De mest värdefulla sportlag i världen 2015

Video: De mest värdefulla sportlag i världen 2015

Video: De mest värdefulla sportlag i världen 2015
Video: The Lie We Live - YouTube 2023, Oktober
De mest värdefulla sportlag i världen 2015
De mest värdefulla sportlag i världen 2015
Anonim

Av de 50 mest värdefulla sportlag i världen är den genomsnittliga nettovärdet 1,75 miljarder dollar. Det vill säga är upp 31% jämfört med förra året. Faktum är att 62 franchisor i världen är värd minst 1 miljarder dollar. Och tack vare saker som dagliga fantasiliga ligor, nya strömmande tjänster och en produkt som fortfarande är allmänt konsumerad bor (så annonsörer måste kasta ut de stora pengarna), sänks prosporterna inte när som helst snart.

Namnen på toppen är inte så mycket av en överraskning; trots allt är de lagrika med historia, som har ett antal lätt igenkännliga idrottare som donerar sina uniformer. Men vem får hävda den eftertraktade toppunkten? Vilken franchise är den mest värdefulla i hela världen?

# 10: Los Angeles Dodgers - 2,4 miljarder dollar

Trots att de hade två krukor som var i drift för Cy Young-Zack Greinke och Clayton Kershaw-dodgersna ännu en gång underachieved i postseasonen, förlorade i divisionsrundan. Dodgersna har emellertid rutinmässigt de största folkmassorna i ligan, och sedan Guggenheim Baseball Group köpte laget 2012 kommer intäkterna att fortsätta öka och uppgå till nästan en halv miljard dollar. Laget är inte rädd att spendera heller, vilket sätter folk på platsen, även om det inte har resulterat i ett mästerskap än.

# 9: New York Knicks - 2,5 miljarder dollar

Knicks har varit en skrattstock i ligan under det senaste decenniet och en halv, men locket i Madison Square Garden är för mycket för fans att ignorera. Det visar också med 278 miljoner dollar i intäkter. Spike Lee kan fortfarande hittas jawing med motsatta superstjärnor, och tack vare årets första runda utkast väljer Kristaps Porzingis (som blöjdes av Knicks fans på utkastskvällen, naturligtvis), ser laget verkligen en bra framgång på domstolen.

# 8: New England Patriots - 2,6 miljarder dollar

Förra årets Super Bowl champs ser ut att upprepa, men även om de inte alla ögon är på Tom Brady, Bill Belichick och företag när vi flyttar mot Super Bowl L. Off-season Deflategate kontroversen kan ha varit en av de dumaste idrottsmoment i den senaste historien, men allt det gjorde var att lägga fler ögon på patrioterna denna lågsäsong och inspirerade laget att komma ut att svänga 2015. Pats vann sina första 10 matcher och, förutsatt att de kan bli friska, ser primed att göra en annan köra denna postseason.

# 7: Los Angeles Lakers - 2,6 miljarder dollar

Det första NBA-laget på listan är Lakers inte främmande för kändisar. Jack Nicholson och en värd av Hollywoods finaste ses ofta domstolssidan, medan franchiseens tidigare framgång fortsätter att locka folk som är villiga att betala stora pengar för orörda platser. Beviljat, eftersom laget vann sin senaste titel 2010, har franchisen bara gått nedförsbacke, men det har inte resulterat i en värdeminskning. Nuvarande ansikte av franchisen, Kobe Bryant, tillkännagav precis hans pension, vilket innebär att ännu mer uppmärksamhet kommer att vara på Los Angeles i år, även om laget inte kan spricka 20 segrar.

Mitchell Leff / Getty Images
Mitchell Leff / Getty Images

# 6: Manchester City - 3 miljarder dollar

City Football Group, som övervakar ett antal fotbollsklubbar, inklusive Manchester City, tillkännagav nyligen ett avtal med China Media Capital Holdings, nationens största media, underhållning, sport och internetinvesteringar och operativföretag. Eftersom fotbollen fortsätter att växa i Kina, kommer detta partnerskap att gynna båda sidorna. CMC Holdings och CITIC Capital investerar 400 miljoner dollar i klubben och tar ett aktieinnehav på drygt 13%. Denna investering orsakade Man City att hoppa 23 platser i listan, hela vägen upp till nummer sjätte mest värdefulla sportfranchise.

# 5: Manchester United - 3,1 miljarder dollar

Det mest värdefulla laget från Premier League, Manchester United, tjänade cirka 782 miljoner dollar i intäkter förra året. Sedan augusti 2012 har bolaget erbjudits som ett tillgängligt köp på New York Stock Exchange. Man U har vunnit 20 First Division och Premier League titlar, senast 2013.

# 4: FC Barcelona - 3,16 miljarder dollar

Real Madrid största rival, FC Barcelona gör det bra för sig själva. Leo Messi är yin till Ronaldo's yang, och de två har haft en hälsosam rivalitet under det senaste decenniet. Och Barca är den första klubben i Europas historia för att vinna kontinentala diskanten - det är La Liga, Copa del Rey och UEFA Champions League - två gånger, en gång 2009 och igen 2015.

# 3: New York Yankees - 3,2 miljarder dollar

Yankeesna avslutade en tvåårig playofftorka denna säsong, men de förlorade i Wildspeakers en-game-match mot Houston Astros. Men för allt annat än ett år sedan det började 2002, har Yankees 'JA-nätverket varit det mest uppmärksammade regionala sportnätet. Det kunniga affärsbeslutet att investera i tv för många år sedan har betalat för Bronx Bombers, som behåller 20% av nätets vinst. Under det gångna året fick laget 676 miljoner dollar i intäkter, men det var innan det var nödvändigt att ge upp ungefär 168 miljoner dollar i inkomstdelning och obligationsbetalningar för att hjälpa till att betala ut sin stadion.

Mike Stobe / Getty Images
Mike Stobe / Getty Images

# 2: Dallas Cowboys - 3,2 miljarder dollar

Amerikas lag har varit de mest värdefulla fotbollsfranchisen under de senaste åtta åren, och dess massiva AT & T Stadium är en stor anledning till varför. Den jätte bildskärmen och den övergripande klubbens känsla medför säljmängder, säsong efter säsong.Även om cowboysna har haft en förlorad säsong i år med quarterback Tony Romo saknar mer än tre fjärdedelar av lagets spel har de ett rörelseresultat på 246 miljoner dollar. Det är 31% högre än något annat NFL-lag. Och med ett jättestort 25-årigt kontrakt på 500 miljoner dollar från AT & T till nab-namngivna rättigheter genom de närmaste årtiondena, sänks Dallas inte när som helst snart. Men hej, skulle du förvänta dig att Jerry Jones skulle hålla sig borta från rampljuset?

# 1: Real Madrid - $ 3,26 miljarder

För det tredje raka året rankas Real Madrid först som det mest värdefulla sportlaget. Med den alltid fotogena Cristiano Ronaldo som leder avgiften är Real Madrid en av de mest stödda klubbarna i världen. Trots att en rekordbrytande 22-matchande vinnande strejk hjälpte till att radera en långsam start denna säsong, lyckades Real Madrid inte försvara sin Champions League-titel, Copa del Rey, eller vinna sin liga. Ovanpå blev deras chef Carlo Ancelotti avfyrade. Men det har inte stoppat klubben från att raka på cirka 746 miljoner dollar i intäkter i år.

Denis Doyle / Getty Images
Denis Doyle / Getty Images

Här är de andra lagen värda åtminstone 2 miljarder dollar:

Washington Redskins - 2,4 miljarder dollar

Bayern München - 2,35 miljarder dollar

Boston Red Sox - 2,1 miljarder dollar

New York Giants - 2,1 miljarder dollar

Chicago Bulls - 2 miljarder dollar

San Francisco Giants - 2 miljarder dollar

Rekommenderad: