Har en dålig vecka? Denna kinesiska affärsman förlorade bara $ 14 biljoner i 30 minuter !!!

Video: Har en dålig vecka? Denna kinesiska affärsman förlorade bara $ 14 biljoner i 30 minuter !!!

Video: Har en dålig vecka? Denna kinesiska affärsman förlorade bara $ 14 biljoner i 30 minuter !!!
Video: Att missa de 10 bästa dagarna på 30 år kostar 30% av årsmedelavkastningen | Intervju med OPTI #303 - YouTube 2023, Oktober
Har en dålig vecka? Denna kinesiska affärsman förlorade bara $ 14 biljoner i 30 minuter !!!
Har en dålig vecka? Denna kinesiska affärsman förlorade bara $ 14 biljoner i 30 minuter !!!
Anonim

Har du en dålig vecka? Är din hump dag bevisar att vara mer av den dåliga typen hump än den goda hump? Kanske hade du en kamp med din chef. Kanske har du en irriterande arbetsfrist för att träffas. Kanske har du oavsiktligt spenderat dina hyrespengar på Candy Crush-uppgraderingar. Oavsett varför du har en dålig dag, eller hur illa det kan vara, satsar jag på kinesisk affärsman Li Hejun har en mycket, mycket värre dag.

Varför har Li Hejun en sådan hemsk dag? Tja, det kan ha något att göra med det faktum att han personligen förlorat 14 miljarder dollar tidigare idag … på under 30 minuter !!!

MARIA BASTONE / AFP / Getty Images
MARIA BASTONE / AFP / Getty Images

Det är rätt. På mindre tid än vad som krävs för att få en pizza som levererats av Dominos såg Mr. Li sin personliga förmögenhet med 14 miljarder dollar. Li Hejun började dagen som den näst rikaste personen i Kina, med en beräknad nettoförmögenhet 30 miljarder dollar. Några timmar senare hade hans nettovärde rakats av 14 miljarder dollar. Hur skulle det kunna hända på jorden?

Li Hejun tjänade sin förmögenhet som ordförande för Hanergy Thin Film Power, ett företag som tillverkar solenergi utrustning. Hanergy har snabbt blivit en av världens största och viktigaste aktörer inom solindustrin. Dess marknadsandel på 40 miljarder dollar var från och med igår nästan 7 gånger större än First Solar, det största solbolaget i USA.

Tyvärr sänkte aktierna i Hanergy 42% idag. Och inte över en period av flera timmar. Aktiekursen sjönk 42% under de senaste 30 minuterna av handel på Hongkongs börs. Beståndet föll så hårt och så snabbt att tillsynsmyndigheterna var tvungna att helt och hållet avbryta handeln med företaget.

Vad orsakade den här studien? Uppenbarligen blev massförsäljningen utlösen av den uppenbarelse som Li Hejun valde INTE att delta i bolagets årliga aktieägarmöte i Hongkong. När man pressade för en ursäkt tillkännagav en företags talesman att herr Li hade något bättre att göra.'

Skepticism om Hanergys framtid kan ha förvärrats av ett tillkännagivande som gjordes tisdag av ett rivaliserande solfirma som heter Yingli Green Energy Holding Co. På tisdag släppte Yingli sin årsrapport. I den rapporten skrevs det att det var "väsentlig tvivel" om deras förmåga att vara ett verksamt och operativt företag. Detta meddelande skickade Yingli aktiekurs ner 40%. Du skulle faktiskt tro att det skulle ha gått ner ännu mer, eller hur?

Hur skulle du känna om du förlorade hälften av din nettovärde, ungefär 14 miljarder dollar, om 30 minuter? Visst, han har fortfarande ytterligare 16 miljarder dollar till sitt namn idag, men vad händer imorgon? Eller under de närmaste veckorna? Hur som helst, du skulle bättre tro det här blir sista gången Li Hejun hoppar över någon form av möte för resten av sitt liv!

Rekommenderad: