Producent av skrämmande Chicago Movie Sues Miramax

Video: Producent av skrämmande Chicago Movie Sues Miramax

Video: Producent av skrämmande Chicago Movie Sues Miramax
Video: When Chicago built the Tallest Building in the World | The story of Sears Tower - YouTube 2023, Oktober
Producent av skrämmande Chicago Movie Sues Miramax
Producent av skrämmande Chicago Movie Sues Miramax
Anonim
Image
Image

Tyckte du om filmen chicago? Om du svarade ja på den frågan kan vi anta att du är antingen en tjej, en weirdo eller Bruce Forsyth. En av chicagoTillverkarna tycker inte om det så mycket.

Martin Richards, ägare av Producent Circle Company (PCC) har gjort sina belopp om chicago, och har utarbetat att han skulle få betalt en del av pengarna som chicago gjord studio Miramax. Han gjorde inte, och nu stämmer han Miramax för 10 miljoner dollar. Tänk bara på all smärta och hjärtesorg som skulle ha avvärjts chicago Filmen har aldrig gjorts i första hand. Tänk på nästa gång du vill göra en shitty musikalisk om Catherine Zeta Jones sjunger om jazz i en hatt, Miramax.

Statistiskt, 2002 filmversion av chicago (DVD-skivor) är det 144: e bästa film som någonsin gjorts, tucked snyggt mellan The Runaway Bride och Mulan. kritiskt, chicago var också en stor hit, scooping sex Oscars - jämnt fast det är i princip en film där Richard gere sjunger en sång. Löjlig.

En av Oscarerna som chicago vann var för Bästa bilden, och var plockas upp av Martin Richards, producent av chicago. Men nu har saker blev sur för Richards, Miramax och chicago, med Martin Richards stämma Miramax för 10 miljoner dollar.

chicago är tydligen den mest kommersiellt framgångsrika filmen som Miramax någonsin gjort, tar över 300 miljoner dollar över hela världen. Och Martin Richards hävdar att han är in för en skära av det. Han och PCC ägde filmrättigheterna till 1970-talet musikaliskt chicago, och vände chicago in i en film på premissen att han skulle få en sänkning av intäkterna. Men det har inte hänt, enligt Martin Richards.

Richards hävdar att Miramax försökte införa en vinstöverenskommelse på honom - som i den skumma världen av Hollywood finansiering innebär att PCC skulle ges ca 50p på 100 år - men Martin Richards instämde inte i detta. Rättegången säger att

"Medan PCC inte kan bestämma med precision de belopp som den är skyldig, uppskattar det att Miramaxs överträdelse av kontrakt har kostat det inte mindre än 10 miljoner dollar."

$ 10 miljoner för att göra chicago? Vi tror att vi förtjänar 10 miljoner dollar, bara för att sitta genom den jävla saken i första hand.

Läs mer:

Producenten stämmer över Chicago - Detta är London

[historia av Stuart Heritage]

Rekommenderad: