The Incredible Rags To Insane Riches Berättelse om Oracle grundare Larry Ellison

Video: The Incredible Rags To Insane Riches Berättelse om Oracle grundare Larry Ellison

Video: The Incredible Rags To Insane Riches Berättelse om Oracle grundare Larry Ellison
Video: Cyberpunk Documentary PART 3 | The Matrix, System Shock, Snow Crash, Hackers, VR & Simulation Theory - YouTube 2023, Oktober
The Incredible Rags To Insane Riches Berättelse om Oracle grundare Larry Ellison
The Incredible Rags To Insane Riches Berättelse om Oracle grundare Larry Ellison
Anonim

Ett skämt har gjort rundor av Silicon Valley i år: Vad är skillnaden mellan Gud och Larry Ellison? Gud tror inte att han är Larry Ellison. Oracle grundare Ellison är den femte rikaste mannen i världen, med en värde på 48 miljarder dollar. Han började på ett lönnigt sätt från de nuvarande rikliga gränserna som han nu bor i. Detta är hans otroliga trasor till rikedom.

Larry Ellison föddes i Bronx, New York den 17 augusti 1944. Hans mor var en 19-årig ensamstående mor som inte var utrustad att ta hand om sin spädbarnson. Hon skickade honom för att leva med sin moster och farbror på South Side of Chicago. Lillian och Louis Ellison antog lagligen Larry när han var nio månader gammal. Ellison upptäckte inte att han var adoptiv tills han var 12 år och mötte inte sin biologiska mamma förrän han var 48 år gammal. Han har aldrig känt sin biologiska far.

Ellison var en upprorisk tonåring som ofta var i strid med sin adoptivfader. Louis Ellison tog varje tillfälle han var tvungen att låta Larry veta att han aldrig skulle göra någonting.

Ellison registrerade vid University of Illinois. Mot slutet av sitt senare år dog Lillian Ellison. Wracked med sorg, släppte Ellison ut ur skolan. Följande höst registrerade han sig vid University of Chicago. Han varade bara en termin innan han släppte ut igen. Hans far var helt säker på att Larry var på snabbspåret till ingenstans. Lyckligtvis var det precis den motivation som den kommande miljardären behövde.

Ellison gick västerut och landade i Berkeley, Kalifornien. Under de närmaste åtta åren arbetade Ellison en rad jobb innan han landade ett programmerarjobb hos Ampex. Medan hos Ampex hjälpte Ellison till att bygga den första IBM-kompatibla mainframen.

Foto av Kimberly White / Getty Images
Foto av Kimberly White / Getty Images

År 1977 lämnade Ellison och två av sina Ampex-medarbetare för att hitta Software Development Labs. Ellison var VD. Inte långt efter att ha grundat SDL, vann de ett kontrakt för att bygga ett relationsdatabashanteringssystem för CIA. De kallade detta projekt Oracle. SDL utvecklade slutligen CIA-systemet för kommersiellt bruk och kallade det Oracle.

År 1981, bara fyra år efter att han grundade sitt eget företag, valde IBM Oracle att driva sina mainframes. För de närmaste sju åren fördubblades försäljningen varje år. Idag har Oracle ett marknadsvärde på över 100 miljarder dollar.

Ellison trivs definitivt med sitt arbete. "Vad jag vill, får jag," sa Ellison en gång citat. "Det är skönheten att vara värd 48 miljarder dollar. Jag rekommenderar det noggrant."

Han bor på en 23 hektar stor egendom som är modellerad efter en japansk kejsares 16th talsbyggnad. Hans $ 200 miljoner mega-yacht, Rising Sun, är 450 meter lång och vid den tidpunkt då den byggdes, var den sjätte största privatägda yachten i världen (det är nu 11th). Under 2012 spenderade Ellison 300 miljoner dollar för att köpa 97% av Hawaii-ön Lanai.

Rekommenderad: