Michael Jacksons "Thriller" bröt bara en galen milstolpe

Video: Michael Jacksons "Thriller" bröt bara en galen milstolpe

Video: Michael Jacksons "Thriller" bröt bara en galen milstolpe
Video: "THRILLER" de Michael Jackson: el MEJOR VIDEO MUSICAL de la HISTORIA | The King Is Come - YouTube 2023, Oktober
Michael Jacksons "Thriller" bröt bara en galen milstolpe
Michael Jacksons "Thriller" bröt bara en galen milstolpe
Anonim

Michael Jackson anses av vissa vara den största musiker från 20-talet. Med en karriär som spannat årtionden och skapade några av de mest minnesvärda sångerna i vår tid, fortsätter popkonungens musik att röra miljontals, trots att han varit borta i över ett halvt decennium. Som ett resultat av sin världsomspännande popularitet fortsätter hans musik att sälja i snabb takt. Det leder oss till försäljningsrekordet som Jacksons mest populära album satt tidigare i veckan.

Michael Jackson 1982 album,Thriller, är det mest sålda albumet hela tiden, med över 100 miljoner totalt antal kopior som säljs över hela världen. Trots att det är väldigt kort i förhållande till standardalbumlängden (endast nio låtar), finns det några av Jacksons populäraste hits, som "Thriller", "Beat It" och "Billie Jean." Den har lagt in poster över hela linjen i musikbranschen, inklusive att ta åtta Grammy-utmärkelser 1984, inklusive årets album.

Och nu, Thriller har ställt in ytterligare en rekord. Albumet har blivit det första albumet som ska certifieras 30 gånger platina (30 miljoner sålda enheter) i USA av Recording Industry Association of America, per tillkännagivande av Jacksons gods.

Phil Walter / Getty Images
Phil Walter / Getty Images

När man talar om Thriller s popularitet, RIAA ordförande och VD Cary Sherman sa:

"Han ville inte sälja poster till svarta eller vita eller amerikaner … Han ville sälja poster till alla, Afrika, Asien, överallt. Det fortsatte bara att sälja och sälja." När man uttalar sig om huruvida albumets rekord är obrott, sade Branca: "Du kan inte säga aldrig, men du skulle inte vilja satsa på att det finns en annan som kommer med. Inte idag."

Det är värt att notera att Adele s 21 har sålt 11 miljoner exemplar i USA sedan 2011. Men hon har en lång väg att gå innan hon kommer någonstans nära att röra kungen.

Rekommenderad: