Denna tidigare NFL-spelare kommer definitivt inte att hamna i en av de Cliche Broke Athletes

Video: Denna tidigare NFL-spelare kommer definitivt inte att hamna i en av de Cliche Broke Athletes

Video: Denna tidigare NFL-spelare kommer definitivt inte att hamna i en av de Cliche Broke Athletes
Video: #147 Win No. 1 with guest KickliySports - YouTube 2023, Oktober
Denna tidigare NFL-spelare kommer definitivt inte att hamna i en av de Cliche Broke Athletes
Denna tidigare NFL-spelare kommer definitivt inte att hamna i en av de Cliche Broke Athletes
Anonim

Tidigare NFL bred mottagare, Joe Jurevicius, hade en solid, om unspectacular, 10-årig stint i ligan. I 133 spel tog han 323 passerar för 4.111 yards och 29 touchdowns. Hans bästa säsong var förmodligen som en Seattle Seahawk 2005, när han tog in 55 pass för 694 meter och 10 poäng. Seahawks nådde Super Bowl det året med Jurevicius som en ledande mottagare. De förlorade, men känner sig inte så illa för Jurevicius - han vann en mästerskapsring 2002 när han var med Buccaneers.

Hans karriär inkluderade stannar i New York (med jättarna), Tampa Bay, Seattle och Cleveland. Den sistnämnda var en hemkomst för den inhemska Clevelander och efter att ha tvingats gå i pension tack vare knäskada, stiftinfektion och flera operationer - stämde han på Browns och Cleveland Clinic för sina skador och uppnådde en obestämd bosättning 2010 - Jurevicius hade ingen aning om vad han ville göra nu när han var färdig med fotboll.

Han grundade Dismal Rival Outfitters, en jaktranch och utväg i Nebraska, med sin tidigare lagkamrat John Howell. Han ledde speljakt på ranchen och mötte Jurevicius en out-of-state affärsägare som introducerade honom till den lukrativa världen av … tvätt ?!

För tre år sedan köpte Jurevicius, nu 41 år, sin första tvättmaskin. Han äger för närvarande tre Spins Laundromats, och i maj i år investerade han som franchiseägare i WashClub Cleveland, en online-verksamhet som erbjuder pickup- och leveranstvätt på 24 timmar och kemtvätt på 48.

G. N. Lowrance / Getty Images
G. N. Lowrance / Getty Images

Medan Jurevicius gjorde miljoner under sin karriär växte han upp i en arbetarklassfamilj, så det var en utmärkt möjlighet för honom att återvända till sina rötter. Han visste ingenting alls om tvättindustrin, från att köpa fastigheter till att hantera advokater och verksamhetsavtal. Men mycket som hans NFL-karriär använder han sin arbetsetik för att utmana tävlingen. Han kanske inte är den mest kunniga eller erfarna, men han är inte rädd för att arbeta hårdare för att uppnå sina mål.

Hans största mål är att expandera sina båda Spins Laundromats och hans WashClub Cleveland-leveranstjänster. När han har gjort det och bekvämt gör tillräckligt med inkomst från dem planerar han att investera i sin hemstad. Hans företag är belägna i stadsdelar, och han säger att han skulle älska att sätta en park i områden som desperat behöver en.

Rengöring av kläder kan vara långt ifrån fångarpass, men med så många NFL-spelare som upplever ekonomiska elände när de spelar dagar är färdiga, är det trevligt att se en idrottsman som inte bara försöker något nytt, utan försöker ge tillbaka till samhället, också.

Naturligtvis har Jurevicius inte helt glömt fotboll och jakt. Han visas fortfarande på Tailgate Show på Cleveland Browns pregame, och framträdde på två episoder av Nordamerikansk jägare, där han jagade björn och älg i Newfoundland och British Columbia. Hans ett ord av uppmuntran till ambitiösa entreprenörer? Ha tuff att göra det. Det är obekvämt att vara i ett okänt läge, men det är en bra sak att uppfinna sig själv.

Rekommenderad: