Mayweather vs McGregor Överraskande bröt inte biljettförsäljningsrekordet

Video: Mayweather vs McGregor Överraskande bröt inte biljettförsäljningsrekordet

Video: Mayweather vs McGregor Överraskande bröt inte biljettförsäljningsrekordet
Video: Floyd Mayweather (USA) vs Conor McGregor (Ireland) | KNOCKOUT, BOXING fight, HD, 60 fps - YouTube 2023, Oktober
Mayweather vs McGregor Överraskande bröt inte biljettförsäljningsrekordet
Mayweather vs McGregor Överraskande bröt inte biljettförsäljningsrekordet
Anonim

Om det fanns ett ord som många associerade med Floyd Mayweather/Conor McGregor om det var "rekord". Kampen, som ägde rum den 26 augusti, var förväntad att bryta varje rekord som var tänkt i form av pengar som genererades för en boxning match. Men efter att ha granskat de viktigaste ekonomiska siffrorna i kampen verkar det ha fallit långt borta från rekordet, åtminstone i en kategori.

Enligt en rapport från Jed I. Goodman på Twitter, gjorde boxnings matchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor totalt $ 55.414.865.79 i biljettförsäljning på T-Mobile arena. MMA Fighting bekräftade siffrorna med Nevada Athletic Commission tidigare i veckan. Den siffran föll långt under rekordgränsenummeret som 2015-matchen mellan Mayweather och Manny Pacquiao producerade; $ 72,198, 500 på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

Kampen mellan Mayweather och McGregor föll också i kategorin faktiska biljetter sålda. Förra månadens kamp sålde 13,094 biljetter, förutom 137 gratis biljetter. Det numret är kortfattat av antalet biljetter som sålts i 2015s Mayweather / Pacquiao-slagsmål. 16.219.

(Ethan Miller / Getty Images)
(Ethan Miller / Getty Images)

Kampens promotorer marknadsförde starkt kampen som en som skulle bli rekordbrytning, och Dana White sa även före kampen att porten var på 70 miljoner dollar. Men nu när siffrorna är i, är det tydligt att siffrorna föll väl korta av det beloppet.

Medan portnummeren föll bort från posten, har ännu en viktig mätning ännu inte kommit in; pay-per-view-försäljning. Rekordet, 4,6 miljoner köper för Mayweather / Pacquiao-kampen, kan brytas av Mayweather / McGregor. Enligt Showtime Sports verkställande Stephen Espinoza kommer den senaste Mayweather-kampen sannolikt att bryta rekordet.

"Vi är nu sorts mellan 4 miljoner," sa Espinoza. "Om vi ser den typ av tillväxt som vi brukar se kommer vi att bryta rekordet. Jag vill inte anta att vi får den typiska tillväxten, för det här är inte en vanlig händelse. Det finns många olika sätt på vilka detta Händelsen uppförde sig annorlunda. Men vi har ett mycket bra skott när vi bryter rekordet."

Rekommenderad: