Brock Osweiler gör 86 gånger mer än hans ersättning och blev bara utspelad av honom

Brock Osweiler gör 86 gånger mer än hans ersättning och blev bara utspelad av honom
Brock Osweiler gör 86 gånger mer än hans ersättning och blev bara utspelad av honom
Anonim

Brock Osweiler fick sig en Super Bowl-ring i fjol med Denver Broncos. När Peyton Manning äntligen hängde upp sina klämmer såg det ut som Broncos var Osweilers lag under överskådlig framtid.

Men kort efter Super Bowl valde Osweiler att gå efter stora pengar istället, underteckna en fyra år, 72 miljoner dollar deal med Houston Texans. Det var säkert meningsfullt - Texanerna kom ut med ett playoff-utseende, var snedvridande på försvaret med ankare som J.J. Watt och Jadeveon Clowney, och hade några stora offensiva vapen i DeAndre Hopkins och den nyförvärvade Lamar Miller. Det verkade som en quarterback, speciellt en med en Super Bowl ring till hans namn, kanske skulle kunna lägga laget över bulten.

Och för att fotbollen är rolig så tog det bara sex veckor i följande säsong innan vi fick se Osweiler möta sitt tidigare lag på en nationellt tv Måndagskvällfotboll spel, inte mindre. Hur gjorde han det Tja, för att uttrycka det helt … han var hemskt, och Texanerna förlorade till Broncos 27-9. Faktum är att Osweiers 3,2 meter per pass försök var den tredje värsta i NFL-historien för varje quarterback kasta mer än 40 passerar under Super Bowl era.

Dustin Bradford / Getty Images
Dustin Bradford / Getty Images

Osweiler utspelades av hans ersättare, Trevor Siemian. Det är bra nyheter för Broncos, för att genom sex matcher i år har Siemian gjort $ 216.176. Under tiden, tack vare en stor signeringsbonus, har Texanerna redan betalat Osweiler 18,3 miljoner dollar i år. Det är mer än 86 gånger mer än vad Siemian gör.

För att lägga till förolämpning mot (dyr) skada, sa Broncos cornerback och den typiska skräptalaren Aqib Talib att Osweiler var en "win-win", eftersom det inte bara sparar lagpengarna, men Siemian är en uppgradering på quarterback i Talibs ögon.

Naturligtvis spelar quarterbacks inte egentligen mot varandra. Det finns några omständigheter som har orsakat Osweiler att kämpa medan Siemian har mer eller mindre blomstrat. I det speciella måndagskvällsspelet visade Denver försvar att de är mycket överlägsen, särskilt eftersom texanerna har haft flera skador på den här sidan av bollen och de främre sju sätter så mycket på Osweiler att han knappt haft tid att kasta. Det hjälper inte heller att Houston offensiv linje har varit i bästa fall denna säsong.

Ändå betalar Houston mycket pengar till en quarterback som inte har varit mycket bättre än franchisen har sett tidigare. På andra sidan, Denver ser ganska smart ut för att investera i någon som för tillfället spelar med ett ton av förtroende till ett absolut fyndpris.

Rekommenderad: