LeBrons livstidsavtal är enkelt värt över $ 1 miljarder och det är en stjärna för Nike!

Video: LeBrons livstidsavtal är enkelt värt över $ 1 miljarder och det är en stjärna för Nike!

Video: LeBrons livstidsavtal är enkelt värt över $ 1 miljarder och det är en stjärna för Nike!
Video: LeBron James' Lifetime Deal With Nike Might Actually Be Worth $1B - YouTube 2023, Oktober
LeBrons livstidsavtal är enkelt värt över $ 1 miljarder och det är en stjärna för Nike!
LeBrons livstidsavtal är enkelt värt över $ 1 miljarder och det är en stjärna för Nike!
Anonim

Som du säkert har hört nu, skrev LeBron James igår ett livstidsavtal med Nike. Exakta detaljer om kontraktet har ännu inte offentliggjorts, men vi vet att affären är enorm. Här är vad vi vet om i skrivandet:

  1. Det är den största single-atlet-affären som Nike någonsin har gjort.
  2. Det är faktiskt första gången som Nike någonsin har skrivit en idrottsman till en livstidssamtal.
  3. På årsbasis handlar avtalet "överträffar" Kevin Durants 10-åriga, 300 miljoner dollar-affär. Med andra ord är det "lätt" värd mer än 30 miljoner dollar per år.

Enligt villkoren i LeBrons tidigare avtal förvärvade han 20 miljoner dollar per år från Nike. Baserat på punkt 3 ovan är det förmodligen inte orimligt att anta att hans nya affär kommer att betala 35 miljoner dollar för livet. Och om du antar att LeBron bor minst 45 år (han är 30 år och den genomsnittliga livslängden för en man i Amerika är 75 år), det är 1,575 miljarder dollar. Men låt oss bara anta en minut att Nike inte ville fastna betala en 70-årig före detta idrottare 35 miljoner dollar år 2055. Låt oss vara super konservativa och antar att avtalet är för 1 miljard dollar över resten av LeBrons naturliga liv. Det är fortfarande en enorm summa pengar att betala en idrottsman. En idrottare som antagligen är i skymningen av sin professionella karriär. Men gissa vad…

Även om LeBron gör 1 miljard dollar under de kommande årtiondena, är det faktiskt en HÄPNADSVÄCKANDE handla för Nike. Varför? För i samma tidsram, kommer Nike att tjäna 1 biljon dollar som ett företag. Så 1 miljard dollar är bokstavligen en droppe i hinken.

Gregory Shamus / Getty Images
Gregory Shamus / Getty Images

Tänk på följande:

Under 2002, när Lebron undertecknade sitt första Nike-kontrakt, var det ett sju år, 90 miljoner dollar. Det uppgår till 12 miljoner dollar per år. LeBron var 18 år och hade inte spelat i ett enda professionellt spel än. Nike, under tiden genererade runt 10 miljarder dollar i årliga intäkter året innan avtalet tecknades. Nike-aktien hoppade 30% dagen efter att LeBron-avtalet lanserades.

LeBron tecknade en ny affär under 2009 som upped sin årliga lön till 20 miljoner dollar. Vid 2015 hade Nike intäkter ökat från 10 miljarder dollar per år till lite mer än 30 miljarder dollar. Vid sitt aktieägarmöte tidigare i år meddelade Nike sina avsikt att generera $ 50 miljarder i intäkter senast 2020.

Låt oss säga att Nike når det målet, och förblir av någon anledning till 50 miljarder dollar per år de närmaste årtiondena. Verkligheten är att de kommer att fortsätta växa, men låt oss bara låtsas att Nike träffar ett tak eller något. Om Nike tjänar 50 miljarder dollar per år från 2020 till 2060, blir LeBron 75, vilket kommer att jämföras med $ 2 biljoner totalt genererade intäkter. Nike kommer sannolikt att sluta generera närmare $ 3 eller $ 4 biljoner under den tidsramen. Så som vi sa tidigare är 1 miljarder dollar inget. Speciellt för någon som förmodligen varit den mest inflytelserika amerikanska idrottaren i världen de senaste 10 åren (och troligen de kommande tio åren).

Så det här är en stor sak för Nike och uppenbarligen en hel del för LeBron. Det finns bara en sista brinnande fråga: Om LeBron Jamess nettovärde är 300 miljoner dollar idag, hur länge kommer det att ta honom att bli miljardär?

Rekommenderad: