Colby Rasmus gör MLB historia genom att acceptera ett år, $ 15,8 miljoner kvalificerat erbjudande

Colby Rasmus gör MLB historia genom att acceptera ett år, $ 15,8 miljoner kvalificerat erbjudande
Colby Rasmus gör MLB historia genom att acceptera ett år, $ 15,8 miljoner kvalificerat erbjudande
Anonim

Houston Astros överraskade den baseballälskande fria världen den senaste säsongen genom att bli ett konkurrenskraftigt, postseason-värdigt lag. Deras framgång kan vara knuten till ett antal saker: kvalitet pitching, lite fenomenal ung talang, och lite överraskande makt. Astros har inte varit kända för sin kraft (163 hemmalag i 2014), men år 2015 slutade de andra i ligan med 230 hemmalag.

Colby Rasmus flisade i den näst största på laget med 25, och tycktes ofta göra det när laget behövde dem mest. Snarare än att låta honom gå i fri byrå, valde Houston att göra det som kallas ett kvalificerat erbjudande så att om han lämnade skulle de kompenseras med en extra första runda utkast.

Foto av Bob Levey / Getty Images
Foto av Bob Levey / Getty Images

Så vad är ett kvalificerat erbjudande? Det är ett erbjudande att lag kan göra spelare som är inställda på att bli fria agenter. Det motsvarar genomsnittet av de 125 bästa lönerna från föregående säsong, vilket är 15,8 miljoner dollar i år.

Om en spelare bestämmer sig för att ta upp avtalet kommer han att spela på ett års avtal för kommande säsong. Om han avvisar det och tecknar med någon annan ger laget som undertecknar honom upp sitt första utkast. Laget som förlorar honom får det som kallas en kompensationsplockning, en extra plockning i slutet av första omgången.

Kanske ville de att han skulle gå. Houston har gjort ett bra jobb med att bygga genom utkastet på senare tid, så kanske de hoppades på att få ett annat förstahandsval. Under de tre år som kvalificeringssystemet har varit på plats har ingen någonsin accepterat ett erbjudande.

Om det verkligen var fallet såg Astros ett mycket viktigt faktum. Ja, de 25 hemlöpningarna är trevliga, men vem ska betala en kille som bara träffade.238 mer än 15,8 miljoner dollar per år?

Ingen. Tack för det faktum att den mest Ramus någonsin har gjort var 8 miljoner dollar Houston betalade honom för förra säsongen och tanken på att få betalt nästan dubbelt så måste han vara ganska tilltalande för Rasmus-så han gjorde historia och blev den första spelaren någonsin acceptera ett kvalificerat erbjudande.

Varför inte prova gratis byrå och försök att få en mer lukrativ affär eller åtminstone en längre som ger honom lite mer arbetssäkerhet?

De flesta spelare slår ner sitt kvalificerade erbjudande i hopp om mer pengar och / eller en långsiktig affär, men Rasmus visste att pengarna inte skulle bli över 15,8 miljoner dollar. Han skulle ha fått flera erbjudanden, men ingen av dem skulle ha kommit nära att matcha det. De flesta killar föredrar att ha längre erbjudanden, men Rasmus har bara spelat på ett års avtal så det är inte en stor sak för honom.

Kanske accepterade han det med hopp om att få en bra långsiktig affär nästa säsong. Hans hemlöpning totalt år 2015 var en karriärhöjd, men hans battinggenomsnitt var inte så bra. Om han kan behålla sin kraft nästa säsong och förbättra sitt batting-genomsnitt skulle han ha ett bra argument för en anständig, flerårig affär.

Två andra spelare har sedan accepterat sina kvalificerade erbjudanden, Baltimore Orioles-fångaren Matt Weiters och Los Angeles Dodgers krukare Brett Anderson. Medan Rasmus inte är den enda som accepterar ett kvalificerat erbjudande kommer han att gå ner som den första att göra det.

Rekommenderad: