Allt du behöver veta från vecka 5 i NFL

Video: Allt du behöver veta från vecka 5 i NFL

Video: Allt du behöver veta från vecka 5 i NFL
Video: EVERYTHING You NEED to KNOW Before Week 5 | Injuries & WR/CB Matchups | 2020 Fantasy Football - YouTube 2023, Oktober
Allt du behöver veta från vecka 5 i NFL
Allt du behöver veta från vecka 5 i NFL
Anonim

Nu snackar vi! Efter en slarvig första månad av säsongen börjar lag att lägga det tillsammans och vi ser lite underhållande fotboll ute på fältet. Jo, för det mesta. Vi har fortfarande Lions. Här är höjdpunkterna från vecka 5.

Mest underhållande spel i veckan

Välj själv, verkligen. Kommer tillbaka till torsdagskvällens Colts and Texans-spel bestämdes sju av de nio första spelen i veckan av en touchdown eller mindre. Tre matcher gick in i övertid, och två andra slutade i ett-poängseger för vägarna. Men det kan ha varit söndagskväll som var det mest spännande - efter en dålig offensiv första halvlek såg San Francisco 49ers plötsligt ut som ett livskraftigt fotbollslag igen. Colin Kaepernick och Carlos Hyde sprang vild, och Hyde gjorde det första gången med 1:49 kvar. Men med alla tre timeouts kvar, det var gott om tid för Eli Manning, som kastade en karriär hög 54 gånger för 441 meter och tre touchdowns, den sista kommer till Larry Donnell med sex sekunder kvar. Donnell gjorde en vacker fångst och nådde över linebacker Navarro Bowman på baksidan av ändzonen, knackade båda fötterna ner och undvikde flera Niners som swats vid bollen. Kanske var den mest imponerande delen av enheten att för huvuddelen av det var jättarna utan sina två bästa bredder, Odell Beckham Jr. och Reuben Randle.

Vem tjänade sitt lönecheck?

De såg ganska patetiska på brott, men Falcons gjorde vad de behövde göra och flydde med en 25-19 seger över Redskins. Devonta Freeman fortsatte sin senaste heta sträcka, avslutade med 197 meter från scrimmage och en touchdown. Han hade nästan en andra poäng, men fumbled nära mållinjen. Lyckligtvis för honom var hans lagkamrat Julio Jones precis där för att dyka på den lösa bollen i slutzonen för en touchdown. Och efter att ha kämpat under de första fyra veckorna av året fick Robert Alford äntligen sin inlösen, plockade Kirk Cousins pass i övertid och återvände det 59 meter för det spelvinnande resultatet. Falkenerna har fyra fjärde kvartalsbackar genom de första fem spelen i säsongen, det första laget i NFL-historien att göra det. Och de är 4-0 mot NFC East. Kanske kan de vinna divisionen också?

De har inte så bra ut som gör det, men björnarna har dragit bort fjärde kvartalet comebacks på två raka veckor. Jay Cutler hittade Marquess Wilson för en poäng med 3:11 kvar, gjorde sedan en smart check ner till Matt Forte, som scampered in från sju meter ut med bara 23 ticks kvar på klockan. Bärarna behöll sedan cheferna från att försöka på ett realistiskt fältmål. Cairo Santos 66-yards fältmål var förutsägbart kort. Bears vann den här utan sina två bästa mottagare. Nu behöver de bara arbeta med sina två-punktsomvandlingar: de var 0-för-2 i sina försök.

Om du gissade innan säsongen började att "Josh McCown till Gary Barnidge" skulle vara en av de mest tillförlitliga duonerna i NFL, var snäll och låt mig veta vad morgondagens vinnande lotteriantal är, för att du tydligt har någon form av psykiska krafter. Efter att ha sett ett winnable-spel släppt igenom sina fingrar förra veckan slogs Cleveland tillbaka från ett 12-punktsunderskott för att ta ledningen mot divisionen rival Baltimore innan man tillåter ett matchningsfältmål. Men i övertid spik Browns kicker Travis Coons sitt fjärde fältmål för dagen för att sätta Browns på den vinnande delen av ett fältmål. McCown blev den första QB i Browns historia för att kasta i minst 300 meter i tre på varandra följande spel. Han slutade med 457 passerar varv, en franchise rekord. Han kastade också i en rushing touchdown för gott mått och undvikde den misslyckade John Elway helikopter språng som fick honom en hjärnskakning i vecka 1.

Cincinnati gav upp 24 obesvarade poäng till Seahawks, och det såg ut som om de skulle falla från obeslagets led. INTE PÅ ANDY DALTON'S WATCH. Han ledde Bengalerna på en trio av vackra körningar mot Seattles vilda försvar, varav den andra innehöll honom rusar rakt upp i tarmen för en touchdown. Under övertid, Cincy korta lekte med tanken att avsluta i ett slips, men med knappt fyra minuter kvar, naglade Mike Nugent ett fältmål för att skicka fansen hem lycklig. Det var Cincinnati första seger efter att ha dragit med 17 i fjärde kvartalet sedan 2004. Bengalen hade förlorat 27 tidigare gånger när de var 17 i fjärde kvartalet. Och om Dalton kan fortsätta spela så här, är resten av laget tillräckligt bra för att de är en legitim Super Bowl-spelare.

Räkningarna hade absolut inget företag att vinna sitt spel, och ändå hittade de på något sätt. Tyrod Taylor orkestrerade en 8-play, 80-yard enhet som inkluderade en mottagning av honom och slutade med ett pass till Chris Hogan. Han förvrängde också för 24 meter medan han vred mot en tredjedel och 23 från sin egen 7-yardlinje och ledde sitt lag i rushing yards. På Tennessees sista körning, tog Stephon Gilmore upp Marcus Mariota på den första leken för att klara segern.

Elsa / Getty Images
Elsa / Getty Images

Vars prestation förtjänar en "förbättring av behoven?"

Du vet att det är dåligt när det finns en Dan Orlovsky-observation. Och det är verkligen dåligt när Dan Orlovsky måste kasta 38 pass i ett spel. Men det var precis vad som hände, då Lions igen såg patetiskt förlorade i en 42-17 beatdown i Cardinals händer. Matt Stafford var böjd efter att saker redan hade spirat ur kontroll, och lejonen slutade med SIX omsättning.Deras försvar var inte mycket bättre; Carson Palmer var en effektiv 11-14 för 161 meter och tre touchdowns, och Arizona i genomsnitt 7,5 meter per rush.

Jaguarna verkar verkligen som att skjuta sig i foten. Efter att ha missat två potentiella spel-vinnande fältmål förra veckan, föll rookie Corey Grant bollen strax framför sin egen slutzon, och Bucs skickade det lätt för en touchdown. Det var efter tre raka ägodelar som såg jägarna komma undan med poäng. Det finns mycket talang på Jacksonvilles roster, särskilt på kompetenspositionerna, men de kan bara inte verka om att översätta det till vinner ännu. Den goda nyheten är att kärnan i deras offensiva roster är alla första och andra åriga spelare. Kanske gör de alla ytterligare ett steg nästa år.

Drew Brees gör en tappert ansträngning att spela genom en axelskada, men han är uppenbarligen inte den högsta quarterback han har varit under det senaste decenniet. Han hade tre omsättningar på söndagen och blev avskedad fem gånger, inklusive två gånger där han fumlade. Några av hans kast har inte samma zip som vanligt, heller. På andra sidan bollen kom Eagles offensiv till sist, men Sam Bradford slog två avlyssningar i den röda zonen. Det kommer inte att skära det mot bättre lag.

Kommer in i vecka 5 hade Aaron Rodgers en 82,3 QBR när han möter tryck. Medelvärdet för varje andra quarterback? 13. Det är helt enkelt orättvist. Men ramarna kan ha visat en ritning för att slå Packers, eftersom de störde Rodgers hela dagen och tvingade honom till tre omsättningar. Det var Rodgers värsta prodag i … väl på länge. Rams-brottsligheten kunde inte få någonting att gå, dock, så den orörda försvaret var allt för intet. Även med Rodgers grovutflykt nådde Nick Foles en ny nivå av dålig söndag, gick 11 till 30 för 141 meter medan han slängde fyra avlyssningar. Det förstörde verkligen en bra prestation från försvaret.

San Diego måste kallas för sitt spel i fjärde kvartalet mot Steelers. Inte bara gav de upp en mammut bombe från Michael Vick till Marcus Wheaton-ett spel där det såg ut som laddarnas sekundär bestämde sig för att helt enkelt sluta försöka, men de fick Le'Veon Bell att göra poäng utan att någon tid kvar i ett spel där inget annat skulle hända förutom att han körde fotbollen. Steelers riskerade inte ens att ha Vick på fältet för att lämna bollen av; Det var en direkt knäppning till Bell, som förutsägbart sprang det, tack vare en trevlig andra ansträngning. Ett par olika Chargers-spelare verkade inte placerade på finalspelet, vilket är verkligen oförklarligt. Efter att ha rymt mot Cleveland förra veckan och behöver göra 30 obesvarade poäng mot Lions för att vinna i vecka 1, kanske är detta San Diego-laget inte så bra som man trodde att komma in i säsongen.

Fem roliga fakta från vecka 5

Aaron Rodgers hade inte kastat en avlyssning hemma sedan december 2012. Det är 587 rakt passerar utan en Lambeau plocka, och han kastade två mot Rams.

Bears kicker Robbie Gould slog ett 30-yards fältmål i tredje kvartalet för att bli Bears all-time franchise-ledare i poäng.

Charles Woodson och Peyton Manning har varit i NFL tillsammans i 18 år. Söndag var första gången Woodson någonsin har avlyssnat Manning.

11 olika spelare tog ett pass för Lions. Det är det mesta i ett spel i år.

Thomas Rawls 169 meter rushing är mer än Marshawn Lynch någonsin har sprang för i ett enda spel.

Fem förutsägelser för vecka 6

Förra veckan: 2-3

Totalt: 13-11-1

Cleveland över Baltimore var ett bra samtal, och Bears täckte inte bara, men de vann faktiskt direkt. Vad gäller de andra spelen? Bara hjärtat runt runt. Låt oss gå vidare till vecka 6:

CLEVELAND +4 över Denver

Jag gillar hur Cleveland har spelat på sistone, och jag har inte velat hur Denver spelat alls. Beviljas, de har fortfarande täckt de flesta av sina spel, men jag tror att Cleveland kan hålla det inom ett fältmål här.

Arizona -4 över PITTSBURGH

Pittsburgh chockade mig förra veckan, och jag tror att de spelar bättre fotboll nu, men de hade också 11 dagar att förbereda sig mot San Diego. På en kortare vecka mot ett starkare Arizona-lag? Jag gillar inte deras chanser.

JACKSONVILLE +1 över Houston

En av dessa dagar, jag kommer att få en Jacksonville upprörd korrekta. Houston har ingen verksamhet som gynnas över någon, och de kommer förmodligen att byta sin start quarterback fyra gånger innan det här spelet spelas. Så länge jaguarerna inte gör sig själva med otydliga mentala störningar, blir de bara bra.

New England -7,5 över INDIANAPOLIS

Denna linje kan vara en miljard och jag skulle ta det. Det finns inget sätt att Tom Brady och företaget inte är motiverade att förstöra Colts-teamet på nationell television, inte mindre - det gjorde dem (och oss) lidande genom en sommar av deflaterade fotbollar.

New York Giants +3.5 över PHILADELPHIA

Jättarna kan mycket lätt vara 5-0, om inte för ett par fjärde kvartalet kollapsar. Självklart kan de också lika enkelt vara 2-3, så jag avviker. Hur som helst har de spelat bra fotboll hela säsongen, medan örnarna har tittat i inkonsekvent, i bästa fall.

Rekommenderad: