Russell Westbrook gör den största donationen av tidigare UCLA-basketbollsspelare till universitetet

Russell Westbrook gör den största donationen av tidigare UCLA-basketbollsspelare till universitetet
Russell Westbrook gör den största donationen av tidigare UCLA-basketbollsspelare till universitetet
Anonim

Dessa dagar är det lätt att glömma var många av våra favorit NBA superstjärnor spelade sin college basket. De spenderar så lite tid på college, att de i många fall inte är tillräckligt långa för att folk ska associera dem med skolan.

Många NBA-fans kanske inte vet var Oklahoma City Thunder-superstjärnan Russell Westbrook gick till college. Men UCLA-fans och spelare kommer inte att glömma honom snart. Tack vare en donation han gjorde till basketprogrammet kommer spelarna att se sitt namn varje gång de går till träning när den nya anläggningen öppnas.

(Foto av J Pat Carter / Getty Images)
(Foto av J Pat Carter / Getty Images)

Det officiella ordet är att hans donation är den enskilt största någonsin av en tidigare spelare (betydligt så). Som en tacksamhet har idrottsavdelningen meddelat att praktikdomstolen i den nya toppmoderna anläggningen kommer att namnges efter honom (Russell Westbrook Court).

Han spelade bara två årstider på UCLA, men han fick dem att räkna, genom att hjälpa laget att göra Final Four i båda säsongerna. De markerade första gången UCLA hade spelat i Final Four sedan Jim Harrick-dagarna. Efter sin sophomore säsong valde han att gå in i utkastet och togs av Seattle Supersonics (nu Oklahoma City Thunder) med den fjärde plockningen.

"Jag älskade min tid vid UCLA och hoppade på möjligheten att ge tillbaka till universitetet som gav mig fantastiska möjligheter och bra minnen", sa Westbrook i ett pressmeddelande. "Jag är verkligen hedrad att vara en del av arvet som är Bruin Basketball."

UCLA kommer att hedra Westbrook och erkänna sin donation formellt under Bruins konferenshusöppnare mot Arizona den 7 januari. För att det ska bli en sann Russell Westbrook-upplevelse för fansen kommer de som närvarar att få ett par glasögonramar som de som Westbrook har varit känt att bära under presskonferenser.

Det här är inte första gången han har använt sin kändis och pengar för att ge tillbaka till samhället. År 2012 grundade han Russell Westbrook varför inte? Fundament. Syftet med det är att lära barn att möta deras svårigheter, kämpa igenom dem och aldrig ge upp.

UCLA har arbetat med att skaffa pengar från privata donationer för att gå till slutförandet av det nya basketcentrumet. Sedan förra våren har de höjt över 17 miljoner dollar och hoppas kunna överstiga 25 miljoner dollar innan byggandet avslutas 2017.

Hittills har den största donationen varit från musikproducenten Mo Austin som centrumet kommer att kallas för (han donerade 10 miljoner dollar).

Rekommenderad: