För att lyckas, måste Star Wars göra en massa pengar

Video: För att lyckas, måste Star Wars göra en massa pengar

Video: För att lyckas, måste Star Wars göra en massa pengar
Video: Making Money on Spotify — Spotify for Artists Masterclass - YouTube 2023, Oktober
För att lyckas, måste Star Wars göra en massa pengar
För att lyckas, måste Star Wars göra en massa pengar
Anonim

Den hype maskin som omger Stjärnornas krig kraften vaknar har varit enormt. Den första filmen i Star Wars-serien regisserad av J.J. Abrams och distribuerad av Walt Disney Studios har mycket att leva upp till, och vissa insiders är ganska nervösa över det.

Faktum är att hans vän och den berömda producenten Steven Spielberg, J.J. Abrams skakar i sina stövlar. Spielberg berättade 60 minuter:

"Oh J.J. är rädd. Det finns mycket press på J.J. för att börja betala Disney tillbaka för, du vet, franchisen de köpte från George Lucas."

Så hur mycket kostar det Kraften vaknar måste göra på kassakontoret för alla på Disney och J.J. Abrams att vara nöjd? Det numret har beräknats vara 1,5 miljarder dollar! Det är rätt, för att den nya Star Wars-filmen ska betraktas som en framgång på Wall Street, behöver den brutto minst 1,5 miljarder dollar över hela världen. Stjärnornas krig kraften vaknar har en budget på 200 miljoner dollar och det inkluderar inte filmens enorma marknadsföringskostnader. Disney betalat 4 miljarder dollar att köpa Star Wars-franchisen och Lucasfilm från George Lucas, tillbaka 2012.

Jesse Grant / Getty Images
Jesse Grant / Getty Images

Direktör J.J. Abrams visade sig också på 60 minuter, kommenterar att:

' Du vet bara att det kommer att finnas människor, oavsett vad du gör, det kommer att ha problem med någon aspekt. Du vet bara att det finns ett nummer som kastas där ute som inte kommer att träffas. Du vet bara.'

Christopher Jue / Getty Images
Christopher Jue / Getty Images

Den goda nyheten är att enligt analytiker kan Abrams slappna av och njuta av sig själv. Tidiga förutsägelser har Kraften vaknar vilket leder till cirka 2,5 miljarder dollar på loppkontoret. Även med dessa prognoser har den högsta världsomfattande kassakontot för en Star Wars-film varit drygt 1 miljard dollar för Episod I: Phantom Menace 1999 (den filmen hade en budget på 115 miljoner dollar). Den senaste filmen i serien, Episod III: Revenge av Sith tog in $ 845 miljoner på en $ 115 miljoner budget.

Om det skulle bli brutto 1,5 miljarder dollar över hela världen, Stjärnornas krig kraften vaknar skulle bryta topp fem största filmerna av alla tider som gick med i Avatar, Titanic, Jurassic World och Hämnarna. Om det skulle bli 2,5 miljarder dollar skulle det bli den näst högsta grosseringsfilmen hela tiden, den andra bara för Avatar på 2,79 miljarder dollar.

Rekommenderad: