King Kong vinner äntligen någon typ av pris

Video: King Kong vinner äntligen någon typ av pris

Video: King Kong vinner äntligen någon typ av pris
Video: Pandemic Travel - Papua New Guinea to Japan [4K] - YouTube 2023, November
King Kong vinner äntligen någon typ av pris
King Kong vinner äntligen någon typ av pris
Anonim
Image
Image

Det är en svår sak som förutsätter filmframgångar. Vi skulle dock ha det King Kong - En film om en massiv arg monkey som slår upp några dinosaurier i tre timmar - skulle ha varit en stor film.

Men det var inte - King Kong blev slagen kommersiellt av det Narnia film, och kritiskt av den filmen om Thandie Newton få henne att känna sig upp med Matt Dillon. Men - äntligen - saker har vänt sig om King Kong: Den har vunnit bästa filmpriset på Sony Ericsson Empire Awards.

Fastän King Kong (DVD-skivor) hade inte en helt fruktlös natt på Oscar (det vann tre priser för ljud och bild effekter) det knappast matchade upp till tidigare ansträngningar av Peter Jackson - a man som vann 11 Oscar för att i grunden göra några midgets promenad över a berg för en ovärderlig tid. Men på Sony Ericsson Empire Awards, King Kong äntligen vann en bästa filmpris.

Sett som en mer publikorienterad prisutdelning än Oscarerna, The Empire Awards firar filmer som folk faktiskt tittar på. Eller inte, i fallet med King Kong. Andra icke-King Kong vinnare på Empire Awards inkluderade Thandie Newton vinnande bästa skådespelerska för Krascha, Johnny Depp vinnande bästa skådespelare för Kalle och chokladfabriken och Nick Park och Steve Box vinnande bästa direktören för Wallace och Gromit: Förbanan Av var-kaninen.

Mest bizarrely av alla var emellertid scenen i Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith var Darth Vader går "Noooooooo!" och krossar saker med hans sinne. Det vann årets scen. Redaktör för Imperium tidskrift Colin Kennedy sa:

"Många av våra vinnare kommer aldrig att oroa sig Akademin men fråga någon riktig filmfläkt - skräckfilmer kommer inte mer skrämmande än nedstigningen och få scener konkurrerar med den historiska effekten av Darth Vaders födelse."

Darth Vader själv, Hayden Christensen - som nyligen vann en Razzie för att vara en så sopig Darth Vader - berodde på att dyka upp vid ceremonin, men ändrade sig efter att ha kastat en hissig passform kring kameror eller något.

Läs mer:

Äntligen är det King Gong! - Det här är London

[historia av Stuart Heritage]

Rekommenderad: