Harrison Barnes tar ett enormt spel på sig själv i denna NBA-säsong

Video: Harrison Barnes tar ett enormt spel på sig själv i denna NBA-säsong

Video: Harrison Barnes tar ett enormt spel på sig själv i denna NBA-säsong
Video: Desillusioniert - Warum Real-Vanlife nicht das ist, was Instagram oft zeigt - YouTube 2023, Oktober
Harrison Barnes tar ett enormt spel på sig själv i denna NBA-säsong
Harrison Barnes tar ett enormt spel på sig själv i denna NBA-säsong
Anonim

För några veckor sedan erbjöd de gyllene statskrigarna Harrison Barnes en förlängning som skulle ha betalat honom 16 miljoner dollar per år. Han vände ner det.

Vänta, va? Är han nötter ?! Barnes har aldrig medelt mer än 30 minuter ett spel i sin karriär, och till och med med sin bästa statistiska säsong förra året, slutade han fortfarande med bara 10,1 poäng och 5,5 returer per spel. De flesta fans och spejkar skulle säga att han troligen är den femte eller sjätte bästa spelaren på sitt eget lag, och som en viktig bidragsgivare kan han ganska enkelt ersättas. Han har också bara gjort 8,7 miljoner dollar under sina första tre säsonger i ligan. Erbjudandet från Warriors var nästan dubbelt så vart som helst!

Ändå slog Barnes kontraktet som skulle ha gjort honom till den högst betalda spelaren på rosteren. Mer än All-Star Klay Thompson, mer än NBA Finals MVP Andre Iguodala, och WAY mer än regerande MPS Steph Curry, som är en av de bästa fyndkontrakten i ligan.

De flesta tillfälliga observatörer skulle utgå ifrån att Barnes är galen för att göra detta, men det kan faktiskt vara starten på den nya normen i NBA. Med lönekapten som ska explodera under de närmaste åren tar unga spelare nära slutet av sina kontrakt inte alltid de garanterade pengarna nu. De håller ut för en större bit av pajen - sedan NBA: s nya broadcast-uppgörelse sparkar i nästa år, bör lönehuven skyrocket. Och ett högre lock betyder mer pengar för att skåla ut till spelarna.

Max erbjudanden är alltid en procentandel, baserat på hur länge en spelare har varit i ligan. I Barnes fall kan han tjäna upp till 25% av lönekapitalet. Just nu är det ungefär 16,4 miljoner dollar. Nästa år, med kepsen beräknat att slå 89 miljoner dollar, skulle den procenten hoppa till 22,5 miljoner dollar. Barnes bankar på sig själv för att ha en annan solid årstid och i slutändan tjänar mer än $ 6 miljoner extra varje säsong genom att underteckna ett kontrakt nästa lågsäsong.

Jason Miller / Getty Images
Jason Miller / Getty Images

Det är ett djärvt drag, och NBA har sett både framgångar och misslyckanden kommer ifrån det. Just denna förgångna säsong, Jimmy Butler avböjde en fyra år, $ 40 miljoner kontrakt förlängning. Det visade sig vara den smartaste spelaren någonsin gjort, eftersom han bara bläckte in en femårig, 95 miljoner dollar deal istället efter att ha spelat ut det senaste året av sitt rookie-kontrakt innan han undertecknade förlängningen. Och Sixers rookie K.J. McDaniels tecknade ett unikt kontrakt direkt ur utkastet; medan hans kollega Class of '14 andra runda utkast picks suger bort på blygsamma, unguaranteed erbjudanden, McDaniels firar med en tre år, $ 10 miljoner deal.

Självklart är det väldigt enkelt att detta också går fel. J.R. Smith avböjde hans spelaralternativ med Cavs, som skulle ha betalat honom ett år, 6,4 miljoner dollar. Säkert väntade Smith att någon på marknaden skulle vilja ha sina tjänster. Men ingen kom att ringa, och han kommer sannolikt att sluta skriva igen med Cavs … bara för mindre pengar än att han ursprungligen vände sig ner.

Och det största exemplet på att satsa på sig själv har gått fel är Latrell Sprewell. Han famously höll ut och överlämnade en treårig kontrakt på 21 miljoner dollar med Timberwolves, eftersom han sa att han hade "en familj att mata." Det visade sig vara hans sista säsong i NBA, trots att han förmodligen fortfarande hade några bra år kvar i honom.

Barnes gamble är en intressant inställning för spelare att ta. Med det lönehattet som fortsätter till ballong kan spelarna verkligen klara sig som banditer. Vi ska se om Lady Luck är på Barnes sida.

Rekommenderad: