Tyson Fury står för att göra $ 45 miljoner + för att slå Wladimir Klitschko

Video: Tyson Fury står för att göra $ 45 miljoner + för att slå Wladimir Klitschko

Video: Tyson Fury står för att göra $ 45 miljoner + för att slå Wladimir Klitschko
Video: The BIGGEST Mental Beatdown in Boxing History! - YouTube 2023, Oktober
Tyson Fury står för att göra $ 45 miljoner + för att slå Wladimir Klitschko
Tyson Fury står för att göra $ 45 miljoner + för att slå Wladimir Klitschko
Anonim

Det kan vara länge innan boxningsvärlden ser att kämpar tar hem pengarna Floyd Mayweather gjorde för en enda kamp, om det någonsin händer, men det betyder inte att det inte är galen pengar som fortfarande ska göras. Tyson Fury kom inte nära att göra "Mayweather" pengar för hans senaste kamp med Wladimir Klitschko, men det var fortfarande inte halv dåligt.

Som de flesta fighters sade Fury att han inte gör det för pengarna, han gör det för ära. Men han är förmodligen ganska nöjd med hur mycket pengar han står att göra, förutom att man tjänar WBO, IBF och WBA-titelbälten.

PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images
PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images

Slutliga siffror har ännu inte delats, men 4: 1 underdogen gjorde 5 miljoner pund (7,5 miljoner dollar) bara för att delta i kampen. Efter betalningsvisa siffror och biljettförsäljning tabeller, står han för att göra över 30 miljoner pund (45 miljoner dollar) för sitt enhälliga beslut att vinna över Klitschko. Inte en dålig dagslön för en 27-årig.

Oddsen var inte så brant som de var för Andre Berto att slå Mayweather, men han var inte förväntad att slå sin 39-årige motståndare. Klitschko hade inte förlorat sedan hans kamp 2004 mot Lamon Brewster (5: e omgången TKO).

Så säker som han var i hans chanser att slå långtidsmästaren, trodde inte några av hans familjemedlemmar att han kunde göra det. En riklig släkting satsar även Fury 200 000 £ som han skulle förlora till Klitschko. Så tillsammans med 30 miljoner pund (45 miljoner dollar) tog han också hem ytterligare 200.000 pund (300.000 dollar) från sin släkting.

Så gott som hans ta för denna kamp var, står han för att göra ännu mer i rematchen. Klitschko har redan aktiverat klausulen i hans kontrakt som tillåter honom att få en rematch om han skulle förlora. Kampen förväntas äga rum nästa maj i Wembley stadium. Bara för att ta kampen, kommer Fury att göra 15 miljoner pund (22,7 miljoner dollar). Efter att biljettförsäljning och pay-per-view-köper är inkorporerade, står han för att göra så mycket som £ 50 miljoner ($ 75,6 miljoner) i vad som kommer att bli den rikaste kampen i brittisk boxningshistoria.

Så medan ära i att besegra en tungviktskampanj som hade hållit bälten i 11 år är bra, är lönedagen inte heller halv dålig (och kommer att bli ännu bättre nästa gång de kämpar).

Rekommenderad: