Da Vinci-koden är inte riktigt så avskuren, författaren godkänner

Video: Da Vinci-koden är inte riktigt så avskuren, författaren godkänner

Video: Da Vinci-koden är inte riktigt så avskuren, författaren godkänner
Video: The Da Vinci Code Is Worse than You Remember! | Bad Writing - YouTube 2023, November
Da Vinci-koden är inte riktigt så avskuren, författaren godkänner
Da Vinci-koden är inte riktigt så avskuren, författaren godkänner
Anonim
Image
Image

Domstolen om huruvida Dan Brown rippade bort historien om Da Vinci-koden Rymmer på, med en författare medger att han "Överdrivna" argument som Brown klämde sina idéer under en intervju.

Detta är rättssalen drama vid sin mest blisteringly scintillating. En man som skrev en bok om Jesus säger i princip att han inte riktigt lögnades när han berättade för någon annan att en annan man kopierade alla sina idéer för att skriva en annan bok om Jesus med. Det är den typen av spänning som du inte kan köpa.

Da Vinci-koden (Böcker), om du inte visste, dras genom domstolar vid Michael Baigent och Richard Leigh, som hävdar att Dan Brown nicked alla hans idéer för Da Vinci-koden från en bok som de skrev kallad Det heliga blodet och den heliga graden. Det finns en chans att Baigent och Leigh är bara irriterad det Ron Howard ville inte göra en film Starring den här underbara Amelie kvinna om sin bok, men det är bara helt obehörig spekulation från vår sida.

Rättsfallet började för drygt en vecka sedan och hade varit i väntan i en vecka så att domaren kunde läsa Det heliga blodet och det heliga graal och Da Vinci-koden - möjligen göra domaren den enda levande varelse på jordens yta som inte har läst den blödande saken i alla fall. Men nu är det igång igen och fokus för den första Dag tillbaka var en intervju som Michael Baigent gav där han hävdade att 15 viktiga punkter från hans bok hade blivit direkt lyfta och föll i Da Vinci-koden.

Men James Baldwin, en advokat för Slumpmässigt hus böcker - som är stämde vid sidan av Dan Brown - tog sig tid att räkna poängen och sa i domstolen att endast åtta poäng var desamma. Baigent erkände då:

"I det fallet är du rätt. Jag tycker att mitt språk var oförskämt och jag tror att jag måste håller med om det."

Om Michael Baigent och Richard Leigh vinner sin rättegång, frisläppandet av kommande Da Vinci-koden Filmen kan påverkas. Men oavsett resultatet, Baigent och Leighs bok är bunden att börja sälja många fler kopior än någonsin tidigare, publiciteten för Da Vinci-koden filmen kommer att träffas nya höjder och Random House - som publicerades båda Da Vinci-koden och Det heliga blodet och den heliga graden kommer förmodligen att göra en bunt av pengar.

Läs mer:

Da Vinci Code hävdar "överdriven" - BBC

[historia av Stuart Heritage]

Rekommenderad: