Hur St. Louis Rams Ägare Stan Kroenke tjänade sin $ 7,7 miljarder förmögenhet

Video: Hur St. Louis Rams Ägare Stan Kroenke tjänade sin $ 7,7 miljarder förmögenhet

Video: Hur St. Louis Rams Ägare Stan Kroenke tjänade sin $ 7,7 miljarder förmögenhet
Video: $790 million settlement reached between St. Louis, NFL, & Kroenke - YouTube 2023, Oktober
Hur St. Louis Rams Ägare Stan Kroenke tjänade sin $ 7,7 miljarder förmögenhet
Hur St. Louis Rams Ägare Stan Kroenke tjänade sin $ 7,7 miljarder förmögenhet
Anonim

Stan Kroenke och hans St. Louis Rams har varit i nyheten mycket nyligen, eftersom hans lags öde är kvar i luften. Var kommer Ramsna att ringa hem nästa säsong? Kommer de att flytta till Los Angeles eller kommer de att stanna i St. Louis?

Om han ska flytta laget till Los Angeles ser det ut som att han måste betala en omlokaliseringsavgift på 500 miljoner dollar. Medan för de flesta som verkar skandalöst, men för en kille värd 7,7 miljarder dollar är det inte så stor en affär.

Ja, mannen är värd $ 7,7 miljarder, och han fick lite av det på ett sätt som varje kille har drömt om.

Dilip Vishwanat / Getty Images
Dilip Vishwanat / Getty Images

Han började samla sin förmögenhet på egen hand när han grundade Kroenke Group, ett fastighetsutvecklingsföretag 1983. Sedan hon gift sig med Ann Walton, dotter till den sena Wal-Mart grundaren Bud Walton, har han varit i en bra position att utveckla torg som omger nya Wal-Mart-butiker. När Bud Walton dog, arvde de en andel på 4,8 miljarder dollar i Wal-Mart.

Kroenke bildade ett annat fastighetsbolag 1991, THF Realty (som står för att ha kul). Han är också majoritetsägare till flera arbetsrancher, och är den nionde största markägaren i landet med 848 631 hektar till hans namn.

Så var är den del som varje kille har drömt om?

Tillsammans med hans fastighetsinnehav har han investerat i professionella sportlag i flera år (genom Kroenke Sports Enterprises). Han har ägt 100 procent av Denver Nuggets och Colorado Avalanche sedan 2000. Ett par år senare samarbetade han med John Elway och blev delägare till ett Arena Football League-team, Colorado Crush. Han utvidgade sitt imperium för att inkludera Colorado Mammoth (National Lacrosse League) och Colorado Rapids (Major League Soccer) 2004. Han är också den största spelaren i Premier League fotbollsklubben Arsenal.

Hans involvering i NFL startade 1995, när han köpte en 40 procent andel i laget, 1995, då Rams flyttade till St. Louis. Som en del av hans affär hade han rätt till första vägran att köpa resten av laget från Georgia Frontiers gård. Han utövade det alternativet 2010 när han köpte resten av laget för 750 miljoner dollar. Laget är nu värd 1,45 miljarder dollar.

Men för att göra det var han tvungen att ge upp sin kontrollande andel i lavin och nuggets, som han överförde till sin fru.

Så - hur fick han sin $ 7,7 miljarder förmögenhet? Han gjorde sin förmögenhet genom fastigheter, arv och genom att investera i flera sportlag (vilken kille skulle inte älska att äga flera sportlag?).

Rekommenderad: