Dwight Freeneys senaste säck gjorde honom bara mycket pengar

Dwight Freeneys senaste säck gjorde honom bara mycket pengar
Dwight Freeneys senaste säck gjorde honom bara mycket pengar
Anonim

Dwight Freeney visste att han behövde spela. När allt eftersom hans kardinaler slog vikningarna 23-20 under de avgående sekunderna i vecka 14: s torsdagskvällfotboll, körde Minnesota och bra inom fältmål.

Så Freeney drog ut sin patenterade snurrrör inte en gång, inte två gånger, men tre gånger, äntligen att komma runt Vikings vänster tackla Matt Kalil. Han slog Teddy Bridgewaters arm, bollen gick lös, och Freeneys lagkamrat Calais Campbell återhämtade bollen.

Kardinalerna fick vinsten, och Freeney fick en bit av förändring - eftersom det var hans fjärde säsong säsong, en prestationsbaserad bonus värd $200,000 sparkade in. Och om Freeney, som leder laget i säckar, blir mer resten av året, kommer han tjäna ytterligare $ 100.000 varje gång han gör det, upp till $ 1 miljon totalt.

Christian Petersen / Getty Images
Christian Petersen / Getty Images

Inte en dålig affär för det 35-åriga defensiva slutet, som har 115,5 säckar i sin karriär. Freeney tecknade ett årsavtal med Cardinals denna offseason för $ 970,000. Tack för en bonus på mer än 20% för säcken, och du kan enkelt säga att det var Freeneys bästa spel på året.

Hans lagkamrater uppskattade det också. Vinnaren klarade en playoff plats för Cardinals. Om Seattle förlorar till Baltimore på söndag kommer Arizona att låsa upp divisionen också. För ett lag med Super Bowl-ambitioner är Freeneys upplevelse oerhört värdefull. Som medlem av Colts har han gjort det till två och vann seg under säsongen 2006.

Freeney får inte spela in några säckar över säsongens sista tre matcher, men du kan satsa på att han ska göra sin bästa Tasmanian Devil impersonation hela vägen.

Rekommenderad: