Skräpbilar vi älskar: Vauxhall Calibra - Twist One For Skibadee

Skräpbilar vi älskar: Vauxhall Calibra - Twist One For Skibadee
Skräpbilar vi älskar: Vauxhall Calibra - Twist One For Skibadee
Anonim
Image
Image

Förra gången du hittade dig själv uppskuren vid lamporna var det förmodligen av någon numbskull som körde en Calibra.

Låt inte det släcka dig. Det har så mycket mer att erbjuda än att inte vara en kavaljerare.

Sorterad:

Det var en vacker snygg bil Calibra, både i sin storhetstid och nu. Vissa folk har jämnt jämfört den med Mazda RX-8, men de skulle vara mycket fel. Det är en bra bil och Calibra, för all sin sexighet på kryssningsfronten, är det verkligen inte.

Från 1990 pressade Calibra åtta år av brittisk försäljning innan han blev för geezer för sitt eget bästa och döende av bildproblem. Den roaming baksidan var tydligen en del av ett problem också.

Och medan vi är i ett stekande humör, vilken typ av färgalternativ var "Rjoca Metallic"? Tro oss, den typ av person som köpte en ny Calibra drick under inga omständigheter vin.

Ljuv:

Tillbaka till de bra sakerna.

Calibra var en aerodynamisk dröm. Skönhet med funktion, Paris Hilton med en hjärna, Michael med en karriär - en coupe som Vauxhall aldrig skulle replikera igen med sådan brutal effektivitet. Även om det smärtar oss att säga - eftersom det finns så många bilgexempel där ute - fungerar Calibra väldigt bra som en mod-bil. Den reagerar snyggt på tinkering och slutar bra med några blygda sidokjolar.

Ordet är att den snabbaste bilen i världen är en Calibra. Etsning en rapporterad 0-60 tid av 1,25 sekunder, och klart har gynnats av några milda modifikationer sedan man lämnat produktionslinjen. Den här roliga och snygga skapelsen är typisk för varför Calibra har repet. Även om vissa människor gillar detta rykte; Att vara en Kev är vilken biling handlar om när du inte kan släppa din ungdom, resten av oss saknar en förförisk tarmac-licker helt enkelt för att vi inte vill se ut som en röv.

Flava:

V6 turbo är Calibra att ha, men det blir inte lätt att hitta en som inte har introducerats i världen av tatueringsöverföringar och boot-space-ampere. Framhjulsdriften Vee är en arg enstaka. Det fortsätter där den redan intressanta 2,0 liter släpper av och fortsätter att gå tills polisen hamnar ihop.

Om du vill ha en Vauxhall Calibra med lite liv kvar i det, glöm inte läderhjulen, en något mindre grå inredning och montera fabriksspoiler. Varje modell med en fullständig historia ska göra dig stolt. Om du hittar en V6, anser du antingen dig själv lycklig eller letar efter den dolda kameran. Om något Vee-exempel är till salu på under 1000 kr steg bort, lugnt, med din hoppare över munnen. Det enda som håller den skräpet i ett stycke kommer att vara svängpunkterna.

Vi har funnit en respektabel Vauxhall Calibra på eBay. Synd att de inte visar en bild av ägaren men som det kan berätta för oss mycket mer.

Taser:

Vi är inte kategoriska på hur mycket vi faktiskt kärlek Vauxhall Calibra. Vi vet bara att vi saknar något speciellt genom att hata det.

Calibra kom från en ovanlig tid när biltillverkare experimenterade mer och lyckades mindre. För alla dess ansedda pålitlighetsproblem och känslighet för tonårså vandaler, var Calibra en tappert ansträngning för att ta tillbaka de stora flottan sjuttiotalet. Tänk bara vad det kunde ha sett ut som om det var krom?

Inte konstigt att de inte kan sluta pimping det. Kolla in tikan i Banlieue 13.

[berättelse av Chris Laverty]

Rekommenderad: