Topp 10 mest dyra stadioner i världen

Video: Topp 10 mest dyra stadioner i världen

Video: Topp 10 mest dyra stadioner i världen
Video: MINA 3 BÄSTA AKTIER 2022. Så mycket pengar har jag investerat! - YouTube 2023, Oktober
Topp 10 mest dyra stadioner i världen
Topp 10 mest dyra stadioner i världen
Anonim

Om du bygger det kommer de att komma. En röst i ett kornfält berättade för Kevin Costner att det skulle ske, och det var säkert nog folket kom. Idrottslagsägare har spenderat små förmögenheter för att bygga den (stadioner) och säkert nog kommer folket. Flera nya NFL-stadioner är under uppbyggnad och 1 miljard dollar är den nya bottenvåningen för tillträde.

Minnesota Vikings spenderar ungefär 1 miljard dollar på sitt nya hem. Atlanta Falcons spenderar $ 1,4 miljarder på deras, den föreslagna Laddare / Raiders stadion kostar $ 1,7 miljarder, och Rams ägare Stan Kroenkes arenaprojekt i Inglewood, Kalifornien förväntas kosta upp till 1,86 miljarder dollar.

Tokyo skrotade nyligen planer på att bygga en $ 2 miljarder stadion för OS 2020. Hade de inte gått tillbaka till ritbordet skulle det ha varit den dyraste stadion i världen. De tio dyraste stadionerna i världen är följande:

Nr 10: Rogers Center (Toronto, Ontario, Kanada) 930 miljoner dollar

Hemmet för Toronto Blue Jays och Toronto Argonauts har plats för cirka 54 000. Buffelräkningarna brukade spela hemspel där. Från tid till annan är det också värd för andra stora evenemang som konventioner, mässor, konserter, resande karnevaler och monster truck show.

No.9: Stade de France (Saint Denis, Frankrike) 974 miljoner dollar

Om du är en rugby- eller fotbollsfans i Frankrike, så är chansen att du har varit i ett spel på 80 000-sätestadion. Det var också värd för '98 FIFA World Cup Final.

Nr 8: International Stadium Yokohama (Yokohama, Japan) 990 miljoner dollar

Även känd som Nissan Stadium, öppnade denna 72000+ sätestadion 1998 och är hemma för Yokohama F. Marinos. Det var värd för några FIFA World Cup-spel under 2002 och kommer att spela en viktig roll när Japan är värd för sommar OS i 2020.

Nr 7: Madison Square Garden (New York City, NY) 1,1 miljarder dollar

Hemmet för New York Knicks är nästan lika ikoniskt som laget som spelar där. MSG som det kallas har funnits sedan 1968 och värd så mycket mer än bara basketspel under åren, inklusive den första Wrestlemania. Byggkostnaderna i68 var 123 miljoner dollar, vilket motsvarar 776 miljoner dollar idag. Lägg till på 322 miljoner dollar till renoveringar 1991 och du får 1,098 miljarder dollar. Det är för närvarande under renovering igen (förväntade kostnader 800 miljoner dollar).

Nr 6: Levis stadion (Santa Clara, Kalifornien) 1,3 miljarder dollar

Liksom de flesta NFL-stadioner, spelar den här värd för ett antal college-fotbollsevenemang (bland annat) tillsammans med hemmet för San Francisco 49ers. När det öppnades 2014 blasted det för att ha ett fattigt fält, vilket tvingade laget att ersätta soden innan säsongen började, och har kritiserats för brist på skugga.

Nr 5: Wembley Stadium (London, England) 1,35 miljarder dollar

Denna 90 000 sätestadion är den största i Storbritannien, men bara den näst största i Europa. Byggd på platsen för den ursprungliga Wembley Stadium, har det arrangerat en mängd olika evenemang, inklusive fotbollsspel, rugbyliga och fackliga matcher, boxning, amerikansk fotboll, konserter och mycket mer.

Nr 4: AT & T Stadium (Arlington, TX) 1,4 miljarder dollar

När det öppnades 2009 blev det snabbt känt för sin enorma videoskärm som den enstaka punter skulle slå under spel. Det främsta syftet med 85 000-sätestadion är att spela hem för Dallas Cowboys, men ägaren Jerry Jones är värd allt och allt där från Super Bowl till konserter till basketspel, motorsport och collegefotbollsspel

Nr 3: Olympic Stadium (Montreal, Quebec) 1,47 miljarder dollar

Byggdes tillbaka på 1970-talet för 1976-sommarspelen, var det hemma för Montreal Expos för en tid och har spelat värd för fotboll, fotboll, konserter och mässor, men har för närvarande ingen som ringer på 66 000 sittplatsstadion hem. Den ursprungliga kostnaden var 264 miljoner dollar, men när du justerar för inflationen stiger antalet till 1,47 miljarder dollar.

Nr 2: Yankees Stadium (Bronx, NY) 1,5 miljarder dollar

Hemmet för New York Yankees öppnade 2009 och har plats för cirka 49 000 fans. Många var leery om det eftersom det innebar att de lämnade den ursprungliga Yankees Stadium, huset som Ruth byggde. När det var öppnat blev emellertid några problem snabbt bortglömda.

Nr 1: MetLife Stadium (Rutherford, NJ) 1,6 miljarder dollar

Hemmet för New York Giants och New York Jets öppnade 2010 och har plats för cirka 82 000 personer. Medan den primära användningen är för fotboll, har den använts för andra saker (dvs Wrestlemania).

John Moore / Getty Images
John Moore / Getty Images

Rekommenderad: