Är The Youabian Puma verkligen värt $ 1,1 miljoner?

Video: Är The Youabian Puma verkligen värt $ 1,1 miljoner?

Video: Är The Youabian Puma verkligen värt $ 1,1 miljoner?
Video: Находим клиенту кроссовки PUMA дешевле на 20% #puma - YouTube 2023, Oktober
Är The Youabian Puma verkligen värt $ 1,1 miljoner?
Är The Youabian Puma verkligen värt $ 1,1 miljoner?
Anonim

Mycket har gjorts av $ 1,1 miljoner Youabian Puma, som gjorde sin officiella debut på Los Angeles Auto Show i 2013. Många har beskrivit lyxbilen som ful, men Dr. Kambiz Youabian verkar inte tänka. Istället för att betala över 1 miljon dollar för en fancy sportbil säger ägaren och vd för Youabian Puma Automobiles att Puma var gjord för "Någon som redan har bilarna. De har så mycket pengar och är så uttråkad och vill bara ha något. Den enda personen som skulle köpa något så här. Om någon hade val mellan detta och en Ferrari på 1 miljon dollar, skulle Ferrari naturligtvis vara nummer ett."

Vissa har också kallat det här lyxiga fordonet för stort för vägen; den är 20 meter lång och 7,75 meter bred. "Jag hade designat det här ursprungligen som en sportbil," sa han. "När folk berättade för mig att de var trötta på sportbilar, det var då jag bytte till en" monster truck "-bil." Doktorn sa att han ritade den ursprungliga designen på en bit av lösa papper. Han konsulterade senare designers och byggare för att göra sin dröm till en verklighet. Youabian sa att han alltid har gillat ordet Puma. "Jag ville ha ett namn som var lätt att säga och catchy. Jag gillar också djuret, de är väldigt exotiska. De tittar på dem som gör dig rädd för dem. Med den här bilen ville jag känna att du kände att du äger väg."

FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images

Medan han inte utformar och försvarar lyxbilar, arbetar Dr. Youabian som läkare och säljer också medicinsk utrustning. Han sa att hans fordon är väldigt mycket en uppmärksammare på vägen, och han oroar sig för att människor kommer att ha olyckor från att ta för många bilder av det under körning.

Anledningen till att Puma går till 1,1 miljoner dollar är att Youabian hävdar att det tar lång tid att bygga och säger att "allt är handbyggt - många manstimmar". Han ville öppna sin egen bilhandlare i Los Angeles där Puma är gjord, men har inte kunnat producera tillräckligt med fordon för att göra det värt det.

FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images
FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images

Faktum är att endast fyra Pumas hittills har gjorts. En såld till en kund i Japan, en annan i Kina och en annan i Mellanöstern. Den fjärde Puma är för närvarande tillgänglig för försäljning. The Youabian Puma använder element från många andra fordon och blandar dem ihop. Den tar sin strålkastare från Volvo C70, dess baklyktor kommer från Buick Enclave och dess 7,0-liters V-8-motor är General Motors LS7 som används i Chevrolet Corvette Z06. Denna hardtop cabriolet kan gå från 0 till 60 miles per timme på 5,9 sekunder och har en sexväxlad automatisk växellåda. Bakhjulsdriften Puma får 14 miles per gallon i staden och 22 mpg på motorvägen. Dess högsta hastighet är elektroniskt maximal ute vid bara 95 mph.

The Youabian Puma väger 6 800 pund, vilket är jämförbart med en Hummer H2. Dr Youabian verkar vara något av en arg vetenskapsman, och du måste undra vilken typ av fordon han kommer att komma med nästa. Han fortsätter att försvara sin Puma och hotade att stämma på en bilwebbplats efter att de kallade sin skapelse "den mest löjliga bilen vid LAs bilutställning". Oavsett om du älskar eller hatar hans Puma, har han fått mycket uppmärksamhet och har gjort miljoner dollar, även om han bara har sålt tre av dem.

Rekommenderad: