Se upp Jay Z En annan musiker vill ta över sportagenten spelet

Video: Se upp Jay Z En annan musiker vill ta över sportagenten spelet

Video: Se upp Jay Z En annan musiker vill ta över sportagenten spelet
Video: Kanye West & Jay Z In The Studio - YouTube 2023, Oktober
Se upp Jay Z En annan musiker vill ta över sportagenten spelet
Se upp Jay Z En annan musiker vill ta över sportagenten spelet
Anonim

När Jay Z grundade Roc Nation Sports tillbaka 2013, sköt många människor på idén om rap-mogul som tog sina talanger till sportstyrelsens värld. Hur kunde en rappare, som inte har någon erfarenhet som idrottsagent, ha uppriktighet att tro att han kunde locka några av de största namnen i sport för att arbeta med honom? Snabb framåt till idag, men som Kevin Durant, Robinson Cano, Skylar Diggins och Dez Bryant, bland annat undertecknar Hovs företag, verkar det som om Jay visste vad han gjorde hela tiden. Jay Z förmåga att parlay sin "coola" faktor och relationer med idrottare visade sig vara tillräckligt för att locka några av de största namnen i sport. Nu ser en annan känd musiker på att följa Hovs fotspår, och kanske på ett ännu större sätt.

Marc anthony är en av de mest kända latinska musikerna i världen. Med fem Latin Grammys, två Grammys och över 12 miljoner album sålda över hela världen har Anthony gjort ett ganska namn för sig själv i musikbranschen. Nu är han ute efter att ta över idrottsagentsindustrin och gör det på ett mycket genialt sätt.

Dave Kotinsky / Getty Images
Dave Kotinsky / Getty Images

Magnus Sports är sportarmen av Magnus Media, ett firma grundat av Anthony. Företaget letar efter att fylla ett hål i sportagentsindustrin genom att tillgodose behoven hos spanska baseballspelare, som representerar ungefär 27 procent av alla spelare.

Magnus Media släppte följande uttalande angående sitt uppdrag:

"Baseball, som musik, är en ingreppad kulturell passion för många latinamerikaner över hela världen, och det finns ingen brist på fantastiska stjärnor av latinskt ursprung. Trots det har det hittills inte funnits ett företag som är särskilt utformat för att möta deras behov."

Firman undertecknade sin första stora klient i förra veckan, Cincinnati Reds krukare, Aroldis Chapman. Magnus kommer att representera Chapman i marknadsföring, medan företaget Praver Shapiro representerar den 22-årige kubanska flamthroweren i kommande kontraktsförhandlingar. Chapman kommer vara friagent efter nästa säsong.

Huruvida undertecknandet av Chapman öppnar de latinska spelarnas flodgrottor som är undertecknade med Magnus återstår att se. Men på papper verkar det som att Marc Anthony kan ha ett bra på händerna.

Rekommenderad: