Varför gör NFL-spelare så lite pengar i godkännande?

Video: Varför gör NFL-spelare så lite pengar i godkännande?

Video: Varför gör NFL-spelare så lite pengar i godkännande?
Video: FLASHBACK STORAGE WARS WE SPEND $22,000 ON 1 MILLION TRADING CARD AUCTION RENE CASEY NEZHODA - YouTube 2023, Oktober
Varför gör NFL-spelare så lite pengar i godkännande?
Varför gör NFL-spelare så lite pengar i godkännande?
Anonim

National Football League är överlägset den mest populära sportliga ligan i USA och den mest lukrativa professionella sportliga ligan i världen. Enligt en ny rapport från Sports Business Daily projicerar NFL att omsättningen ska överstiga 12 miljarder dollar dollar i år. För att jämföra, den nästa mest lukrativa professionella sportliga ligan i världen, Major League Baseball, tog in 9 miljarder dollar förra året.

Man skulle tro att NFL-spelare skulle vara bland de högsta tjänsteutövarna när det gäller off-field-pengarna, men verkligheten är att NFL-spelare gör mycket mindre godkännande pengar än idrottare i nästan alla andra sporter. NFL-spelarnas medianbetalda inkomster är under 1 miljon dollar, mycket mindre än idrottarnas medianutmärkande inkomster andra mycket mindre populära sporter som bilracing (median-godkännandeinkomst: 4 miljoner dollar), golf (medianbidragsinkomst, 20 miljoner dollar) och tennis (medianbidragsinkomst: 21,5 miljoner dollar). Peyton Manning, NFL: s bästa moneymaker i off-field-godkännandet pengar, gjort just $ 12 miljoner förra året, medan de godkända pengarna som toppmakare i andra sporter gjorde i fjol, till exempel Cristiano Ronaldo ($ 28 miljoner), Roger Federer (52 miljoner dollar), LeBron James (53 miljoner dollar) och Tiger Woods (55 miljoner dollar), dvärgar Mannings inkomst. Varför skillnaden?

Dustin Bradford / Getty Images
Dustin Bradford / Getty Images

Tja, det finns en mängd olika anledningar som man kan ge för att förklara varför NFL-spelare gör så lite pengar i godkännande pengar jämfört med idrottare i andra sporter. En av de största argumenten som kan göras är att NFL, medan den är extremt populär i USA, inte har samma popularitet internationellt som många andra professionella sporter. Fotboll, basket, tennis och golf har alla en internationell överklagande, med idrottare från länder över hela världen som konkurrerar på högsta nivåer av dessa sporter. Fotboll å andra sidan är en överväldigande amerikansk sport, utan några större professionella fotbollsligor existerande någonstans i världen annat än i USA, och alla de bästa stjärnorna i NFL är födda i USA. Som ett resultat kan företag inte riktigt använda NFL-atleter för att marknadsföra sina produkter utomlands, eftersom spelarna i huvudsak är relativt okända i länder utanför USA

En annan potentiell orsak till varför NFL-spelare gör så lite i godkännande pengar är den utrustning som används i fotboll. I en sport som basket kan konsumenterna köpa och bära sin favoritspelares basketskor i en vardaglig miljö (Nike sålde 80 miljoner dollar av en Air Jordan-stil förra året, konsumenterna kan inte bära klammer, dynor eller hjälmar såvida de inte själva passar att spela fotboll, vilket är en extremt liten minoritet av människor. Därför behöver företagen inte NFL-atleter för att främja signaturskor eller -utrustning på det sätt som idrottare från en sport som basketboll gör, för att det inte bara är så många konsumenter Utrustning för att köpa fotbollsutrustning. Fotbollsutrustning är just det, utrustningen. Utrustningen som används i en sport som basket, som sneakers, ses i stor utsträckning som mode.

Det sista argumentet som kan göras om varför NFL-spelare gör så lite i godkännande pengar är känt som "hjälmteori." I andra sporter är ansikten av spelare så igenkännliga eftersom deras ansikten är obegränsade medan de spelar, så att fans kan se och börja känna igen de minst populära spelarna. Fotboll å andra sidan är en sport där spelarnas ansikten är dolda bakom hjälmar, vilket ger åskådare på tribunerna och på tv lite möjlighet att känna igen spelare. Dessutom spelar spelare i fotboll bara hälften av spelet, antingen i brott eller försvar. Detta ger åskådare ännu mindre tid att känna igen idrottare. Denna brist på konsumentigenkänning för NFL-spelare kan vara en anledning till att fler varumärken inte har nått ut till fler NFL-spelare för att marknadsföra sina produkter.

Så medan NFL är pengekungen när det gäller att tjäna pengar som liga, har de definitivt lite att göra när det gäller sina spelare som gör pengar på fältet.

Rekommenderad: