Stephon Marbury tar tillbaka sina Starbury-skor, och han har en hemlighet om Jordan Brand

Video: Stephon Marbury tar tillbaka sina Starbury-skor, och han har en hemlighet om Jordan Brand

Video: Stephon Marbury tar tillbaka sina Starbury-skor, och han har en hemlighet om Jordan Brand
Video: Stephon Marbury Pulls Off His Legendary Ball Fake on Vlade Divac (2001 ASG) - YouTube 2023, Oktober
Stephon Marbury tar tillbaka sina Starbury-skor, och han har en hemlighet om Jordan Brand
Stephon Marbury tar tillbaka sina Starbury-skor, och han har en hemlighet om Jordan Brand
Anonim

Stephan Marbury har inte spelat ett spel i NBA sedan 2009. Men han är fortfarande bollning, gör en karriär för sig själv i Kina, där han vann vinnarförbund med Beijing Ducks i tre av de senaste fyra säsongerna. Det är en tillräckligt bra prestanda att han släpper ut sina Starbury-skor igen.

Marbury släppte sin skos första gången 2006, genom ett partnerskap med Steve & Barrys, den nuvarande detaljhandelsföretaget. Marbury skor var anmärkningsvärda för deras låga pris på bara $ 14,98 per par, och poängvaktnämnden fick bara pengar från faktisk skoförsäljning, inte för att bara godkänna dem. Han hade problem med att skorna växte upp och ville designa några som inte skulle sätta barn i ett liknande dilemma.

Men när Steve & Barry likviderade sina slutliga butiker under 2009, försvann linjen tillsammans med dem. Tills nu. Marbury tillkännagav nyligen att hans Starbury-linje av skor gör en comeback.

Peter Kramer / Getty Images
Peter Kramer / Getty Images

Han släppte också en annan bombshell över en serie tweets: Hans skor är gjorda i samma utomeuropeiska fabriker som Jordan Brand skor för fem dollar per par, men prisskillnaden är astronomisk. I en annan tweet skrev Marbury helt enkelt "$ 250 VS $ 15." Jordan Brand skor varierar var som helst från $ 75- $ 250, enligt Nike hemsida. Det är potentiellt en 1,567% ökning av priset från Starbury till Jordan skor.

Tillbaka när Starbury-linjen släpptes första gången gjorde Marbury ett påstående att om du skar sin sko eller någon annan basketsko i hälften, skulle du ha samma grundläggande material. Ett fåtal försäljningsställen tog honom upp på det erbjudandet, och medan resultaten var blandade var den allmänna konsensusen att Starbury var en tillräckligt solid sko för vardagligt slitage, och i vissa fall visade testen att Starbury var nästan identisk och kunde användas för basket.

Jordan Brand krossar fortfarande all konkurrens på skoparknaden, vilket gör 2,2 miljarder dollar mer per år än nästa närmaste konkurrent (antydan: den konkurrenten är inte Starbury). Marbury har aldrig släppt ekonomiska uppgifter relaterade till hans skoförsäljning, men kanske med sin senaste framgång i utlandet, är redo för en återkommande.

Marbury, som gör omkring 2 miljoner dollar per år i Kina, ligger i genomsnitt 19,3 poäng och 7,6 hjälper 13 årstider i NBA. Han har en nettovärde på 45 miljoner dollar - men bara tiden kommer att berätta om Starbury comeback hjälper honom att lägga till det.

Rekommenderad: