Floyd Mayweathers Net Worth Soars till $ 380 miljoner. Pacquiao's Net Worth Tops $ 175 miljoner.

Video: Floyd Mayweathers Net Worth Soars till $ 380 miljoner. Pacquiao's Net Worth Tops $ 175 miljoner.

Video: Floyd Mayweathers Net Worth Soars till $ 380 miljoner. Pacquiao's Net Worth Tops $ 175 miljoner.
Video: Tron's Mainnet Release And Website Redesign Sparking Growth - YouTube 2023, Oktober
Floyd Mayweathers Net Worth Soars till $ 380 miljoner. Pacquiao's Net Worth Tops $ 175 miljoner.
Floyd Mayweathers Net Worth Soars till $ 380 miljoner. Pacquiao's Net Worth Tops $ 175 miljoner.
Anonim

Inte säker på om du hört något om det här, men det fanns en liten boxning match över helgen. På lördag träffades Floyd Mayweather och Manny Pacquiao äntligen i det som var lätt den mest hypediga kampen hela tiden och ÖVERLÄGSET Den mest lukrativa kampen hela tiden. När kampen blev tillkännagivad, beräknades intäkterna för matchen vara 300 miljoner dollar. Tidiga indikatorer visar nu att det slutliga antalet kan ha faktiskt ökat 400 miljoner dollar. Vi kommer inte få veta det exakta numret i minst några dagar eller veckor, eftersom PPV-köperna upptas och leverantörsinkomster samlas in. Men även innan de sista dollar räknas kan vi redan göra ett mycket enkelt antagande: Floyd och Mannys respektive nettovärden exploderade helt enkelt helt.

Kämpa vinst

Före kampen var Floyd Mayweathers nettovärde 280 miljoner dollar. Hans karriärinkomst före lördagen ökade 400 miljoner dollar. Hans högsta enstaka lönecheck före Pacquiao var de 75 miljoner dollar han tjänade genom att bekämpa Saul Alvarez i september 2013. Mayweather hade rätt till 60% av vinsten från lördagens kamp. Som det här skrivet visar de flesta indikatorer att hans 60% snitt kommer att resultera i en check för mellantiden $ 150 och $ 200 miljoner.

Före kampen var Manny Pacquios nettovärde 120 miljoner dollar. Hans karriärinkomst före lördagen ökade 263 miljoner dollar. Hans högsta enkla lönecheck före Mayweather var den 35 miljoner dollar han tjänade genom att bekämpa Migeul Cotto i november 2009. Pacquiao hade rätt till 40% av vinsten från lördagens kamp. Med det här skrivandet visar de flesta indikatorer att hans 40% snitt kommer att resultera i en check för mellantiden $ 100 och $ 130 miljoner.

FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images

Net Worths

Mayweather är en Nevada bosatt, så han kommer inte betala några statliga inkomstskatter. Han kommer sannolikt att förlora cirka 40% av sitt intäkter till IRS. Det kommer att lämna honom en nettoinkomst på mellan 90 och 120 miljoner dollar. Att skilja skillnaden är ganska säkert att anta att Floyds nettovärde har hoppat från 280 miljoner dollar till 380 miljoner dollar. Det är en ökning med 35% över natten.

Pacquiao är bosatt i Kalifornien. Som sådan kommer han att betala 13,3% statliga inkomstskatter plus cirka 40% till IRS. Det kommer att lämna honom en nettoinkomst på mellan 48 miljoner och 62 miljoner dollar. Att skilja skillnaden, det är ganska säkert att anta att Mannys nettovärde bara hoppat från 120 miljoner dollar till 175 miljoner dollar. Det är en ökning på 45% över natten.

Om Floyd slutar uppgå till 200 miljoner dollar, tjänade han i princip bara mer på en natt än han hade under de första 15 åren av sin professionella karriär i kombination. Det beloppet skulle ge hans karriärinkomst till 610 miljoner dollar.

Liksom Mayweather, om Manny slutar tjäna 130 miljoner dollar, tjänade han i huvudsak mer på en natt än han hade under de första 15 åren av sin professionella karriär. Det beloppet skulle medföra karriärinkomster upp till 363 miljoner dollar.

FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images

Kommer det att bli en rematch?

Ärligt talat, det är omöjligt att veta just nu. Efter kampen, Floyd svor hans kommande kamp i september blir hans sista. Å andra sidan skulle så mycket pengar genereras att det verkar som en total no-brainer. Även om hälften så många köper Pay-Per-View eftersom de kände att den här matchen var tråkig (eller rigged), skulle kampen fortfarande kunna generera 200 miljoner dollar. Floyd skulle förmodligen vilja ha en större andel av vinsten, eftersom han befinner sig i maktpositionen. Således med en vinstdelning på 70-30 procent, skulle en bruttobelopp på 200 miljoner dollar sätta 113 miljoner dollar i Floyds bank och 49 miljoner dollar i Mannys. Att 113 miljoner dollar skulle vara efter att skatter redan hade tagits ut. Det skulle också vara efter Floyd tjänar ytterligare $ 30-40 miljoner från hans kommande september kamp.

Om du lägger till allt, förutsatt att en rematch inträffade någon gång i framtiden, skulle Floyd troligen gå bort med ett nettovärde norr om 500 miljoner dollar. Det är för bra att passera!

Tänk på att de slutliga siffrorna fortfarande är upptagna. Vi kommer självklart att hålla dig uppdaterad om ny information som kommer i samband med de bekräftade fighterutbetalningarna. Vi kommer också att justera sina nettovärden i realtid.

Rekommenderad: