Hur mycket skulle du betala för att ha obegränsad flygning runt om i världen för alltid?

Video: Hur mycket skulle du betala för att ha obegränsad flygning runt om i världen för alltid?

Video: Hur mycket skulle du betala för att ha obegränsad flygning runt om i världen för alltid?
Video: He saw the Tic-Tac UFO - Life Changing Events with Sean Cahill - YouTube 2023, Oktober
Hur mycket skulle du betala för att ha obegränsad flygning runt om i världen för alltid?
Hur mycket skulle du betala för att ha obegränsad flygning runt om i världen för alltid?
Anonim

Du kommer kanske ihåg den senaste historien om kinesisk miljardär Liu Yiqian, som köpte en målning för 170,4 miljoner dollar med sitt American Express-kort. Bortsett från den ganska uppenbara orsaken till svårigheten att betala kontant med pengar, använde Liu sitt kort för att utnyttja bonusmiljöerna. Han har sagt att hans mål är att han och hans familjemedlemmar ska kunna resa runt om i världen för resten av livet utan att behöva oroa sig för kostnaden.

Om man antar att förhållandet mellan 1: 1 och 1: 1 av dollar tillbringats i mil är det rimligt att anta att Liu har tjänat 170,4 miljoner flygbolagsmiljöer. Det kommer mycket troligt att han och hans familj kan resa utan problem. Men det är faktiskt inte första gången som vissa resenärer har haft möjlighet att flyga vänliga himlen för alltid.

Tillbaka i 1981, om du hade en extra $ 250.000 liggande runt, kunde du ha deltagit i American Airlines inledande version av deras AAirpass. Vad fick du det? Obegränsad förstklassig resa på något American Airlines-flyg - för livet. Om du ville ta med en kompis kostar en kompanionsavgift 150 000 dollar.

Sean Gallup / Getty Images
Sean Gallup / Getty Images

Naturligtvis pounced folk på denna möjlighet. 66 personer utnyttjade den obegränsade AAirpass, så det finns inga brister på coola historier som kommer från kampanjen. Vi tar en titt på några av de finaste, som Mike Joyce, en man från Chicago som vann $ 4,25 miljoner i en bilolycka bosättning. I ett 25-dagers spann i 2012 flög Joyce till London 16 gånger, rundresa. Hade han betalat individuellt för alla dessa flyg skulle det ha kostat honom $ 125,000. Det är hälften av hans AAirpass-värde där, på mindre än en månad.

Texan Jacques Vroom, som tidigare arbetat som postorderkonsult, använde sin AAirpass för att resa till Maine för att se sin son spela fotboll. Han hade ett följeslag, som han ofta gav bort till främlingar. För det mesta var de främlingar AIDS-lider, och Vroom gav dem chansen att leva lite som kungligheter och besöka familjen.

Steven Rothstein, en investmentbanker, hade absolut inga problem med att packa upp och köra ut ur staden för en dag. Han påminde om att en vän nämnde en ny utställning på Louvren - först flög han till San Francisco för att plocka upp henne, och sedan flög de två till Paris tillsammans. Om det låter som en färdvägs mardröm, oroa dig inte. AAirpass medlemmar får elit resebyråer, som ser till att eventuella bokningsproblem lätt kan sorteras ut.

Willard May - för att inte förväxlas med baseball Hall of Famer Willie Mays - som också köpte AAirpasset, tvingades till pension i början av 1980-talet. Hans jobb hade gett honom tillräcklig rikedom för att köpa en AAirpass- och följeslagare, men för att fortsätta generera inkomst efter att han förlorat sitt jobb, åkte han ett Dallas-par från Texas till Europa för 2 000 dollar i månaden. Visst har det hjälpt till att betala räkningarna. Andra kändisgivare inkluderar America Cups skeppare Dennis Conner och dator whiz Michael Dell.

Kabeldirektören Leo Hindery Jr. köpte en femårig AAirpass 1991. Det passet hade möjlighet att uppgradera till en livstidspass efter tre år. Under den tidsramen kallade flygbolaget honom att begära tillbaka, och ger full återbetalning. De avbröt kampanjen, sa de. Hindery avvisade klokt erbjudandet och samlade mer än 11 miljoner mil på ett pass som kostade honom 500 000 dollar.

Bortsett från det oändliga utbudet av första klassens miles finns det några andra fördelar för obegränsade AAirpass-medlemmar. De kan kringgå säkerhetslinjer, och eftersom agenter, flygvärdinna och piloter känner till dem med namn, hjälper de med lösningar, som att få den sista platsen på ett flyg som lämnar under en snöstorm, eller bokar ett annat säte med passagerarens pass och en falsk namn för att säkerställa extra benrummet.

Amerikanska trodde att denna kampanj skulle utnyttjas av företag som vill belöna sina toppkonsulter, eller åtminstone att hjälpa till att minska resekostnaderna. Men flygbolaget fick reda på att människor var mycket smartare än det hade trott - det höjde priset till $ 600 000 per pass (inklusive följeslagaren) 1990. Den siffra ökade året efter och uppgick till drygt 1 miljon dollar. Vid 1994 insåg amerikan att detta program massivt blödde pengar. De slutade att utfärda nya biljetter och började leta efter skäl för att återkalla befintliga pass.

Under 2007 var Bridget Cade, en medlem av elitintäktsintegritetslaget, uppgift att ta reda på om några AAirpass-innehavare bryter mot reglerna. Rothstein var ett av hennes första mål - hon fann att både han och Vroom kostade flygbolaget mer än 1 miljon dollar varje år. Rothstein var ingen främling för att erbjuda biljetter till personer som han just träffat. Det var inget fel med det i sig själv, men Cade märkte en intressant vana som Rothstein hade: avbryta reservationer. Under en fyraårsperiod hade han bokat 3 009 flygningar, som nästan alltid reserverade två platser. Men 2 523 av dem, eller ca 84%, hade blivit avbrutna.

Phil Walter / Getty Images
Phil Walter / Getty Images

Cade slutsatsen Rothstein begick bedrägerier, eftersom han reserverade flygningar som han aldrig hade för avsikt att ta. Dessutom kunde han ge dem bort till främlingar och hindrade amerikan från att sälja platserna. I december 2008 planerade Rothstein och en vän att flyga från Chicago, men Rothstein mottog ett meddelande i terminalen och informerade honom om att hans pass var återkallat. Han lämnade kostym i Illinois följande mars.

Vroom var nästa på Cades lista.Han bokade rutinmässigt flyg med människor som han aldrig hade flugit med tidigare och skulle göra resor över havet utan att någonsin stanna kvar i en stad för ensam en natt. Det ledde Cade att tro att han sålde sina AAirpass-kompanionsbiljetter. Hon hittade en "följeslagare" som reser från London till Nashville med Vroom i juli 2008, så hon hade flygsäkerhet konfrontera honom, eskortera honom till ett privat kontor och försök att få honom att erkänna att han betalar för sin följeslagare. Endast följeslagaren insisterade på att han inte hade, och kunde ta en bussresa hem. Vroom landade i Heathrow flygplats den morgonen och fick veta att han inte längre kunde använda sin AAirpass.

Amerikanska kontaktade en annan kompis av Vroom, som erbjöd honom en första klassbiljett om han medgav att betala för sin biljett. När han vägrade, frös de hans frekventa flygbladskonto. Några veckor senare stämde amerikan. Naturligtvis diskuterades Vroom. I domstol visade amerikanska advokater att en kvinna hade betalat Vroom $ 2.800 för att besöka sin son i Dallas. Ett annat par hade skurit en $ 6 000 check för en Paris resa. Totalt skrivs mer än $ 100.000 i kontroller till Vroom, som hävdade att hans gäster betalade honom för företagsrådgivning, inte flygningarna.

Cade också nabbed May, mannen som sålde sina biljetter efter att ha tvingats till pension. Han gjorde en mindre kamp men sade att han var trött på att flyga. Han hade haft kul.

År 2004 återvände amerikanerna AAirpass en gång till, i Neiman-Marcus julkatalog … för 3 miljoner dollar, plus ytterligare 2 miljoner dollar för kompanionspass. Som du kanske har gissat, såldes inga av dessa passeringar.

AAirpasset finns fortfarande idag, men i en mycket mindre "cool" kapacitet. Den är bara tillgänglig för flygblad som spenderar $ 10.000 eller mer årligen, och det kommer att se till att medlemmarna inte kommer att få avstängt av ett flyg eftersom det är för fullt. De kan också få lite lägre (men ändå inte billiga) priser för flygningar bokade med kort varsel, och i motsats till andra resenärer får de checka två väskor gratis. Men dess fördelar kommer inte nära att erbjuda den nivå av privilegier som den ursprungliga AAirpass hade erbjudit. Även om man överväger att 250 000 dollar var värt mycket mer (och mycket svårare att erhålla) än då är det fortfarande en enorm affär.

Rekommenderad: