Steve Sarkisian Suing USC för $ 30 miljoner, hävdar att han var felaktigt avslutad

Video: Steve Sarkisian Suing USC för $ 30 miljoner, hävdar att han var felaktigt avslutad

Video: Steve Sarkisian Suing USC för $ 30 miljoner, hävdar att han var felaktigt avslutad
Video: Steve Sarkisian Suing USC, Claims Alcoholism Is "Disability" - YouTube 2023, Oktober
Steve Sarkisian Suing USC för $ 30 miljoner, hävdar att han var felaktigt avslutad
Steve Sarkisian Suing USC för $ 30 miljoner, hävdar att han var felaktigt avslutad
Anonim

Säsongen 2015 har varit en absolut berg-och dalbana för USC-trojanerna. Efter två segrar för att starta säsongen såg laget att falla ifrån varandra eftersom det föll två av sina nästa tre, men det var inte hälften av det. Rykten började att överträffas som huvudtränare, Steve Sarkisian, hade ett dricksproblem.

Han släpptes därefter, laget återupptog sig för att vinna åtta matcher och tjäna en plats i Pac-12 Championship-spelet och kommer att spela Wisconsin i Holiday Bowl. Interim huvudtränare Clay Helton heter den nya huvudtränaren, och allt tycktes vara tillbaka på rätt spår.

Det vill säga tills den tidigare huvudtränaren Steve Sarkisian lämnade in en felaktig uppsägning mot rättegången mot skolan.

Foto av Stephen Dunn / Getty Images
Foto av Stephen Dunn / Getty Images

"I stället för att stödja sin huvudcoach, Steve Sarkisian, när han behövde sin hjälp mest, slog USC honom till kanten", säger stämningen. "I stället för att hedra det kontrakt som det gjorde med Steve Sarkisian, sparkade USC honom till kanten. I stället för att ta emot Steve Sarkisians funktionshinder, sparkade USC honom till kanten."

Rykten om hans alkoholmissbruk började flyga efter förlusten till Washington. Enligt rapporter hade han visat sig öva sig berusad, och var tvungen att skickas hem efter att ha visat upp ett möte som luktade som alkohol före träning. Många av hans assistenter trodde även att han var full i Arizona State-spelet (en 42-14 seger).

När Sarkisian inte visade sig träna den 11 oktober, ringde han till kontoret av USC Atletic Director Pat Haden. Under mötet sade Haden att han kunde säga att sarkisian inte hade rätt. När mötet avslutade Haden satte Sarkisian på obestämd ledighet, men slutade skjuta honom nästa dag.

Haden erkände senare att skolan inte gjorde en ordentlig bakgrundskontroll på Sarkisian innan han anlitade honom. Om han hade, skulle han ha vetat om flera alkoholrelaterade incidenter han var inblandad i i Washington.

Enligt dräkten borde USC ha gett honom chansen att få hjälp för sin invaliditet - alkoholism - innan han släppte honom. De är skyldiga att göra det enligt Kalifornien lag. I stället sparkade de honom via e-post medan han var på ett plan till en behandlingsanläggning.

Som svar på hur han avfyrade söker Sarkisian nu 12,6 miljoner dollar i skador, men hans advokat tror att han kan få så mycket som 30 miljoner dollar.

USC-tjänstemän tror att kostymen är baslös och att universitetet inte är skyldigt för honom en dime, och de kan ha ett ganska bra fall. Vid ett talande engagemang tidigare i år verkade sarkisian vara full, eftersom han gav ett talangssnabbt tal. Han sa senare att det var för att han hade blandat medicin med alkohol. Som ett resultat säger Haden att han hade lagt en nolltoleranspolitik på Sarkisian.

I ett uttalande sa universitetet att det hade erbjudits att hjälpa honom att söka behandling, men han vägrade det och sa att han inte hade något problem.

Rekommenderad: