Allt du behöver veta från vecka 12 i NFL

Video: Allt du behöver veta från vecka 12 i NFL

Video: Allt du behöver veta från vecka 12 i NFL
Video: C-C Euro Pop Music - Rihanna Diamonds -Half Time (NFL) Super Bowl Performance 2023. - YouTube 2023, Oktober
Allt du behöver veta från vecka 12 i NFL
Allt du behöver veta från vecka 12 i NFL
Anonim

Och då var det en. Vi är nere till vårt sista oslagade lag, och det är … Carolina Panthers ?! Laget som vann sin division bara förra året med en fantastisk 7-8-1 rekord, och förlorade sin toppmottagare denna offseason till en knäskada ?! Om du hade förutsagt att detta började före säsongen och egentligen inte var i Carolina-omklädningsrummet, berätta för mig hur framtiden visar sig, ty klart du är en förmögenhet. Och du vet, det skulle vara kul att uppfinna nästa Google eller något. Vi kommer in i Panthers framgångar i lite - kolla höjdpunkterna från en fantastisk vecka 12.

Mest underhållande spel i veckan

Vem hade trott att komma in i veckan, 3-7 Ravens och 2-8 Browns skulle ge det mest spännande spelet vi skulle se? Bortsett från den ena läsaren som också visste panterna skulle vara obesegrade 12 veckor i säsongen, förstås naturligtvis. Men de vanliga fansen som bara inte kan bära för att missa någon fotboll behandlades faktiskt till en fascinerande tävling. Inte alltid på grund av bra spelningar, men vi fick säkert några av dem, speciellt om du är en fläkt av retur: Kaelin Clay tog en punkt 82 meter till huset för första poängen av spelet, gav Karlos Dansby Cleveland den ledde för första gången i 173 minuters spel med en plocka sex i tredje kvartalet, och Will Hill återvände ett blockerat fältmål 64 meter för en touchdown utan återstående tid, vilket gav Ravens en 33-27 seger. Förutom att Ravens 'Matt Schaub började sin första start sedan 2013 såg Austin Davis lekstiden för första gången som en brun, kasta en vacker 42-yard touchdown till Travis Benjamin med under två minuter att gå. Vi såg också fyra ägodelar under de sista två minuterna, tack vare några avlyssningar och dålig klockhantering. Och killen som blockerade sparken som ledde till Ravens-vinsten? Defensivt slut Brent Urban, som spelar i sitt första NFL-spel. Han är överst i världen just nu.

Vem tjänade sitt lönecheck?

Cam Newton och Co. fortsätter bara att vinna. Newton hade återigen en rushing, men den här var nästan allt försvar. Kurt Coleman hade plocka sex tidigt, då hade Luke Kuechly en annan. På den allra närmaste PLAY, tog Kuechly igen Romo. Vid slutet av första halvåret hade pantrarna fler avskärmningsavdelningar (85) än vad cowboerna hade passerar varv (82). Därifrån var det mer defensiv dominans, och när Thomas Davis slog Romo i slutet av tredje kvartalet och Cowboys belaguerade QB återigen nådde sin axel var det bara dags att spela ut strängen.

Titta inte nu, men Detroit Lions gör en comeback! Efter ett par nära segrar över Packers och Raiders, lade lejonerna på en show framför sin hemmafru på Thanksgiving. Matthew Stafford kastade fem touchdown pass, tre av dem till Calvin Johnson. Johnson har nu 11 touchdown-fångster på Thanksgiving, vilket är mest all-time. Lions försvar såg också bra ut, vilket gav bara ett poäng innan en meningslös skräppost-touchdown, och tvingade Mark Sanchez i massor av snabba, felaktiga kast, eftersom de trakasserade honom hela dagen. Dessa lejonar tjänade sina kalkonfester.

Det spelar ingen roll om en bit som ligger uppe på baksidan för cheferna - de kommer att lyckas. Först var det Jamaal Charles, sedan Charcandrick West, och nu Spencer Ware, som upplyste räkningarna för 114 meter och en touchdown. Kansas City offensiv linje är bäst i fotboll, öppnar körbanor för den som domarna vill ha, och ger också gott om tid för Alex Smith att … flyga ut ?! Ja, tro det eller inte, Smith var en kasta maskin på söndag. Han avslutade med 255 meter och två touchdowns. 160 av dessa varv och en poäng gick till Jeremy Maclin. Det gör 283 raka passerar utan avlyssning för Smith, och han kan tacka hans linemen, förankrade av Donald Stephenson och Eric Fisher (den senare som lämnade med nackskada) för hela tiden i världen att kasta. Cheferna tog upp en stor seger i fallet med en tiebreaker, och är nu över.500 trots start 1-5.

När som helst laddare känner sig nere, vet de att de kan resa 2.000 miles till Jacksonville och hämta en seger. De bröt ett sex-matchande förluststreck 2011 genom att besöka Jags, och de gjorde det igen på söndagen. Philip Rivers, som bara slog ett poäng i de två föregående matcherna, slog upp en jämn 300 meter på fyra touchdowns och hade till och med en scramble för en första down på fjärde och 7 sen i matchen. Det ledde till den eventuella spelvinnande touchdownen. Även med en stödjande kasta som har fallit under hela säsongen, klättrade floder till 11: e hela tiden i passande touchdowns, och är den 17: e quarterbacken som överstiger 40 000 meter. Det här är en förlorad säsong för laddare, men det är säkert imponerande att titta på floder gör det mesta av sin hemska situation.

Alla verkade vara i ett dansande humör på söndagen, och vi belönades med några fantastiska touchdown-fester. TACK. Hilton nabbed ett par touchdowns, och belönades oss med en ny dans varje gång. Odell Beckham Jr. hade en INSANE enhänt grepp när han sprang till sidlinjen och föll i ändzonen, och med adrenalin korsade fortfarande genom hans superhuman vener, hade hans signatur-touchdown dans mycket mer oomph till den. Travis Kelce drog ut "Hit The Quan", dansen Cam Newton presenterade några veckor tidigare. I denna takt har hela ligan gjort det i slutet av nästa säsong.Du är domare av vem som gjorde det bättre - Kelce har kanske haft lite mer känsla, men det var inte gjort i försvararens ansikte, så kanske några mindre stilar pekar där. Det är verkligen en kasta upp. Låt oss hålla dessa touchdown celebrationer!

Gregory Shamus / Getty Images
Gregory Shamus / Getty Images

Vars prestation förtjänar en "förbättring av behoven?"

Ndamukong Suh berättade för resten av hans lag, "Jag äger detta försvar." Han har sedan vägrade den rapporten, vilket är ett klokt drag. Vem skulle vilja äga detta tågsvår av ett försvar? Mot jetsna, ett lag som bara hade brutit 23 poäng en gång i sina fem matcher, såg ut som att delfinerna skulle kunna få sin säsong tillbaka på rätt spår. Istället lät de jetsna släppa 38 på dem, och om inte för en skräp-touchdown med fem sekunder kvar, skulle beatdown ha varit ännu sämre än 38-20-förlusten som Miami hamnade med. Chris Ivory gjorde en touchdown när han åtgärdades av fyra olika delfiner, förutom att ingen av dem faktiskt tog honom ner. Elfenben får lite kredit för att bryta dem, men det är bara en lat ansträngning från det mest nedslående laget i år.

Det första kvartalet av Giants / Redskins-spelet kan ha varit en av de värsta fotbollsspelen vi har sett hela säsongen. Av Eli Mannings första tre kompletteringar var två till Redskins, båda ganska djupt i jättar territorium, och de resulterade i nollpunkter för Washington. Shane Vereen gav i huvudsak bollen till linjebackeren Perry Riley vid första valet, och den andra avlyssningen är en av de konstigaste saker som människans öga någonsin har sett. Kommer Blackmon tippa bollen, Giants mottagare Dwyane Harris fångade det, då en sekund senare blev han borrad i ryggen, bollen poppade upp i luften och Blackmon, som senast sett vänd motsatt håll ungefär fem meter på fältet, på något sätt döv och slutade avlyssningen. Den här veckan sammanfattade det första kvartalet (och verkligen hela spelet), som vi såg Dominique Rodgers-Cromartie, släppte säkert att välja sex innan vi gav upp en lång touchdown-bomb till DeSean Jackson senare i spelet, och Washington hade också ett fältmål blockerat. Slutresultat efter första kvartalet? Noll till noll. Underbar.

The Jags förlorade 31-25 till laddare, och en stor anledning var fyra resor till den röda zonen, men bara en touchdown för att visa för den. Två gånger, Jacksonville var tvungen att bosätta sig för ett fältmål och två gånger berodde Blake Bortles förbi linjen scrimmage innan han slog bollen. Det är typ av fotbollsregeln: du måste ligga bakom linjen med scrimmage för att kasta framåtpasset. För hans del vet Bortles detta. Hans postgame kommentarer var ganska fantastiska. "Det är snällt dumt," sa han. "Jag vet inte från coachens perspektiv vad du säger till en kille som gör det," Sluta vara en idiot? " Jag vet inte. Jag har aldrig gjort det i mitt liv, och jag gjorde det två gånger idag."

Sedan ankomsten till New Orleans år 2009 hade Sean Payton bara förlorat ett spel efter en hejdvecka och det var en tuff sen förlust för Lions förra året. Den här gången skulle det inte finnas något drama - de heliga, bara platt ut, blev slagna. Den slarviga brottet klarade bara sex punkter, försvaret gjorde det möjligt för bred mottagare Cecil Shorts (som hade kastat för en touchdown förra veckan) att springa för en här gången, och de heliga ser ut som ett lag som vet att slutet kommer. Det är första gången New Orleans inte har gjort en touchdown på mer än ett decennium. Betala ett försvar från Texans som har spelat en underbar fotboll under den senaste månaden, men det var fortfarande svårt att titta på.

Trots att det är ett underhållande spel, är Mike Tomlin och Steelers coachingpersonalen inte berövad av kritik. Första kvartalet i Pittsburghs förlust till Seattle slutade med Steelers upp 3-0, och vände fjärde och 2 från Seattle 27. Säkert inom field target-intervallet, så Tomlin skickade ut sparkenheten. Bortsett från istället för punter Jordan Berry, som normalt håller bollen på ett fältmål, fick backstödbacken Landry Jones skickat in. Med tanke på att det var en falsk, tog Steelers extremt lång tid för att få snap off och Jones passerade till 6 "9" offensiv tackling Alejandro Villanueva blev väldigt nedslagen. Jeremy Lane plockade av den och återvände i 54 meter, och satt Seattle upp ganska snällt. Seahawksna kapitaliserades där och utnyttjade sedan ett annat tvivelaktigt leksamtal. Kanske avskräckt av sitt tidigare misslyckande sparkade Steelers ett fältmål med 3:02 kvar, fem poäng och med bollen på Seattle 4. Det var ett spel som hade 59 poäng under de senaste 40 minuterna och Tomlin fick plötsligt konservativ. Han bankade på sitt försvar att stoppa. De gjorde det inte. Faktum är att Doug Baldwins 80-yard touchdown på tredje och 10-talet var ganska uppvisande av dålig hantering och täckning. Det var viktiga vändpunkter i spelet, och i båda fallen valde Pittsburgh det oortodoxa draget. I båda fallen betalade det inte ut.

Fem roliga fakta från vecka 12

Med 321 passerar gårdar denna vecka, är Eli Manning bara 4: e kvartalet i NFL-historia med 11 raka årstider på 3000 eller flera varv.

Blake Bortles har kastat en avlyssning i sju raka spel, den längsta sträckan den här säsongen.

Innan Tracy Porter avlyssnade honom på Thanksgiving Night hade Aaron Rodgers kastat 135 pass och 16 touchdowns mot Bears sedan hans sista avlyssning.

Cleveland Karlos Dansby har sex avlyssningar tillbaka för touchdowns, knyter honom med Derrick Brooks och Bobby Bell för mest av en linebacker.

Panthererna hade en fjärde-och-40 (!) Efter en 19-yard säck. Cowboysna hade en fjärde och 30 i samma match. Tydligen trodde de att de spelade NFL Blitz.

Fem förutsägelser för vecka 13

Förra veckan: 3-2

Totalt: 25-32-3

Långsamt gör det tillbaka till.500. Bra stora segrar för panterna, cheferna och vikingarna. Och hej, Browns var ett blockerat fältmål bort från en 4-1 vecka. Jag tar det.

Baltimore +4,5 över MIAMI

Alla 11 Baltimore spel den här säsongen har bestämts av åtta poäng eller färre. Och om delfinerna är involverade i en utblåsning, kommer det att bli dem på den förlorande sidan av saker.

NEW YORK GIANTS +2 över New York Jets

Kampen mot New York kommer verkligen att vara en kamp om vem som kan göra de minsta dumma misstagen. Det är sällsynt att Eli Manning har två hemska spel i rad, och efter en dud i veckan borde han kunna studsa tillbaka här.

Kansas City -3 över OAKLAND

Stor divisional matchup här, och medan Oakland är det mer desperata laget, är Kansas City den mer begåvade.

Indianapolis +7 över PITTSBURGH

Matt Hasselbeck har fortfarande inte förlorat som en starter i år. Jag vet, jag är lika förvånad som du är. Jag tror att förlust nummer ett äntligen kommer i detta spel, men han håller den tillräckligt nära att täcka.

WASHINGTON -4 över Dallas

Alla fem av Washingtons vinner har kommit hemma, och den Matt Cassel-ledda Dallas-attacken är inget att frukta. Denna linje är fortfarande liten nog att jag känner mig bekväm att ta den.

Rekommenderad: