Miljardären Dona Bertarelli försökte segra i hela världen

Video: Miljardären Dona Bertarelli försökte segra i hela världen

Video: Miljardären Dona Bertarelli försökte segra i hela världen
Video: Ernesto Bertarelli | How Rich Is Switzerland's Richest Man? - YouTube 2023, Oktober
Miljardären Dona Bertarelli försökte segra i hela världen
Miljardären Dona Bertarelli försökte segra i hela världen
Anonim

Om du inte vet någonting om segling, kan du anta att "Jules Verne Trophy" är en form av pris utdelad till science fiction författare, eller kanske ubåt entusiaster. Men faktiskt är det ett pris som ges till världen över den kortaste tiden - en rekord, som i övrigt är mycket mindre än figuren poserade Verne runt om i världen i åttio dagar (då var Phileas Fogg inte fart seglar hela tiden).

Just nu gör den schweiziska miljardären Dona Bertarelli ett försök att slå rekordet och ta hem Jules Verne Trophy tillsammans med partner Yann Guichard. Och med det här skrivandet är de cirka 1700 nautiska mil före schemat, ungefär tre och en halv vecka i sin resa runt om i världen. Om hon kan kringgå hela världen på mindre än 45 dagar, 13 timmar, 42 minuter och 53 sekunder, blir hon den nya innehavaren av Jules Verne Trophy. Denna rekord grundades tillbaka 2012 av Loick Peyron, som förmodligen känner sig något sätt att ha sin trofé i fara efter en så kort tidsperiod. Intressant är att de farkoster de använder för att göra denna resa runt om i världen är den förra och omdämnades Banque Populaire V, båten piloterade av Peyron för att ställa in den här posten. Det är uppenbart att när du är miljardär har du råd med den allra bästa utrustningen för vad som helst du väljer att göra. Och det var så nära ett impulsköp som sådan kunde vara, enligt Bertarelli som citat i en ny CNN-historia om hennes rekordförsök:

"Vi köpte precis det och jag håller bara mina fingrar korsade som jag skulle tycka om, att jag inte skulle vara sjuk att jag skulle kunna spela en roll som jag verkligen ville ha, att jag skulle kunna hjälpa till - för det var min utmaning. Det var verkligen under Discovery Route som vi gjorde för tre år sedan, gjorde det offshore segling och det där rekordet. Vi var 10 dagar till sjöss när vi kom tillbaka till Miami och jag sa: "Jag vill gå, låt oss gå tillbaka, jag är redo för lite mer. " Jag älskade bara det och Jules Verne kom precis strax efter det, sade jag, "Okej den ultimata utmaningen, då är det 45 dagar till sjöss" och jag förberedde mig för den utmaningen ända sedan."

FRED TANNEAU / AFP / Getty Images
FRED TANNEAU / AFP / Getty Images

Bertarelli, förutom att vara en av de mest framgångsrika affärskvinnorna i Europa med en nettovärde på cirka 4,5 miljarder dollar, är också en erfaren seglare, men hon kom bara in i offshore segling för en tid sedan i ett försök att hitta seglingsprojekt som hon kunde komma igång med tillsammans med Guichard (han är en erfaren off-shore sjöman). Om de gör det, kommer de att gå med i en broderskap av åtta seglingsbesättningar i historien för att ha ställt världsrekordet, med endast 15 andra som ens försökt vinna Jules Verne Trophy. Och med ungefär tre veckor kvar att gå innan rekordet går förlorat, har de gott om skäl att vara optimistiska.

Rekommenderad: