Tor Peterson Net Worth

Video: Tor Peterson Net Worth

Video: Tor Peterson Net Worth
Video: #SecretsSelfmadeBillionaires 1683 #TorPeterson #Secretive #Single #CoalKing #Billionaire #Glencore - YouTube 2023, Oktober
Tor Peterson Net Worth
Tor Peterson Net Worth
Anonim

Tor Peterson Net Worth: Tor Peterson är en amerikansk affärsman som har ett nettovärde på 2,2 miljarder dollar. Den enda amerikan bland schweiziska miljonärer på råvaruhandeln Glencore Xstrata, gick med i världens rikaste stam tack vare sin 3% andel i företaget. Innan han gick med i Glencore, tillbringade han sex år som råvarumarknadsagent på Phibro-Salomon i New York. Han åkte först till Schweiz för att gå i skola och nu bor han i Zug. Medan han gör miljarder utomlands bor hans bror, Gunnar, i Los Angeles. Där tjänar han en personlig tränare till A-list kändisar som Sophia Vergara, Angelina Jolie och Kim Kardashian.

Han arbetade som marknadsförare i fem år på Phibro-Salomon i sina kontor i New York, Elfenbenskusten och London. Han flyttade senare till Glencore som marknadsförare 1992, där han steg upp genom ledningar som fick erfarenhet och kompetens inom koltillgångar. Han var också ansvarig för regioner som Ryssland, Colombia och Europa. 2002 blev Peterson utnämnd av Glencore International plc för att vara direktör av kolvaruavdelningen i företaget som lyckades med Ivan Glasenberg. Hans ansvar innefattar att övervaka marknadsföringsverksamheten globalt, hantera institutionernas tillgångar, strategi och verksamhet. Han äger för närvarande 3% av Glencore som gör honom till den enda amerikanska i det schweiziska handelsverket.

Rekommenderad: