Femklassiga rättssökningar som lagts in mot Manny Pacquiao över oupptäckt axelskada

Video: Femklassiga rättssökningar som lagts in mot Manny Pacquiao över oupptäckt axelskada

Video: Femklassiga rättssökningar som lagts in mot Manny Pacquiao över oupptäckt axelskada
Video: Manny Pacquiao Fought With Undisclosed Injury Against Mayweather - YouTube 2023, Oktober
Femklassiga rättssökningar som lagts in mot Manny Pacquiao över oupptäckt axelskada
Femklassiga rättssökningar som lagts in mot Manny Pacquiao över oupptäckt axelskada
Anonim

"Slaget vid århundradet" mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao visade sig vara bra, mer som långdistansmarathonet av seklet. Faktum är att man kan argumentera för att det inte ens var nattkampen, eftersom Clippers och Spurs spelade ett grundligt underhållande spel 7 innan Floyd och Manny även rörde handskar.

När kampen började såg Manny inte ut som sitt gamla jag. Då, då det var allt sagt och gjort, erkände han att han faktiskt bröt en axelskada före och under matchen. Denna skada kräver nu operation och kommer att hålla honom ur boxning i minst nio månader.

Nyheten och tidpunkten för detta skademeddelande sitter inte bra med en grupp boxningsfläktar. Och dessa arga fans flyger inte bara sina klagomål på Twitter, de är inlämningsförfaranden.

FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images

När det gäller detta skrivande, fem olika rättssaker har lämnats in mot Pacquiao, hans chefer, hans promotorer, HBO, Showtime, AT & T, Comcast och DirecTV, för att påstås gömma en skada. Varje rättegång söker över 5 miljoner dollari skador på uppdrag av någon som betalat för en biljett till liveevenemanget eller beställde Pay-Per-View.

Den primära kostnaden hävdar att Pacquiao och hans chef Michael Koncz, hans reklamföretag Top Rank, och dess ordförande Bob Arum och dess president Todd duBoef alla visste om Pacquiao skada långt innan kampen. Rättegången hävdar att de höll det hemligt från fans som betalat för kampen, antingen genom att köpa biljetter för att se händelsen personligen eller genom att köpa Pay-Per-View.

Endast PPV-intäkter kan överstiga 300 miljoner dollar. Mer än 600 miljoner dollar satsades på kampen. Totala försäljningsintäkter uppgick till 72 miljoner dollar.

Trots att hela 12-runda varade, vann Mayweather ett enhälligt beslut, och fansen som skickade den här kostym känner att kampen inte var riktigt befordrad och att den kränktes i Nevada Deceptive Trade Practices Act.

Daniel Petrocelli, en advokat för topprankning, Pacquiao s reklamföretag, ringer stämningen "frivolous" och hävdar Pacquiao som dokumentation för medicinen han tog. Petrocelli säger att Pacquiao ytterligare förvärrade sin axel under kampen, men den ursprungliga skada påverkade inte hans prestanda på något sätt.

Den riktigt galna delen av den här situationen är att fördelarna med det rättsliga argumentet kan leda till en enkel kryssrutan på en blankett. En dag före kampen var Pacquiao skyldig att fylla i ett "Pre-Fight Medical Questionnaire".

Halvvägs ner på sidan finns det frågan: "Har du haft någon skada på dina axlar, armbågar eller händer som behövde utvärdering eller undersökning?" Manny kontrolleras " Nej."Det här frågeformuläret lämnas in som en utställning i rättegångsförfarandena. Om det upptäcktes att Manny faktiskt ljög om sin skada, kunde han få en böter eller en upphängning. Även om det inte heller är för långt att tro att vi redan har sett Manny Pacquiao slåss sin sista match.

Efter kampen erkände Manny att hans axel faktiskt skadades före lördag och att han nyligen fått behandling. Han erkände också efter kampen att han bara hade varit "60%" av sin normala kraft.

Som vi har nämnt vid flera tillfällen här på CNW beräknas Manny tjäna 120 miljoner dollar från kampen medan Mayweather tjänar 180 miljoner dollar. Dessa siffror kan bli hotade om en domare anser att det faktiskt fanns någon form av bedrägeri och att dessa rättssaker har meriter.

Igår gjorde HBO Boxing kommentator Jim Lampley följande kommentar när han talade om Rich Eisen Show:

"Jag känner mig hemsk [för någon] som tillbringade fyra siffror på en biljett. Jag känner mig illa för folk som tillbringade 90, 100 dollar på betalt per visning som inte fick korrekt information i förväg om vad det var de såg. tror att det kan vara en valkrets för människor som tycker att det är på något sätt ädelt och modigt för Pacquiao att gå vidare och gå in i ringen med en skada och försöka utföra, men jag tror att det enda sättet som skulle tvätta är om allmänheten hade känt i förväg, och att ha gått vidare med företaget när en av krigarna visar sig vara skadade varor."

Uppdatering!Från och med den 7 maj har totalt 13 klasshandlingar lagts in. Tre i Nevada, tre i Kalifornien, två i Florida och en i Maryland, New Jersey, Illinois, Texas och New York. En av kärandena från Florida är en bar som heter Passion Nightclub på Hard Rock som betalade $ 3500 för att visa kampen.

Har du beställt kampen? Tycker du att det här var bedrägeri och vill du ha en återbetalning?

Rekommenderad: