Russell Okung och det värsta $ 53 miljoner kontraktet någonsin

Video: Russell Okung och det värsta $ 53 miljoner kontraktet någonsin

Video: Russell Okung och det värsta $ 53 miljoner kontraktet någonsin
Video: Vegan Since 1951! 32 Years Raw! A Natural Man of Many Skills; Mark Huberman - YouTube 2023, Oktober
Russell Okung och det värsta $ 53 miljoner kontraktet någonsin
Russell Okung och det värsta $ 53 miljoner kontraktet någonsin
Anonim

När offensiv tackling meddelade Russell Okung att han hade kommit överens med Denver Broncos på en femårsaffär värd 53 miljoner dollar, var den fotbollslösa fria världen förvånad. Inte för att Broncos betalade honom en galen summa pengar. Det berodde på att han förhandlade affären utan en agent.

"Jag fick affären som jag ville," berättade Okung för media.

Spelare har försökt att förhandla fram avtal utan en agents tjänster tidigare. Ofta slutade de, lämnade mycket pengar på bordet och undertecknade ett mycket teamvänligt kontrakt.

Ingen trodde Okung skulle vara undantaget från regeln? Skulle det äntligen finnas en spelare som agerade som sin egen agent och hade inte en dåre för en klient?

Nej.

Som det ursprungligen rapporterades såg det ut som en enorm affär. Men eftersom detaljerna offentliggjordes blev det uppenbart att affären var långt ifrån enorm. Faktum är att om en agent hade förhandlat fram avtalet skulle han ha blivit avfyrade av ett antal skäl.

Kevin C. Cox / Getty Images
Kevin C. Cox / Getty Images

För en inkluderade den inga garanterade pengar och ingen signeringsbonus. Lane Johnson tecknade en femårig, 56 miljoner dollar deal med örnarna i januari och fick $ 10 miljoner signeringsbonus och 35,5 miljoner dollar garanterad. Kansas City gav Mitchell Schwartz $ 20,7 miljoner garanterad och en $ 7 miljoner signeringsbonus för att få honom ifrån Cleveland. Bryce Harris tecknade bara ett årsavtal för $ 860 000, men han fick fortfarande en $ 60 000 signeringsbonus och $ 60 000 garanterad från Atlanta.

Ryan Clady, killen Okung förväntas ersätta, fick en $ 3 miljoner signeringsbonus med 15 miljoner dollar garanterad när han undertecknade sin femåriga affär för 52,5 miljoner dollar tillbaka 2013.

Om det misstaget inte var tillräckligt illa är avtalet inte faktiskt för 53 miljoner dollar och fem år. Det är ett årskontrakt på 5 miljoner dollar (med högst 8 miljoner dollar med incitament), med ett alternativ på fyra år, 48 miljoner dollar med 20,5 miljoner dollar garanterat.

Skulle Broncos besluta att de inte vill betala honom 12 miljoner dollar per år de närmaste fyra åren, kan de avböja alternativet, och Okung kommer än en gång på marknaden för fria agenter. Om de gör det blir han den fjärde högsta betalda tacklingen i ligan. Förra säsongen, enligt Pro Football Focus, rankade han 24th i ligan.

Börja låta som en ganska dålig affär? Nåväl - det blir värre.

Broncos kunde faktiskt komma undan med att betala honom bara 1 miljon dollar, med tanke på hur det första året av avtalet är strukturerat. Hans grundlön är 2 miljoner dollar, han får en roster bonus på 2 miljoner dollar när han är på rosteren för ett regelbundet säsongsspel, och han får en bonus på 1 miljon dollar för att delta i lågsäsongsprogrammet men inte tills det slutar.

Så om Broncos ville, kunde de skära honom lös när som helst innan off-season programmet slutar och inte är skyldig honom en dime.

Hej, han var i alla fall inte tvungen att ge sin agent tre procent ($ 1,59 miljoner) för att förhandla om ett sådant tågavbrott av en affär.

Rekommenderad: