De 10 mest dyra sporten

Video: De 10 mest dyra sporten

Video: De 10 mest dyra sporten
Video: WORST PUNISHMENT YET | OT 18 - YouTube 2023, Oktober
De 10 mest dyra sporten
De 10 mest dyra sporten
Anonim

Den typ av engagemang som gör en idrottsmästare är allödande och dyr. Det är därför privat eller företags sponsring är så viktigt för många elitutövare. Utan det skulle de inte kunna uppnå den spelnivå som de gör. Från gymnaster, till tennisspelare, till simmare, genomgår gymnasieutövare runt om i världen omfattande träning, provning och konditionering. Deras utbildningsregimen kan kosta miljontals dollar, och utrustning, resor, mat och sjukvårdskostnader kan göra deras dagliga liv ännu dyrare. Inte alla idrott är vansinnigt dyrt (hackey säckar någon?), Men för de som är, är du bättre beredd att ta ut några seriösa pengar. Här är en snabb lista över 10 mest dyra sporten. Att delta i dessa kan enkelt tömma din plånbok, och sedan några.

10. Ridssport

Ridning är en dröm för många, många barn. För dem på toppen av sporten, som inkluderar dressyr, showhoppning och eventing - underhåll och träning av din häst, reser till evenemang och stabling av djuret på lämpligt sätt kan kosta mer än de flesta gör inom två år. Om du vill fokusera på ridsport av denna typ, var beredd att gaffla över de stora pengarna.

9. Polo

Polo ses redan som en sport för eliten. Ordet framkallar bilder av Abercrombie och Fitch-stil män som rider runt på den engelska landsbygden. Det här är inte en helt felaktig bild. Liksom vår # 10-sport kräver polo inköp av en elithäst, och kräver då underhåll, träning och resa med den hästen. För att inte äga flera av dessa djur, om du ska ha ett lag. Skadefrekvensen är också hög, så var beredd att betala för sjukvårdskostnader för både dina hästar och mänskliga spelare.

8. Formel 1

Varje sport som kräver att du äger en bil kommer att bli dyr. Att göra det till Formel 1 kräver ett livslångt engagemang som vanligtvis börjar med racing på go-kart-kretsen när du är i grundskolan. Därifrån utgår du till motorcyklar och stockbilar, och så småningom, förhoppningsvis, gör du till Formel 1, där ett enda däck kostar mer än den genomsnittliga familjesedan. Du behöver också ungefär 190 000 dollar för att delta i en tävling. Företagssponsorer är ett måste i Formel 1-världen. Var beredd på höga medicinska kostnader, eftersom skador kommer med territoriet.

7. Segling

Segling verkar så lugn, men i elitänden av segelvärlden är det stor affär. Segling själv är inte så dyrt, men köper en avancerad båt och den bästa utrustningen kan köra en stor prislapp. Dyrare, lagrar båten och behåller den när den inte är i vattnet. Eftersom du bara kan segla det 2-3 månader av året, kommer majoriteten av dina pengar att hålla den havs värdig medan den är på torrt land.

6. Femkamp

Varför drabbas av en sport, när du kan spendera dina pengar på fem? Om du ska delta i en femkamp, måste du ha omfattande träning i fäktning, simning, ridning, löpning och marksmanship. Du kommer också att behöva en häst, en pistol, en fäktningsfolie och kostym, och simning och körutrustning. Tävling i femkampen är inte för svagt i hjärtat eller i plånbokens ljus.

5. Wingsuiting

Den faktiska vingarna är förvånansvärt billig på endast $ 2500. Att komma in i luften och tillbaka till marken säkert är dock en helt annan boll av vax. Var beredd att betala för fallskärmshoppning, fallskärmshoppning, din pilot, planet, försäkring och listan fortsätter.

4. Bobsledding

Bobsledding är lite som Formel 1 utan bilen. Du behöver sponsring, och du behöver ett fordon. Elite bobsleds är underverk av vetenskap och mekanik, och de är inte billiga. Dessutom är tillgången till bobsledningar runt om i världen begränsad, så det kostar pengar varje gång du tränar. Slutligen är bobsledding en lagsporter, så många kostar alla träning och utrustning med fyra.

3. Hot Air Balloon Racing

Japp. Du kan köra luftballonger med varmluft. Du behöver dock en förbättrad ballong utformad för högre hastigheter, med den senaste hastigheten och navigeringstekniken inbyggd i den. Du måste också betala för en plats för att lagra den och för orimliga tävlingsavgifter. Lycklig ballongning!

2. Backhoppning

Även skidåkning för skojs skull kan vara dyrt, så det är uppenbart att skidåkning på mästerskapsnivå är exponentiellt så. Skidhoppning kräver extra specialutrustning, tillgång till skidhopp, tränare och ännu viktigare en mycket dyr försäkring. Ingen löper ut för att försäkra en person som villigt flyger ner en brant lutning vid maniacal hastigheter och sedan skjuter ut i luften i ett försök att flyga längre än den föregående personen.

1. Whitianga Festival of Speed

Namnet säger allt. Denna årliga tävling, som hölls i Nya Zeeland, är uppbyggd kring flera sporter som handlar om hastighet. Evenemanget omfattar en helikopterlopp, en offshore-motorbåt, jetski, rallybil vs helikopterracing och fallskärmshoppning, bland annat. Att köpa och underhålla utrustningen för jämn en av tävlingarna ger dig tillbaka sex siffror.

Jan Hetfleisch / Bongarts / Getty Images
Jan Hetfleisch / Bongarts / Getty Images

Rekommenderad: