Billionaire Roundup: Rymden till rymden; Kinas växande idrottssektor; Och dödsdödens död

Video: Billionaire Roundup: Rymden till rymden; Kinas växande idrottssektor; Och dödsdödens död

Video: Billionaire Roundup: Rymden till rymden; Kinas växande idrottssektor; Och dödsdödens död
Video: Rocket launches first Chinese civilian into space - BBC News - YouTube 2023, Oktober
Billionaire Roundup: Rymden till rymden; Kinas växande idrottssektor; Och dödsdödens död
Billionaire Roundup: Rymden till rymden; Kinas växande idrottssektor; Och dödsdödens död
Anonim

Den här veckan är miljonärer som Mark Zuckerberg ute med att ha barn och donerar de flesta av sina förmögenheter i ett försök att göra världen till en bättre plats för våra barn. Andra kämpar över raketfartyg på Twitter, tar livshotande chanser och försöker bli överlord för alla sporter. Det är bara en vecka av miljardär shenanigans.

Klash Of The Titans: I rymden

Billionaires Jeff Bezos av Amazon och Elon Musk från Tesla Motors och Space X, fick ett Twitter-krig förra veckan. Bezos, som också är grundare och vd för rymdflygbolaget Blue Origin, tog på Twitter för att meddela att hans företag hade skickat en raket till rymden och lyckades returnera den tillbaka till jorden. Bezos inkluderade även en video av raketens landning. Detta sitter inte bra med Musk.

Han började gratulera Bezos och hans team för deras framgångsrika start och landning. Det devolved därifrån. Musk är en notoriskt flitig diskant som inte är rädd att tala om. Han började uttrycka frustration över vad Blue Origin uppnådde. Han fortsatte att tweet om tekniska detaljer och rymdhistoria. Specifikt hävdade han på skillnaden mellan rymd och omlopp och backade upp det med fakta. Sedan slog han Bezos in i det och sade att han inte var medveten om att allt han gjorde var omlopp, inte gå till rymden. SpaceX uppnådde den milstolpe 2013.

Slutligen checkade in, Bezos hade inte tagit betet. Det hindrade inte Musk från att fortsätta och fortsätta om skillnaderna mellan rymd och omlopp och hur hans företag kom till rymden först. Du kan nästan höra nah-nah-nah-nah-nas.

Mike Windle / Getty Images
Mike Windle / Getty Images

Wang Jianlin planerar att ta över sport, för

Kinas rikaste man, Wang Jianlin, saknar absolut ingen ambition. Han är redan en väldigt framgångsrik fastighetsmogul som också äger en biografkedja av biografer. Nu vill han vara kung i sportvärlden. Wangs Wanda-grupp har lanserat Wanda Sports. Denna division är ett sammanslagning av sportmarknadsföringsföretag, InFront Sports and Media och World Triathlon Corporation. Wang går efter Kinas idrottsbranschen, som är stigande efter att Peking fick 2022 vinter olympiska spelen. Det förväntas att Kinas sportsektor kommer att växa till ett företag på 813 miljarder dollar inom det närmaste decenniet, och Wang avser att vara den största mover och shaker i Kinas sportindustri.

Crash Kills Daredevil Billionaire

Den norske miljardärfilantropen Erik Henriksen gjorde sin förmögenhet i frakt och energi. Han var känd för sin djupa passion för extrema sporter. Tragiskt dött den 58-årige bosatt i England efter att ha kastats från sin högdrivna motorbåt. Han kastades från 34-fots båten när den slog en våg. Han var på semester vid sitt hem på Caymanöarna vid den tiden.

Henriksen grundade Aqua Nirvana Foundation, som ger rent och säkert dricksvatten till utvecklande företag. Olyckan ägde rum den 9 novemberth.

Rekommenderad: