Mikhail Prokhorov tillbringar 400 miljoner dollar för att bli 100% ägare av Brooklyn Nets och Barclays Center

Mikhail Prokhorov tillbringar 400 miljoner dollar för att bli 100% ägare av Brooklyn Nets och Barclays Center
Mikhail Prokhorov tillbringar 400 miljoner dollar för att bli 100% ägare av Brooklyn Nets och Barclays Center
Anonim

Ryska miljardären Mikhail Prokhorov kan nu officiellt kalla sig "chefen för alla chefer" på Brooklyn-nätet.

Idag blev det avslöjat att Prokhorov gick med på att köpa sin tidigare partner, Bruce Ratner, för en cool 400 miljoner dollar i kontanter. Med transaktionen förvärvar Mikhail Bruces 25% -andel i Brooklyn Nets och hans 55% andel i Barclays Center. Mikhail är nu ensam ägare till både laget och arenan. Köpeskillingen värderar nätet vid 1,9 miljarder dollar och Barclays Center på 1 miljard dollar.

Bruce Bennett / Getty Images
Bruce Bennett / Getty Images

Till skillnad från de flesta sportlagsägare som nyligen sålde sin andel i ett lag hade Bruces beslut att sälja ingenting att göra med en rasistisk utbrott eller en bitter skilsmässa kamp. Det visar sig att Bruces holdingbolag, Forest City Enterprises, omvandlas till en Real Estate Investment Trust (REIT) den 1 januari. En REIT kan bara investera i specifika typer av tillgångar, som mark, bostadshus, hus, fastighetspapper och inteckningar. En REIT kan inte äga en NBA-franchise.

Intressant är det inte första gången en ägare av Brooklyn Nets har väsentligen tvingats sälja sin andel i laget. Rappare Jay-Z sålde sin 1,5% -andel under 2013, efter att han bestämde sig för att starta en sportbyrå med namnet Roc Nation Sports. Om Roc Nation någonsin velat representera NBA-spelare kunde Jay-Z inte också vara lagägare.

Larry Busacca / Getty Images
Larry Busacca / Getty Images

Mikhail Prokhorovs beslut att köpa ut Bruce Ratner kom som något av en överraskning för de flesta. Med det ryska rubelns värde förångas under det senaste året har det varit rykten om att Prokhorov har ekonomiska problem. FYI, är han fortfarande noterad på Celebrity Net Worth, Forbes och Bloomberg som värd $ 10 - $ 11 miljarder. Hur som helst har Mikhail definitivt stramat Brooklynbältet under de senaste två säsongerna. Han sänkte drastiskt lönerna drastiskt jämfört med tidigare årstider, i stor utsträckning för att undvika att vara tvungen att betala tunga NBA-lyxskattepåföljder.

Buyout var också en överraskning, för Mikhail har ryktats för att försöka sälja sin andel i laget för det senaste året. Vissa idrottsanalytiker spekulerar nu att han hoppas att laget blir lättare att sälja, nu att det har en ägare. Eller åtminstone kunde han försöka sälja en större andel medan han fortfarande var som investerare.

Det finns en annan intressant anledning att han kanske vill sälja laget. Om Mikhail vill springa för Rysslands president en dag kan han bli skyldig att enligt rysk lag avyttra sig i sina utländska tillgångar. Mikhail sprang tillbaka till presidenten 2012 och slutade på tredje plats med 8% av den totala rösten.

Oavsett hans resonemang för den här affären kan vi inte prata om Mikhail Prokhorov utan att påminna alla om att hans hela tusen dollar förmögenhet inte skulle existera om den tidigare nickel tyconen inte hade fångats med en privat jet full av prostituerade i franska alperna tillbaka 2007. Den pinsamma (men enorma) prövningen orsakade hans dåvarande affärspartner för att tvinga Mikhail att sälja 100% av sina aktier i sitt gruvbolag. Den tvungna försäljningen nettade Mikhail omkring 10 miljarder dollar i kontanter. Ett år senare, efter att nickelpriset och diverse andra råvaror sjönk, hade samma aktie på 10 miljarder dollar varit värd cirka 500 miljoner dollar före skatt. Om du inte har läst vår fullständiga version av den här fantastiska historien, klicka på den här länken direkt:

Hur en privat jet full av prostituerade sparade Mikhail Prokhorov $ 10 miljarder

Rekommenderad: