När du håller det riktigt går fel: Mardröm sommaren för Tristan Thompson

Video: När du håller det riktigt går fel: Mardröm sommaren för Tristan Thompson

Video: När du håller det riktigt går fel: Mardröm sommaren för Tristan Thompson
Video: Thronebreaker Witcher Series Gameplay Walkthrough [Full Game Movie - All Cutscenes Longplay] - YouTube 2023, Oktober
När du håller det riktigt går fel: Mardröm sommaren för Tristan Thompson
När du håller det riktigt går fel: Mardröm sommaren för Tristan Thompson
Anonim

NBA-spelare som satsar på sig själva för att tjäna stora pengar är vanliga. Precis inom det gångna året, killar som Jimmy Butler och K.J. McDaniels har stängt av förlängningar, eller har tecknat avtal av oerhört kort längd och trodde att de bara bevisade sig på domstolen skulle en stor lönedag komma. När det lyckas är det ett geni-drag. Visst är $ 40 miljoner bra, men 90 miljoner dollar eller mer? Det är så mycket bättre.

Självklart, ibland, går detta drag helt tillbaka. Ofta överskattar en spelare sitt värde och hamnar på förlorande sidan av förhandlingsbordet. Det verkar vara fallet med Cleveland Cavaliers framåt, Tristan Thompson. Thompson, som kommer att komma in i sitt femte år i ligan, hade varit starteren i Cleveland de två senaste säsongerna. När Kevin Love kom, blev Thompson förvisad till bänken. Men Thompson fick åter sin chans att skina när Love förskjutit sin axel i den första omgången av playoffs, och Thompson utnyttjade situationen och skickade nästan dubbelt dubbelt under hela slutspelet och i genomsnitt ca 10 minuter per spel. Han var också en hot runt korgen och verkligen en av de få Cavs som kunde räknas med för att spela konsekvent försvar i hela slutspelet.

Efter säsongen blev Thompson ett begränsat fria agent, vilket innebär att varje lag kunde förlänga ett erbjudande till honom, men Cavs skulle få chansen att matcha vad han fick. I juli verkade laget och kraften gick fram till en femårsperiod på 80 miljoner dollar, men här är vi i oktober, mindre än två veckor från början av säsongen och Thompson håller fortfarande ut. Hur kan detta vara? Vad hände det som gjorde tidvattnet så snabbt?

Det visar sig att 80 miljoner dollar inte räckte för Thompson. Han sökte en maximal affär istället. Nu varierar de flesta erbjudandenna baserat på både den nuvarande lönekapten och hur många år en spelare har satt i ligan. För en spelare som varit i ligan så länge som Thompson har, kan han maximera 94 miljoner dollar, vilket också skulle extrapoleras över den femåriga tidsramen. Om du gör mål hemma är det mindre än 3 miljoner dollar per år i extra lön. Det verkar som om det förmodligen inte var värt att fråga, särskilt med tanke på vad som hänt sedan Thompson begärde mer pengar.

Problemet är att Cavs naturligtvis inte vill ge max pengar till en bänkspelare, vilket är vad Thompson sannolikt kommer att bli när Love återkommer till domstolen. Han kommer fortfarande bidra, men för ett lag som redan flörtar med lyxskatten, är det mycket att fråga om att börja utdela All Star-pengar till icke-nybörjare. Och titta på andra stora män som har skrivit under lågsäsong, fem år och 80 miljoner dollar har varit ganska standard.

Thompsons agent, Rich Paul, som bara råkar vara LeBron Jamess agent, hotade också att hans klient skulle skriva ett ettårigt, 6,8 miljoner dollar kvalificerat erbjudande om han inte fick max. Genom att underteckna det erbjudandet skulle Thompson vara ett obegränsat friagent efter nästa säsong, och kunde bulta för något lag. Kavlarna skulle vara hjälplösa att stoppa honom.

Bortsett från Cavs trodde Paulus bluffar och kallade honom på den. Thompson tecknade aldrig kvalifikationsbladet, och eftersom Cleveland aldrig budged, sänkte han till och med sitt erbjudande till tre år och 53 miljoner dollar, bara en miljon dollar mer per säsong än vad Cavs ursprungligen erbjöd, men med kortare stabilitet. Det skulle inte hjälpa laget om de valde att handla Thompson de närmaste åren, så Cleveland gick vidare med den affären. Stalematen har blivit så intensiv att Cavs har tagit bort det ursprungliga erbjudandet om 80 miljoner dollar.

Ronald Martinez / Getty Images
Ronald Martinez / Getty Images

Tyvärr för Thompson har han förlorat alla hävstångseffekter han en gång hade. Om han sätter sig ut hela året kommer hans situation inte att förändras. Han kommer fortfarande vara en begränsad ledig agent rubrik i 2016 lågsäsong. Om ett lag ger honom ett kontrakt kan Cavs helt enkelt matcha det. Och tidsfristen för att signera kvalifikationsbladet som redan godkändes den 1 oktober, med Cleveland väljer att inte förlänga tidsfristen och ge Thompson mer tid att skriva under. Cavs och Thompson måste komma överens om en affär, eller han kommer inte att spela en enda minut i år.

Kan han vinna i denna situation? Ja, men det är högst osannolikt. Det skulle kräva ett lag som rensade tillräckligt med utrymme för att kunna erbjuda honom en överenskommelse nära den som han vred ner. Men det är mycket mindre sannolikt att laget skulle ha lika bra chans att vinna allt som Cavs gör. De är en oupphörlig favorit för att vinna Östern - låt oss möta det, något lag med LeBron vid roret har en ganska bra chans att cakewalking till konferensfinalen, i alla fall - och de tog överlägsen Golden State Warriors till sex matcher förra året med en stödjande kasta som såg ut som ditt lokala YMCA pickup spel.

Om Thompson ville fortsätta "förhandla" kunde han teoretiskt sitta ut hela säsongen och hoppas att andra lag har mer lockrum för att erbjuda honom en större affär. Han är en av de bättre stora aktörerna som är tillgängliga, och med lönkapten som ska öka med ganska lite nästa lågsäsong, skulle lag ha mer att erbjuda. Men är han verkligen redo att sakna ett helt år så?

Det är alltid frestande att satsa på dig själv. Men ibland måste du ta en realistisk syn på situationen. I det här fallet väntade Thompson att han skulle få en maximal affär, men han är inte på en stjärnnivå än. Han har aldrig i genomsnitt mer än 12 poäng ett spel under den ordinarie säsongen, och medan hans försvar var solid i slutspelet, förfaller han fortfarande från tid till annan.Konsistensen är helt enkelt inte där för att motivera ett maximalt erbjudande.

UPPDATERING: I en chockerande händelse ser det faktiskt ut som Thompsons strategi betalas av. Medan han inte fick den maximala affären som han letade efter, ökade Cavs sina dollarbelopp. Teamet tillkännagav bara att de signerar Thompson till en femårig, $ 82 miljoner affär. Verkar som historiens moral är att pouting och avvisa någonting i nästan fyra månader kommer att sluta med en extra två miljoner dollar. Inte illa alls.

Rekommenderad: