Chicago Cubs spenderar $ 184 miljoner på hardhitting Outfielder Jason Heyward

Video: Chicago Cubs spenderar $ 184 miljoner på hardhitting Outfielder Jason Heyward

Video: Chicago Cubs spenderar $ 184 miljoner på hardhitting Outfielder Jason Heyward
Video: Семейная пара спасла собаку с улицы, но на утро собака преподнесла им сюрприз - YouTube 2023, Oktober
Chicago Cubs spenderar $ 184 miljoner på hardhitting Outfielder Jason Heyward
Chicago Cubs spenderar $ 184 miljoner på hardhitting Outfielder Jason Heyward
Anonim

Jason Heyward var en integrerad del av framgången för St. Louis Cardinals förra säsongen, efter att ha handlats från Atlanta Braves. Han spelade 154 matcher för Cardinals, som slog en karriär bäst.293 med 13 hemlöpningar, 60 RBI och 23 stulna baser (även en karriärhög) som gör det enkelt att se varför St Louis var villig att betala honom 200 miljoner dollar för att stanna i staden.

Washington-medborgarna var också villiga att betala honom 200 miljoner dollar, men 26-åringen bestämde sig för att han ville gå till Chicago istället men överraskande för mindre pengar. Snarare än att underteckna en 200 miljoner dollar deal med ett bra lag, valde han att ta 184 miljoner dollar över åtta år från ett annat bra lag.

Foto av Jonathan Daniel / Getty Images
Foto av Jonathan Daniel / Getty Images

Endast Heyward vet exakt vad den avgörande faktorn var, men det kan mycket väl vara de två valklausuler som kubbarna ingår i hans affär. Med dessa kommer han att kunna lämna laget själv efter sin tredje eller fjärde årstid med dem. Om hans spel fortsätter att förbättra, kan han bli en friagent och logga in mer med kubbarna eller ett annat lag.

Affären är en win-win för båda sidor. Heyward får betalt i genomsnitt 23 miljoner dollar per år och får spela för en tävlande. Chicago får lägga till en kvalitet outfielder och en kraftfull fladdermus till en redan stark linje.

Ja, hans lön kommer att leda till att lönerna stiger, men den nuvarande truppen är det bästa som Chicago Cubs har haft i år. Med den unga talang som de redan har kontrakt kan tillsatsen av en spelare som Heyward hjälpa Cubsna att göra en djupare körning i slutspelet nästa säsong.

Tillsammans med Heyward har kubborna varit ganska aktiva här lågsäsong, i hopp om att göra roster stark nog för att gå hela vägen nästa säsong. Några dagar innan han signerade Heyward, skrev de en annan outfielder, Ben Zobrist, till en fyraårsperiod på 56 miljoner dollar. Efter att ha lagt in det andra till sista batting-genomsnittet i baseball förra säsongen, borde båda gå långt för att göra Cubs-brottet bättre.

Klubbens styrka var pitching staffen förra säsongen (tredje bästa ERA på 3,36). Så bra som pitching staffen har Cubs fortfarande gjort några drag för att förstärka rotationssigneringen Trevor Cahill till ett årsavtal värd $ 4,25 miljoner och John Lackey till en tvåårig, $ 32 miljoner deal.

Mellan Heyward och de andra ovannämnda fria agenterna har Cubs spenderat över 270 miljoner dollar under lågsäsong. Ska det räcka för att få laget tillbaka till World Series? Långtida Cubs Fläktar kan bara hoppas så.

Rekommenderad: