflektion? Varför skulle han fortsätta säga "… det är inte ett flygplan"? Utöver det hade han gjort det exakta springa flera gånger tidigare - vilket innebar att det borde ha varit ganska rutinmässigt för honom.

Valentichs senaste överföring var:

"… det märkliga flygplanet svävar på toppen av mig igen … det svävar och det är inte ett flygplan."

Den följdes av 17 sekunder med öppen mikrofon. Steve Robey - den andra änden av radion - säger att 17 sekunder inte var tomma. Han hävdar att han hörde ljudet av metallskrapning på metall. Är det vad en UFO suger upp ett flygplan skulle låta? Eventuellt. Skulle en flygkrasch vara långsam nog för att faktiskt höra skrapljud? Det är ett mysterium - men ett mysterium med påstådda vittnen. Enligt det viktorianska UFO Research Society:

"Frederick Valentich var inte den enda personen som rapporterade ett konstigt föremål över och nära Bass Strait den dagen och natten. Forskare har hittat över femtio rapporterade observationer i det området som inträffade före, under och efter hans möte."

Så vad hände med Valentich? Ingen är säker - hans kropp och plan hittades aldrig. Det enda vi vet är säkert att sökandet efter honom slutade med detta uttalande:

"Anledningen till att flygplanet försvunnit har inte fastställts."

Den faktiska luftfartssammanhängningsundersökningsrapporten från Commonwealth of Australia's Department of Transport finns nedan. Det är uppenbart på tre sidor. Klicka bara för en större bild …

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Läs mer: Frederick Valentich Försvinnande - Victorian UFO Research Society

Rekommenderad: