Damian Marley konverterar ett tidigare fängelse till ett Marijuana Grow Space

Video: Damian Marley konverterar ett tidigare fängelse till ett Marijuana Grow Space

Video: Damian Marley konverterar ett tidigare fängelse till ett Marijuana Grow Space
Video: Bob Marley's Son Turning Empty Central California Prison Into Pot Farm - YouTube 2023, Oktober
Damian Marley konverterar ett tidigare fängelse till ett Marijuana Grow Space
Damian Marley konverterar ett tidigare fängelse till ett Marijuana Grow Space
Anonim

Öppet talar om marijuanaverksamheten i USA var tabu så nyligen som ett decennium sedan. Men nu, med hjälp av legaliseringen av marijuana i flera stater, den rättsliga marijuana industrin blomstrar. Den juridiska weed verksamheten är en $ 6 miljarder industrin, och har många människor som vill kasta sin hatt i den ordspråkiga ringen. Räkna sonen till en av de mest kända figurerna av marijuana kultur bland de som betalar in.

Damian Marley, sonen till reggae legend Bob Marley, tillkännagav den här månaden att han, i partnerskap med Ocean, omvandlar ett tidigare fängelse till ett cannabis växerutrymme. Det 70 000 kvadratfot fängelset, Claremont Custody Center i Coalinga, Kalifornien, köptes av Marley och hans partners för 4,1 miljoner dollar. Köpet bidrog till att lindra staden på ungefär 3,3 miljoner dollar i skuld och kommer också att generera 100 jobb. Dessutom kommer växthuset att generera en uppskattad miljon dollar i årliga skatteintäkter för staden Coalinga.

Växtutrymmet - när det omvandlas fullständigt - kommer att odla medicinsk marihuana för statliga dispensar. Många människor offrade så mycket för örten genom åren som blev låsta … Om detta [våg] hjälper människor och det används för medicinska ändamål och inspirerar människor är det en framgång."

(Astrid Stawiarz / Getty Images)
(Astrid Stawiarz / Getty Images)

Marley och hans affärspartners gör detta drag på en potentiellt försiktig tid. Kalifornien ligger på gränsen till att passera Proposition 64, som skulle legalisera cannabis för vuxen fritidsbruk. Medan den officiella omröstningen kommer att äga rum i november, visar tidiga omröstningar att folket i Kalifornien skulle rösta för marijuana legalisering. Som ett resultat verkar investeringar i ett växande utrymme i delstaten Kalifornien vara ett mycket smart drag.

Detta är inte Marleys första fördämning i marijuana-verksamheten. Förra månaden samarbetade Marley med TruCannabis, en Colorado-baserad automats, för att starta Stoney Hill, en 3000 kvadratmeter dispensar i Denver. Dispensern ligger nära Mile High Stadium, och har också ett 30 000 kvadratmeter stort utrymme som har RFID-taggar för varje fabrik.

Coalinga-rymden börjar producera oljextrakt på 60 dagar och kommer att skörda sin första gröda senast januari 2017.

Rekommenderad: